Workshop Straatfotografie Leeuwarden

Een poosje geleden ben ik met een paar groepjes straatfotografieenthousiastelingen (3x woordwaarde) door Leeuwarden gewandeld. Tijdens zo’n workshop krijgen de deelnemers opdrachtjes waarin hen wordt gevraagd om op verschillende manieren mensen op straat te fotograferen.

Durf

De workshop begint meestal met een kleine introductie over wat wel en wat niet mag bij straatfotografie. Ik heb daar eerder al uitgebreide blogberichten over geschreven, dus dat ga ik nu niet nog ‘s over doen, daar kun je hier alles over lezen.

Na die introductie en een kopje koffie gaan we gezamenlijk de straat op om mensen te fotograferen. Dat doen we liefst ongemerkt zodat we onze onderwerpen kunnen fotograferen in hun normale doen en laten. In het begin is dat meestal even wennen voor de cursisten, want zomaar mensen op straat fotograferen kan best intimiderend zijn. Maar tijdens de workshop zie je dat die schroom verdwijnt en dat de deelnemers meer durf krijgen. En dat is te zien aan de foto’s. In het begin geeft het een veilig gevoel om te fotograferen van een grotere afstand, maar gedurende de workshop wordt die afstand korter en uiteindelijk groeit de moed om mensen aan te spreken en hen te vragen of ze op de foto willen.

Ook meedoen aan deze workshop?

Hieronder zie je een aantal foto’s. Twee van de groepen zelf (al dan niet in actie) en een paar foto’s van enkele deelnemers. Heb je zelf ook zin om ‘s een keer aan een workshop Straatfotografie mee te doen? Hier vind je alle benodigde informatie.

Wil je een fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn totale aanbod!

 

workshop straatfotografie leeuwarden

 

 

 

 

workshop straatfotografie leeuwarden

 

 

 

 

 

Wil je een fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn totale aanbod!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Workshop Straatfotografie Leeuwarden”

error: