Workshop straatfotografie in Leeuwarden

Een aantal keer per jaar organiseer ik deze workshop straatfotografie. Zodat liefhebbers zich met mij kunnen bekwamen in dit steeds populairder wordende genre binnen de fotografie. Ik fotografeer al zo’n 35 jaar en ben een zeer ervaren straatfotograaf (bekijk hier mijn foto’s)! En ik wil mijn kennis graag met je delen tijdens deze 3 of 4 uren durende cursus/workshop Straatfotografie. Mijn workshop wordt door cursisten als zeer goed beoordeeld. Lees hun reacties!

Ik hanteer tijdens mijn cursussen en workshops altijd kleine groepjes. Daarom bestaat deze workshop uit ten hoogste 6 deelnemers. Zo kan ik veel aandacht besteden aan elke deelnemer. Ik geef de workshop in verschillende steden in het land. De eerstkomende is in Leeuwarden.

Wikipedia: “Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert.”

De inhoud van de workshop

Straatfotografie wordt beoefend in de openbare ruimte, meestal op straat. Het is een vorm van fotografie waarbij mensen worden gefotografeerd zonder dat ze dat in de gaten hebben. Daarom is straatfotografie een van de spannendste vormen van fotografie. Want je gaat met je camera op stap en je weet vooraf nooit in welke situaties je terecht komt en met wat voor foto’s je thuis komt. Veel (amateur)fotografen zien de aantrekkelijkheid van straatfotografie maar hebben moeite om ermee te beginnen. Zomaar op straat vreemde mensen fotograferen kan immers best spannend en intimiderend zijn. Zullen ze me ‘betrappen’? En hoe zullen ze reageren? Deze workshop Straatfotografie zal je over de eerste drempels heen helpen. Beloofd!

Aan het begin van de workshop gaan we kort in op de verschillende vormen van straatfotografie. Verder bespreken we de wettelijke kant ervan: wat mag wel en wat mag niet? En natuurlijk behandelen we een aantal technische aspecten van de straatfotografie, waaronder de verschillende camera-instellingen en opnametechnieken. Na de cursus ontvang je een door mij geschreven syllabus waarin je alles nog eens kunt nalezen.

Praktijk met opdrachten

Je gaat onder deskundige begeleiding en aan de hand van een aantal luchtige opdrachten op straat de verschillende vormen van straatfotografie oefenen. Tijdens de workshop zullen je zelfvertrouwen en durf toenemen. En aan het eind van de dag staan er gegarandeerd een aantal zeer interessante foto’s op je gegevenskaartje.

Wat heb je nodig?

Voor deze cursus Straatfotografie is elke camera geschikt: een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of meetzoekercamera. Je kunt zelfs straatfotografie bedrijven met een smartphone!
Het is wel handig als je een beetje kunt omgaan met je camera maar verder heb je geen voorkennis nodig. Ook voor beginnende fotografen is deze workshop zeer toegankelijk.

Wat kost het?

De kosten voor deze workshop bedragen € 99,- voor de 3 uur durende workshop straatfotografie in Leeuwarden.

De prijs is inclusief bijbehorend cursusboekje en een drankje.

Voor groepen die zich tegelijkertijd aanmelden hanteer ik een forse korting.

De tijden van de workshops vind je verderop op de pagina.

Video van workshop Straatfotografie

Hieronder zie je een impressie van een workshop in Leeuwarden. Het filmpje is gemaakt door 058 online, een Facebookkanaal van en over Leeuwarders.


 


workshop straatfotografie

workshop straatfotografie

Esper Sanchez

straatfotografie

workshop straatfotografie

workshop straatfotografie

 

Mijn werk als straatfotograaf

Op mijn website heb ik een paar pagina’s gewijd aan mijn werk als straatfotograaf. Klik op de links als je mijn werk wilt zien:

Mijn Straatfotografie in meer dan 125 foto’s.

Mijn Straatportretten.


cursusboek Workshop Straatfotografie download
De cursusdocumentatie

Video: straatfotografie door Gert Jan Hermus


Andere mogelijkheden

Voor groepen (bijvoorbeeld voor bedrijven, fotoclubs, vrienden of families) pas ik graag een extra workshop in op een andere datum en indien gewenst in elke gewenste plaats.

Ik geef de workshop bij voldoende deelname door het hele land. Stuur me een bericht (onderaan de pagina) en ik neem contact met je op om te overleggen.

Wil je eerst beter met je fotocamera om leren gaan? Bekijk dan Basiscursus Fotografie in 1 dag of de Basiscursus Fotografie in 6 lessen.


Fotocursus of lezing voor fotoclubs

Deze workshop Straatfotografie kan ook uitstekend worden georganiseerd in samenwerking met fotoclubs die straatfotografie als thema willen gebruiken bij bijvoorbeeld clubevenementen, fotobesprekingen of fotowedstrijden. De workshop kan desgewenst in meerdere delen worden opgesplitst en kan op elke gewenste locatie plaatsvinden. Er is een hele goede combinatie te maken met mijn lezing straatfotografie! Neem contact op voor meer informatie en voor overleg.


Waar en wanneer?

De workshops straatfotografie staan gepland op:

Vrijdag 16 augustus van 13:00 – 16:00 uur in Zwolle.

Zaterdag 7 september van 13:00 – 16:00 uur in Groningen.
(Nog 2 plekken beschikbaar)


Studio Gert Jan Hermus voor:

  • Workshop straatfotografie Friesland
  • Workshop Straatfotografie Leeuwarden
  • Cursus straatfotografie
  • Workshop straatfotografie in
  • Workshop straatfotografie Groningen
  • Straatfotografie voorbeelden
  • Workshop straatfotografie Noord-Nederland

Opgeven voor deze workshop?

Mail me via:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen mag natuurlijk ook:
06 1344 0603


Ook op de agenda bij Studio Gert Jan Hermus:


error: