Workshop smartphone fotografie en -beeldbewerking

In deze workshop smartphone fotografie leer je hoe je betere foto’s kunt maken met je mobiele telefoon. Of je nu een smartphone hebt of een iPhone, ook met een telefoon kun je jouw online verhaal heel goed vertellen. In deze cursus fotograferen met de smartphone leer je niet alleen hoe je de camera van je telefoon het beste kunt instellen. Ik leer je ook hoe je de foto’s het beste kunt bewerken en hoe je ze snel en doeltreffend op Instagram plaatst.

Workshop voor bedrijven, particulieren en scholen

Deze workshop is gemaakt voor particulieren, bedrijven en scholen. Je kunt je inschrijven op een van de geplande data. Maar ik kan ook een speciale workshop voor jouw bedrijf of schoolklas samenstellen.

Ervaren fotograaf en coach

Als fotograaf heb ik al meer dan 30 jaar ervaring, waarvan een flink aantal met verschillende telefoons. Bovendien heb ik als coach ook ruime andere zakelijk ervaring. En ik vind het óók nog ’s geweldig om mijn kennis met je te delen.

Leer beter fotograferen met je smartphone of iPhone

Tijdens deze workshop leer je onder professionele begeleiding hoe je het beste uit je telefoon haalt. Daarbij gaan we uit van de volgende vragen:

Welke mogelijkheden heeft jouw mobiel?

De principes van de fotografie verschillen niet veel per camera. Maar het kan zijn dat jouw telefoon nèt even wat andere knopjes heeft. We onderzoeken de mogelijkheden van jouw telefoon.

Welke instellingen kun je het beste gebruiken?

Ik leer je de beste instellingen en technieken voor verschillende situaties. Je ontdekt hoe je jouw smartphone of iPhone handmatig kunt instellen en corrigeren. Denk daarbij onder andere aan scherpte, belichting en kleur. Want zo maak je foto’s die er uit zien zoals jij dat wilt. En niet zoals je telefoon ‘denkt’ dat het moet.

Hoe maak je interessantere foto’s met je mobiele telefoon?

Niet alleen de instellingen zijn bepalend voor een goede smartphone-foto. Jouw kijk op de dingen en de manier waarop je de scene interpreteert is net zo belangrijk. Ik laat je tijdens de workshop ervaren wat een goede compositie voor je foto kan doen. En je krijgt tips waarmee je zelf gemakkelijker de compositie kunt bepalen.


workshop fotograferen met smartphone Friesland
Na deze cursus weet jij ook hoe je zo’n foto kunt maken met een telefoon. © Gert Jan Hermus

Cursus foto’s maken voor sociale media

Je zou kunnen zeggen dat je foto’s in de eerste plaats maakt voor jezelf. Maar is het ook niet ontzettend leuk om je werk met anderen te delen? Bovendien is het voor bedrijven tegenwoordig een must om zich te presenteren op sociale media. Om (potentiële) klanten op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Maar vooral om het verhaal van de organisatie te vertellen.

Dus of je nou fotografeert voor jezelf of voor je bedrijf, in deze workshop vertel ik je over de verschillende aspecten van posten op sociale media. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Waar moeten foto’s voor sociale media aan voldoen?
  • Hoe vertel je jouw verhaal?
  • Welke opties heb je bij posten?
  • Hoe zit het met je privacy?
  • Hoe krijg je meer volgers?

Leer foto’s bewerken met je telefoon

Nadat je onder begeleiding foto’s hebt gemaakt gaan we ze bewerken met het gratis bewerkingsprogramma Snapseed. Ik leer je hoe je de finishing touch kunt doen zodat je foto’s er perfect uit komen te zien.


workshop smartphone fotografie Friesland
Met een beetje fotobewerking zorg je voor de finishing touch. © Gert Jan Hermus

Bedrijfscursus smartphone fotografie

Deze workshop smartphone fotografie is zeer geschikt als groepsworkshop voor bedrijven. In bijna elke moderne organisatie dragen medewerkers bij aan de zichtbaarheid op sociale media. In deze workshop leer je in teamverband de kneepjes van het vak van een fotograaf/coach met meer dan 30 jaar ervaring. Dat is leuk, nuttig en goed voor het groepsgevoel. De workshop kan op maat worden gemaakt. Je kunt daarbij denken aan:

  • Hoe kun je het beste zakelijk fotograferen met de smartphone?
  • Welk verhaal wil jullie organisatie vertellen?
  • Hoe gebruik je Instagram zo efficiënt mogelijk?
  • Hoe krijg je aandacht van je klanten?
  • Hoe krijg je volgers en hoe houd je ze vast?

En zo heb je zelf misschien ok nog wel wat vragen. In een workshop op maat kunnen we ze allemaal behandelen. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor wie is deze workshop smartphone fotografie?

Om mee te doen aan deze workshop heb je geen voorkennis nodig. De cursus is ook voor beginners erg toegankelijk.

Wat heb je nodig?

Het enige dat je nodig hebt is een smartphone of een iPhone. Je kunt dus zowel met Android als met iOS aan deze cursus deelnemen.

Waar?

De workshop wordt gegeven in mijn studio aan de Zeilmakersstraat 15 in Sneek. Maar hij kan ook op een locatie van jouw keuze worden georganiseerd. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer?

Je kunt je als particulier inschrijven voor:

Vrijdagochtend 2 september van 9:00 – 13:00 uur (er is nog plek)

Vrijdagmiddag 7 oktober van 13:00 – 17:00 uur (er is nog plek)

Voor bedrijven (bedrijfstraining) en scholen (klasactiviteit) maak ik graag een afspraak op maat.

Wat kost het?

Deze vier uur durende workshop kost € 125,-. Dat is inclusief een handig naslagwerk.

Meer informatie of opgeven voor deze workshop:

Mail me via:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen (WhatsApp of Signal) mag natuurlijk ook:
06 1344 0603


Ook op de agenda in Studio Gert Jan Hermus:
error: