Workshop straatfotografie


Workshop straatfotografie

Let op! Op zaterdag 25 februari a.s. organiseer ik een Culinaire lezing én workshop Straatfotografie in Sneek (Klik hier).

10 september 2016 – Sneek (vol) (Klik hier voor een kort verslag van de middag en een aantal foto’s)

Nieuwe data voor de workshop komen er aan! Wil je op de hoogte worden gehouden? Stuur dan even een mailtje naar info@gertjanhermus.nl. Dan ontvang je een mail zodra ik nieuwe data heb ingepland. Je mag zelf natuurlijk ook een datumvoorstel doen!

Ik geef de workshop bij voldoende deelname door het hele land. Stuur me een mailtje als je de mogelijkheden wilt overleggen: info@gertjanhermus.nl

Op

Reacties van deelnemers:

Workshop Straatfotografie

straatfotografie
★★★★☆
4 5 1
Prima uitleg met handige informatie en opdrachten! Blij met de vele tips en tops. Wat was het een leuke en leerzame middag!

Lekker spontaan leren fotograferen!

straatfotografie
★★★★☆
4 5 1
Een hele leuke ontspannen middag waarin je leert over je schroom heen te stappen en zo de leukste foto's kunt gaan maken, gewoon op straat! Met tips en trucs over de do's en don'ts over het fotograferen op straat en instellingen op je camera.

Het was leuk, gezellig en leerzaam

straatfotografie
★★★★☆
4 5 1
De workshop Straatfotografie werd enthousiast gebracht. Goeie sfeer, aanwijzingen en leuke foto opdrachten. Een leuke en leerzame middag.

 

Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert. (Wikipedia)

 

Op mijn website heb ik een paar pagina’s gewijd aan mijn werk als straatfotograaf. Klik op de links als je mijn werk wilt zien:

Straatfotografie
Straatportretten
Voorbijgangers

 

Waarom deze workshop?

Straatfotografie is een van de spannendste vormen van fotografie. Je gaat met je camera op stap en je weet vooraf nooit in welke situaties je terecht komt en met wat voor foto’s je thuis komt. Veel fotografen zien de aantrekkelijkheid van straatfotografie, maar hebben moeite om ermee te beginnen. Zomaar op straat vreemde mensen fotograferen kan immers best intimiderend zijn.

Ik doe inmiddels al weer heel wat jaren aan straatfotografie en ik wil mijn kennis graag met je delen. Tijdens mijn workshop straatfotografie zul je merken dat je zelfvertrouwen en durf toenemen. En je zult zien dat je aan het eind van de dag een aantal interessante foto’s op je gegevenskaartje hebt staan.

 

 

Workshop straatfotografie

De workshop

Aan het begin van deze workshop ontvang je de door mij geschreven cursusdocumentatie en gaan we kort in op de verschillende vormen van straatfotografie. Verder bespreken we de wettelijke kant ervan: wat mag wel en wat mag niet? En natuurlijk behandelen we een aantal technische aspecten van de straatfotografie.

Na deze korte theoretische intro van ongeveer een halfuur gaan we de uitdaging aan en gaan we de straat op. Onder mijn begeleiding en aan de hand van een aantal opdrachten maak je kennis met de verschillende vormen van straatfotografie. Je leert manieren waarop je candidfoto’s kunt maken, maar ook hoe je met wildvreemde mensen in contact kunt komen om hen te vragen of ze voor je willen poseren.

 

cursusboek Workshop Straatfotografie download

De cursusdocumentatie

 

Video: straatfotografie door Gert Jan Hermus

 

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop is elke camera geschikt: een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of meetzoekercamera. Je kunt zelfs straatfotografie bedrijven met een smartphone!
Het is wel handig dat je kunt omgaan met je camera maar verder heb je geen voorkennis nodig. 

 

 

Waar en wanneer

Ik ben nieuwe data aan het plannen. Laat een bericht achter via het formulier hieronder als je geïnteresseerd bent in de Workshop Straatfotografie. Dan neem ik contact met je op.

We starten de workshop in de bibliotheek van Sneek aan de Wijde Noorderhorne 1.
Tijd: van 13.00 – 16.00 uur

Prijs: 50 euro

Ik wil de bij voldoende deelname de workshop natuurlijk ook best organiseren op een andere dag en in een andere stad. Informeer er vrijblijvend naar!

Wil je eerst beter met je fotocamera om leren gaan? Bekijk dan mijn Basiscursus fotografie in 1 dag!

Bij de cursus ontvang je mijn 65 pagina's dikke cursusboek GRATIS!

Bij de cursus ontvang je mijn 70 pagina’s dikke cursusboek GRATIS!

 

Mijn andere cursussen:

 

 

Beoordeel deze workshop!

Naam
Beoordeling in een paar woorden
Waardering
Beoordeling