Workshop fotografie op school


In deze workshop ‘smartphone-fotografie op school‘ leren leerlingen en scholieren hoe ze betere foto’s kunnen maken met hun telefoon. De workshop is toegankelijk voor alle niveaus in het Primair Onderwijs, het Voortgezet Onderwijs en het MBO.

Ook jongeren maken volop gebruik van hun telefoon voor fotografie. Smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met geavanceerde camera’s en fotografie-apps. De populariteit van sociale media-platforms, zoals Instagram, Snapchat en TikTok, heeft de interesse in fotografie onder jongeren vergroot, omdat deze platforms veel nadruk leggen op visuele content. Tijdens een schoolworkshop smartphone-fotografie kunnen ze hun vaardigheden vergroten.

Veel jongeren vinden het leuk om momenten vast te leggen en te delen met hun vrienden en volgers. Ze gebruiken hun telefoons om foto’s te maken van dagelijkse activiteiten, vakanties, evenementen en alles wat hun aandacht trekt. Smartphonefotografie biedt hen een directe en handige manier om herinneringen vast te leggen en te delen met anderen.

Daarnaast hebben veel jongeren ook interesse in het experimenteren met creatieve fotografie, zoals het gebruik van filters, effecten en bewerkingstools in fotografie-apps. Dit stelt hen in staat om hun eigen unieke stijl te ontwikkelen en hun creatieve vaardigheden te verkennen. Tijdens deze workshop kan dan ook aandacht worden besteed aan beeldbewerking op de telefoon.

Studio Gert Jan Hermus heeft voor volwassenen (ook voor onderwijzend personeel) een aparte workshop ontwikkeld.


Workshop smartphone-fotografie op school

Afhankelijk van de lengte van een schoolworkshop kan die bestaan uit een aantal onderdelen:

Een theoretisch gedeelte waarin wordt uitgelegd hoe je op een eenvoudige manier je foto’s kunt verbeteren. Dit gedeelte wordt afgestemd op het niveau van de klas of groep. Ik neem zelf een smart-tv mee waaraan ik mijn eigen smartphone koppel. Zo laat ik de leerlingen of scholieren meekijken met wat ik instel op mijn telefoon. Zoals scherpte, kleur en belichting. Verder krijgen ze allerlei tips en trucs. Ook compositie komt aan bod.

Tijdens het praktische gedeelte gaan de leerlingen naar buiten om te oefenen. Ze krijgen opdrachtjes mee waarmee ze kunnen experimenteren. Gedurende dit gedeelte begeleid ik de groep en beantwoord ik vragen en geef ik suggesties. De nadruk van dit gedeelte ligt op creativiteit en samenwerking.

Tot slot kan er nog aandacht worden besteed aan beeldbewerking op de telefoon. In dit deel van de workshop leer ik de groep hoe ze vrij eenvoudig hun foto’s nog meer kunnen verbeteren met een gratis beeldbewerkingsprogramma.

De inhoud van de workshop is altijd in overleg met de school. Een workshop is dus altijd maatwerk!


workshop smartphone fotografie op school in de klas schoolworkshop

De workshop smartphone-fotografie op school van Studio Gert Jan Hermus

Waarom is deze workshop zo leerzaam en leuk:

1. Verrijk het onderwijs met creativiteit:

Ontdek hoe smartphone fotografie een krachtig hulpmiddel kan zijn om de creatieve vaardigheden van leerlingen en scholieren te stimuleren. Deze workshop helpt hen om op een andere manier naar de wereld om hen heen te kijken en hun verbeeldingskracht te vergroten.

2. Breng theorie in praktijk:

Studio Gert Jan Hermus biedt door jarenlange professionele ervaring praktische hands-on ervaringen. Leerlingen kunnen direct de opgedane kennis toepassen en foto’s maken die een visueel verhaal vertellen.

3. Bevorder Technische Vaardigheden:

Tijdens de workshop ontwikkelen leerlingen hun technische vaardigheden, waaronder compositie, belichting, en beeldbewerking. Deze digitale vaardigheden zijn essentieel in het moderne tijdperk van visuele communicatie.

4. Stimuleer samenwerking en teamwork:

De workshop moedigt leerlingen aan om samen te werken, ideeën uit te wisselen en elkaars werk te waarderen. Dit bevordert een positieve en ondersteunende leeromgeving.

5. Promoot zelfexpressie en zelfvertrouwen:

Smartphone fotografie geeft leerlingen de mogelijkheid om hun emoties en ideeën uit te drukken. Het vergroot hun zelfvertrouwen en helpt hen hun unieke stem te vinden.

6. Vang blijvende herinneringen:

Met smartphone fotografie kunnen leerlingen waardevolle momenten vastleggen en herinneringen creëren die een leven lang meegaan.

7. Ondersteun digitale geletterdheid:

Het gebruik van smartphones als creatief hulpmiddel bevordert digitale geletterdheid onder leerlingen, wat een belangrijke vaardigheid is in de huidige technologische samenleving.


Voor wie is deze schoolworkshop smartphone-fotografie?

Om mee te doen aan deze workshop is geen voorkennis nodig. De workshop is toegankelijk voor alle niveaus.

Wat heb je nodig?

Het enige dat de leerling nodig heeft is een smartphone. Het merk maakt niet uit. Je kunt dus zowel met Android als met iOS aan deze workshop deelnemen.

Waar?

De workshop kan op elke gewenste locatie worden georganiseerd. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer?

Voor onderwijsinstellingen maak ik graag een afspraak op een moment dat het jullie past.

Wat kost het?

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de workshop.Voor deze klasactiviteit maak ik graag een aanbieding op maat.

Meer informatie of overleg over deze workshop op school:

Mail me via:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen mag natuurlijk ook:
06 1344 0603


Studio Gert Jan Hermus voor:

  • CKV Workshops fotografie.
  • Workshops Culturele Kunstzinnige Vorming.
  • Primair Onderwijs CKV workshops fotografie.
  • Voortgezet Onderwijs CKV workshops.
  • Speciaal onderwijs workshop fotografie.
  • MBO CKV workshops.
  • Cursus fotografie Voortgezet Onderwijs.
  • Fotocursus in het onderwijs.
  • Speciaal Onderwijs cursus fotografie.
error: