Workshop straatfotografie

Regelmatig organiseer ik mijn workshop Straatfotografie. Liefhebbers kunnen een middag met mij op stap om zich te bekwamen in dit steeds populairder wordende genre binnen de fotografie. Ik ben een ervaren straatfotograaf (bekijk hier mijn foto’s) en ik houd ervan om verhalen te vertellen met mijn foto’s. Ik wil mijn kennis graag met je delen tijdens deze cursus – workshop Straatfotografie.

Wikipedia: “Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert.”

Waar en wanneer?

JE KUNT JE NU AL INSCHRIJVEN VOOR DE WORKSHOPS VAN HERFST 2018
Stuur het formulier in dat je onderaan deze pagina vindt. Bij voldoende deelnemers bepalen we samen een datum. Deze herfst geef ik de volgende workshops:

Workshop Straatfotografie Leeuwarden

Workshop Straatfotografie Groningen

Workshop Straatfotografie Zwolle

 

De inhoud van de workshop

Straatfotografie wordt beoefend in de openbare ruimte, meestal op straat. Mensen worden gefotografeerd zonder dat ze dat in de gaten hebben. Straatfotografie is een van de spannendste vormen van fotografie. Je gaat met je camera op stap en je weet vooraf nooit in welke situaties je terecht komt en met wat voor foto’s je thuis komt. Veel (amateur)fotografen zien de aantrekkelijkheid van straatfotografie maar hebben moeite om ermee te beginnen. Zomaar op straat vreemde mensen fotograferen kan immers best spannend zijn. Zullen ze me ‘betrappen’? En hoe zullen ze reageren? Deze workshop Straatfotografie zal je over de eerste drempels heen helpen. Beloofd!

Aan het begin van deze workshop ontvang je de door mij geschreven cursusdocumentatie. We gaan kort in op de verschillende vormen van straatfotografie. Verder bespreken we de wettelijke kant ervan: wat mag wel en wat mag niet? En natuurlijk behandelen we een aantal technische aspecten van de straatfotografie, waaronder de camera-instellingen.

Praktijk met opdrachten

Na deze korte theoretische intro van ongeveer een halfuur volgt de praktijk. Onder deskundige begeleiding en aan de hand van een aantal luchtige opdrachten worden op straat de verschillende vormen van straatfotografie behandeld en geoefend. Tijdens de workshop zullen je zelfvertrouwen en durf toenemen. En aan het eind van de dag staan er gegarandeerd een aantal interessante foto’s op je gegevenskaartje.

Reacties van deelnemers:

Het was leuk, gezellig en leerzaam

straatfotografie
★★★★☆
4 5 1
De workshop Straatfotografie werd enthousiast gebracht. Goeie sfeer, aanwijzingen en leuke foto opdrachten. Een leuke en leerzame middag.

Lekker spontaan leren fotograferen!

straatfotografie
★★★★☆
4 5 1
Een hele leuke ontspannen middag waarin je leert over je schroom heen te stappen en zo de leukste foto's kunt gaan maken, gewoon op straat! Met tips en trucs over de do's en don'ts over het fotograferen op straat en instellingen op je camera.

Workshop Straatfotografie

straatfotografie
★★★★☆
4 5 1
Prima uitleg met handige informatie en opdrachten! Blij met de vele tips en tops. Wat was het een leuke en leerzame middag!

 

workshop straatfotografie

 

workshop straatfotografie

 

Esper Sanchez

 

workshop straatfotografie

 

workshop straatfotografie

Mijn werk als straatfotograaf

Op mijn website heb ik een paar pagina’s gewijd aan mijn werk als straatfotograaf. Klik op de links als je mijn werk wilt zien:

Gert Jan Hermus Straatfotografie

Gert Jan Hermus Straatportretten

Gert Jan Hermus Voorbijgangers

 

 

cursusboek Workshop Straatfotografie download
De cursusdocumentatie

 

Video: straatfotografie door Gert Jan Hermus

 

Wat heb je nodig?

Voor deze cursus Straatfotografie is elke camera geschikt: een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of meetzoekercamera. Je kunt zelfs straatfotografie bedrijven met een smartphone!
Het is wel handig als je kunt omgaan met je camera maar verder heb je geen voorkennis nodig.

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen € 75,- per persoon (inclusief bijbehorend cursusboekje en een consumptie).

Opgave

Verstuur voor meer informatie en inschrijven onderstaand contactformulier. Ik neem dan zo gauw mogelijk contact met je op.

Verslag vorige workshop

Klik hier voor een kort verslag van een workshop en een aantal foto’s van die middag.

Waar en wanneer?

JE KUNT JE NU AL INSCHRIJVEN VOOR DE WORKSHOPS VAN HERFST 2018
Stuur het formulier in dat je onderaan deze pagina vindt. Bij voldoende deelnemers bepalen we samen een datum. Deze herfst geef ik de volgende workshops:

Workshop Straatfotografie Leeuwarden

Workshop Straatfotografie Groningen

Workshop Straatfotografie Zwolle

Andere mogelijkheden

Voor groepen (bijvoorbeeld voor fotoclubs, vrienden- of familiegroepen) pas ik graag een extra workshop in op een andere datum en indien gewenst in elke gewenste plaats.

Ik geef de workshop bij voldoende deelname door het hele land. Stuur me een bericht (onderaan de pagina) en ik neem contact met je op om te overleggen.

Enige tijd geleden heb ik in samenwerking met restaurant Aan de gracht in Sneek een culinaire dag met als thema straatfotografie georganiseerd. Mijn lezing en workshop werden door het restaurant omlijst met een heerlijke lunch en verschillende consumpties. Klik hier voor meer informatie: Culinaire dag Straatfotografie.

Wil je eerst beter met je fotocamera om leren gaan? Bekijk dan mijn Basiscursus fotografie in 1 dag!

Bij de cursus ontvang je mijn 65 pagina's dikke cursusboek GRATIS!
Bij de Basiscursus Fotografie ontvang je mijn 70 pagina’s dikke cursusboek GRATIS!

 

Fotocursus voor fotoclubs

Deze workshop Straatfotografie kan ook uitstekend worden georganiseerd in samenwerking met fotoclubs die straatfotografie als thema willen gebruiken bij bijvoorbeeld clubevenementen, fotobesprekingen of fotowedstrijden. De workshop kan desgewenst in meerdere delen worden opgesplitst en kan op elke gewenste locatie plaatsvinden. Er is een hele goede combinatie te maken met mijn Lezing Straatfotografie! Neem contact op via onderstaand formulier voor meer informatie en voor overleg.

Fotoworkshop voor bedrijfsuitje en teambuilding

Tijdens een aangepaste workshop gaan de deelnemers in kleine groepjes de straat op om foto’s te maken. De ervaring leert dat dit het groepsgevoel ten goede komt. Het definitieve programma wordt uiteraard in nauw overleg samengesteld.

 

 

 

 

 

Mijn andere cursussen:

 

 

Beoordeel deze workshop!

Naam
Beoordeling in een paar woorden
Waardering
Beoordeling
straatfotografie Overall rating: ★★★★☆ 4 based on 3 reviews
5 1

 

 

Zoekwoorden

Cursus straatfotografie
%d bloggers liken dit: