Workshop straatfotografie


Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert. (Wikipedia)

Er komt snel een nieuwe datum voor een workshop Straatfotografie

Stuur een mail naar info@gertjanhermus.nl en ik geef je een seintje zodra er een nieuwe datum bekend is. Voor grotere groepen (bijvoorbeeld voor fotoclubs, vrienden- of familiegroepen pas ik graag een extra workshop in)

Wellicht ook interessant: 25 november organiseer ik mijn 1-daagse fotocursus voor beginners. Klik hier!
Verder is er altijd de mogelijkheid van het volgen van privélessen. Klik hier!

 

Reacties van deelnemers:

Workshop Straatfotografie

straatfotografie
★★★★☆
4 5 1
Prima uitleg met handige informatie en opdrachten! Blij met de vele tips en tops. Wat was het een leuke en leerzame middag!

Lekker spontaan leren fotograferen!

straatfotografie
★★★★☆
4 5 1
Een hele leuke ontspannen middag waarin je leert over je schroom heen te stappen en zo de leukste foto's kunt gaan maken, gewoon op straat! Met tips en trucs over de do's en don'ts over het fotograferen op straat en instellingen op je camera.

Het was leuk, gezellig en leerzaam

straatfotografie
★★★★☆
4 5 1
De workshop Straatfotografie werd enthousiast gebracht. Goeie sfeer, aanwijzingen en leuke foto opdrachten. Een leuke en leerzame middag.

 

Waarom deze workshop Straatfotografie?

Ik doe inmiddels al heel wat jaren aan straatfotografie en ik wil mijn kennis graag met je delen. Ik krijg altijd erg veel energie als ik merk dat mijn enthousiasme voor deze vorm van fotograferen overslaat op mijn cursisten.

Uit het persbericht:

Fotograaf Gert Jan Hermus geeft op zaterdag 18 november een workshop straatfotografie in Leeuwarden. Liefhebbers kunnen een middag op stap met de fotograaf om zich te bekwamen in dit steeds populairder wordende genre binnen de fotografie. Gert Jan Hermus is een ervaren straatfotograaf die inmiddels met zijn straatfoto’s internationale bekendheid geniet. Maar zijn belangstelling gaat uit naar verschillende thema’s binnen de fotografie: portretten, (sociaal) documentair en fotojournalistiek. Hij vertelt graag verhalen met zijn foto’s en zijn werk wordt beïnvloed door een grote maatschappelijke betrokkenheid. 
Straatfotografie wordt beoefend in de openbare ruimte, meestal op straat. Mensen worden gefotografeerd zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert. Straatfotografie is een van de spannendste vormen van fotografie. Je gaat met je camera op stap en je weet vooraf nooit in welke situaties je terecht komt en met wat voor foto’s je thuis komt. Veel (amateur)fotografen zien de aantrekkelijkheid van straatfotografie, maar hebben moeite om ermee te beginnen. Zomaar op straat vreemde mensen fotograferen kan immers best spannend zijn.

Aan het begin van deze workshop wordt kort ingegaan op de verschillende vormen van straatfotografie. Verder wordt de wettelijke kant ervan besproken: wat mag wel en wat mag niet?

Na deze korte theoretische intro van ongeveer een halfuur volgt de praktijk. Onder deskundige begeleiding en aan de hand van een aantal opdrachten worden op straat de verschillende vormen van straatfotografie behandeld. Tijdens de workshop zullen je zelfvertrouwen en durf toenemen. En aan het eind van de dag staan er gegarandeerd een aantal interessante foto’s op je gegevenskaartje.

 

Workshop straatfotografie

Mijn werk als straatfotograaf

Op mijn website heb ik een paar pagina’s gewijd aan mijn werk als straatfotograaf. Klik op de links als je mijn werk wilt zien:

Straatfotografie
Straatportretten
Voorbijgangers

De workshop

Aan het begin van deze workshop ontvang je de door mij geschreven cursusdocumentatie en gaan we kort in op de verschillende vormen van straatfotografie. Verder bespreken we de wettelijke kant ervan: wat mag wel en wat mag niet? En natuurlijk behandelen we een aantal technische aspecten van de straatfotografie.

Na deze korte theoretische intro van ongeveer een halfuur gaan we de uitdaging aan en gaan we de straat op. Onder mijn begeleiding en aan de hand van een aantal opdrachten maak je kennis met de verschillende vormen van straatfotografie. Je leert manieren waarop je candidfoto’s kunt maken, maar ook hoe je met wildvreemde mensen in contact kunt komen om hen te vragen of ze voor je willen poseren.

 

cursusboek Workshop Straatfotografie download

De cursusdocumentatie

 

Video: straatfotografie door Gert Jan Hermus

 

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop is elke camera geschikt: een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of meetzoekercamera. Je kunt zelfs straatfotografie bedrijven met een smartphone!
Het is wel handig dat je kunt omgaan met je camera maar verder heb je geen voorkennis nodig. 

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen € 65,- per persoon (inclusief bijbehorend cursusboekje en consumptie).
De workshop start om 12.30 uur in een nog nader te bepalen horecagelegenheid in Leeuwarden met het theorieblokje.

Opgave

Via e-mail: info@gertjanhermus.nl

Verslag vorige workshop

Klik hier voor een kort verslag van een workshop en een aantal foto’s.

 

 

 

Fotocursus voor fotoclubs

Deze workshop Straatfotografie kan ook uitstekend worden georganiseerd in samenwerking met fotoclubs die straatfotografie als thema willen gebruiken bij bijvoorbeeld clubevenementen, fotobesprekingen of fotowedstrijden. De workshop kan desgewenst in meerdere delen worden opgesplitst en kan op elke gewenste locatie plaatsvinden. Er is een hele goede combinatie te maken met mijn Lezing Straatfotografie! Neem contact op via info@gertjanhermus.nl voor meer informatie en voor overleg.

Waar en wanneer

Ik geef de workshop bij voldoende deelname door het hele land. Stuur me een mailtje als je de mogelijkheden wilt overleggen: info@gertjanhermus.nl

Stuur me een bericht als je geïnteresseerd bent in de Workshop Straatfotografie op een toekomstige datum. Dan neem ik contact met je op als er een volgende workshop wordt gepland.

Ik wil de bij voldoende deelname de workshop natuurlijk ook best organiseren op een andere dag en in een andere stad. Informeer er vrijblijvend naar!

Op 25 februari heb ik in samenwerking met restaurant Aan de gracht in Sneek een culinaire dag met als thema straatfotografie georganiseerd. Mijn lezing en workshop werden door het restaurant omlijst met een heerlijke lunch en verschillende consumpties. Klik hier voor meer informatie: Culinaire dag Straatfotografie.

Wil je eerst beter met je fotocamera om leren gaan? Bekijk dan mijn Basiscursus fotografie in 1 dag!

Bij de cursus ontvang je mijn 65 pagina's dikke cursusboek GRATIS!

Bij de Basiscursus Fotografie ontvang je mijn 70 pagina’s dikke cursusboek GRATIS!

 

Mijn andere cursussen:

 

 

Beoordeel deze workshop!

Naam
Beoordeling in een paar woorden
Waardering
Beoordeling

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *