Cursus straatfotografie

Een aantal keer per jaar organiseer ik een workshop Straatfotografie. Liefhebbers kunnen een middag met mij op stap om zich te bekwamen in dit steeds populairder wordende genre binnen de fotografie. Ik fotografeer al 35 jaar en ben een zeer ervaren straatfotograaf (bekijk hier mijn foto’s) en ik wil mijn kennis graag met je delen tijdens deze 3 uren durende cursus/workshop Straatfotografie. Mijn workshop wordt door cursisten als zeer goed beoordeeld. Bekijk de reacties op deze pagina! Ik hanteer tijdens mijn cursussen en workshops altijd kleine groepjes. Deze workshop bestaat uit ten hoogste 6 deelnemers.

Wikipedia: “Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert.”

De inhoud van de workshop

Straatfotografie wordt beoefend in de openbare ruimte, meestal op straat. Het is een vorm van fotografie waarbij mensen worden gefotografeerd zonder dat ze dat in de gaten hebben. Straatfotografie is een van de spannendste vormen van fotografie. Want je gaat met je camera op stap en je weet vooraf nooit in welke situaties je terecht komt en met wat voor foto’s je thuis komt. Veel (amateur)fotografen zien de aantrekkelijkheid van straatfotografie maar hebben moeite om ermee te beginnen. Zomaar op straat vreemde mensen fotograferen kan immers best spannend en intimiderend zijn. Zullen ze me ‘betrappen’? En hoe zullen ze reageren? Deze workshop Straatfotografie zal je over de eerste drempels heen helpen. Beloofd!

Aan het begin van deze cursus ontvang je de door mij geschreven cursusdocumentatie. We gaan kort in op de verschillende vormen van straatfotografie. Verder bespreken we de wettelijke kant ervan: wat mag wel en wat mag niet? En natuurlijk behandelen we een aantal technische aspecten van de straatfotografie, waaronder de verschillende camera-instellingen en opnametechnieken.

Praktijk met opdrachten

Onder deskundige begeleiding en aan de hand van een aantal luchtige opdrachten worden op straat de verschillende vormen van straatfotografie behandeld en geoefend. Tijdens de workshop zullen je zelfvertrouwen en durf toenemen. En aan het eind van de dag staan er gegarandeerd een aantal interessante foto’s op je gegevenskaartje.

Wat heb je nodig?

Voor deze cursus Straatfotografie is elke camera geschikt: een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of meetzoekercamera. Je kunt zelfs straatfotografie bedrijven met een Iphone of een smartphone!
Het is wel handig als je een beetje kunt omgaan met je camera maar verder heb je geen voorkennis nodig. Ook voor beginnende fotografen is deze workshop toegankelijk.

Wat kost het?

De kosten voor deze workshop bedragen € 99,- per persoon (inclusief bijbehorend cursusboekje). Voor groepen die zich tegelijkertijd aanmelden hanteer ik een forse korting.

Waar en wanneer?

Zaterdag 2 juli in de binnenstad Leeuwarden.

Tijd: van 13:30 – 16:30 uur

Video van workshop Straatfotografie

Hieronder zie je een impressie van een workshop in Leeuwarden. Het filmpje is gemaakt door 058 online, een Facebook kanaal van en over Leeuwarders.


 


workshop straatfotografie

workshop straatfotografie

Esper Sanchez

workshop straatfotografie

workshop straatfotografie

 

Mijn werk als straatfotograaf

Op mijn website heb ik een paar pagina’s gewijd aan mijn werk als straatfotograaf. Klik op de links als je mijn werk wilt zien:

Gert Jan Hermus Straatfotografie

Gert Jan Hermus Straatportretten

Gert Jan Hermus Voorbijgangers


cursusboek Workshop Straatfotografie download
De cursusdocumentatie

Video: straatfotografie door Gert Jan Hermus


Andere mogelijkheden

Voor groepen (bijvoorbeeld voor bedrijven, fotoclubs, vrienden of families) pas ik graag een extra workshop in op een andere datum en indien gewenst in elke gewenste plaats.

Ik geef de workshop bij voldoende deelname door het hele land. Stuur me een bericht (onderaan de pagina) en ik neem contact met je op om te overleggen.

Wil je eerst beter met je fotocamera om leren gaan? Bekijk dan mijn Basiscursus fotografie in 1 dag of de Basiscursus Fotografie in 6 lessen.


Bij de cursus ontvang je mijn 65 pagina's dikke cursusboek GRATIS!
Bij de Basiscursus Fotografie ontvang je mijn 70 pagina’s dikke cursusboek GRATIS!

Fotocursus of lezing voor fotoclubs

Deze workshop Straatfotografie kan ook uitstekend worden georganiseerd in samenwerking met fotoclubs die straatfotografie als thema willen gebruiken bij bijvoorbeeld clubevenementen, fotobesprekingen of fotowedstrijden. De workshop kan desgewenst in meerdere delen worden opgesplitst en kan op elke gewenste locatie plaatsvinden. Er is een hele goede combinatie te maken met mijn Lezing Straatfotografie! Neem contact op voor meer informatie en voor overleg.

Waar en wanneer?

Zaterdag 2 juli.

Tijd: van 13:30 – 16:30 uur

Alternatief:

Tijdens de vervolgcursus fotografie wordt ook uitgebreid stil gestaan bij straatfotografie.

Studio Gert Jan Hermus voor:

  • Workshop straatfotografie Friesland
  • Workshop Straatfotografie Leeuwarden
  • Cursus straatfotografie
  • Workshop straatfotografie Groningen
  • Straatfotografie voorbeelden
  • Workshop straatfotografie Noord-Nederland

Opgeven voor deze workshop?

Mail me via:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen (WhatsApp of Signal) mag natuurlijk ook:
06 1344 0603


Ook op de agenda bij Studio Gert Jan Hermus:error: