Workshop smartphone fotografie en -beeldbewerking

In deze workshop smartphone-fotografie leer je hoe je betere foto’s kunt maken met je mobiele telefoon. Ook met een telefoon kun je jouw online verhaal heel goed vertellen. In deze cursus fotograferen met de smartphone leer je niet alleen hoe je de camera van je telefoon het beste kunt instellen. Ik leer je ook hoe je de foto’s eenvoudig maar efficiënt kunt bewerken en hoe je ze snel en doeltreffend op sociale media plaatst. Het merk van je telefoon maakt niet uit. Je bent met elke telefoon welkom.

Workshop voor particulieren, bedrijven en scholen

Deze workshop is gemaakt voor particulieren en bedrijven. Je kunt je als particulier inschrijven voor de workshop op een van de geplande dagen in mijn studio. Maar ik kan ook een speciale training of lezing voor jouw organisatie samenstellen. Op een datum en een locatie die jullie past. Deze workshop is heel geschikt als teamuitje of personeelsuitje. Studio Gert Jan Hermus heeft voor onderwijsinstellingen een speciale workshop smartphone-fotografie op school ontwikkeld.

Ervaren fotograaf en coach

Als fotograaf heb ik al meer dan 30 jaar ervaring, waarvan een flink aantal met verschillende telefoons. Bovendien heb ik als coach ook ruime andere zakelijk ervaring. En ik vind het óók nog ’s geweldig om mijn kennis met je te delen. Ik verzorg al jaren allerlei cursussen, workshops en lezingen op het gebied van fotografie. In het menu kun je mijn cursusaanbod vinden.

Workshop fotograferen met je smartphone of iPhone

Tijdens deze workshop leer je onder professionele begeleiding hoe je het beste uit je telefoon haalt. Natuurlijk krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en zelf te fotograferen. Daarbij komen de volgende vragen aan bod:

Welke mogelijkheden heeft jouw mobiel?

De principes van de fotografie verschillen niet veel per camera. Maar het kan zijn dat jouw telefoon nèt even wat andere knopjes heeft. We onderzoeken de mogelijkheden van jouw telefoon.

Welke instellingen kun je het beste gebruiken?

Ik leer je de beste instellingen en technieken voor verschillende situaties. Zo ontdek je hoe je jouw telefoon handmatig kunt instellen en corrigeren. Denk daarbij onder andere aan scherpte, belichting en kleur. Want zo maak je foto’s die er uit zien zoals jij dat wilt. En niet zoals je telefoon ‘denkt’ dat het moet.

Hoe maak je interessantere foto’s met je mobiele telefoon?

Niet alleen de instellingen zijn bepalend voor een goede smartphone-foto. Jouw kijk op de dingen en de manier waarop je de scene interpreteert is net zo belangrijk. Ik laat je tijdens de workshop ervaren wat een goede compositie voor je foto kan doen. En je krijgt tips waarmee je zelf gemakkelijker de compositie kunt bepalen.

Hoe kun je eenvoudig maar efficiënt foto’s bewerken met je telefoon?

Nadat je onder begeleiding foto’s hebt gemaakt gaan we ze bewerken met een gratis bewerkingsprogramma. Ik leer je hoe je de finishing touch kunt doen zodat je foto’s er perfect uit komen te zien.


workshop fotograferen met smartphone Friesland
Na deze cursus weet jij ook hoe je zo’n foto kunt maken met een telefoon. © Gert Jan Hermus

Optioneel: foto’s maken voor sociale media

Je zou kunnen zeggen dat je foto’s in de eerste plaats maakt voor jezelf. Maar is het ook niet ontzettend leuk om je werk met anderen te delen? Bovendien is het voor bedrijven tegenwoordig een must om zich te presenteren op sociale media. Om (potentiële) klanten op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Maar vooral om het verhaal van de organisatie te vertellen.

Dus of je nou fotografeert voor jezelf of voor je bedrijf, in deze workshop vertel ik je over de verschillende aspecten van posten op sociale media als Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • Waar moeten foto’s voor sociale media aan voldoen?
 • Welke opties heb je bij posten?
 • Hoe zit het met je privacy?
 • Hoe krijg je meer volgers?

workshop smartphone fotografie Friesland
Met een beetje fotobewerking zorg je voor de finishing touch. © Gert Jan Hermus

Ook als bedrijfscursus / lezing smartphone fotografie

Deze workshop smartphone fotografie is zeer geschikt als bedrijfsuitje of lezing voor bedrijven. In bijna elke moderne organisatie dragen medewerkers bij aan de zichtbaarheid op sociale media. In deze workshop leer je in teamverband de kneepjes van het vak van een fotograaf/coach met meer dan 30 jaar ervaring. Dat is leuk, nuttig en goed voor het groepsgevoel. De workshop kan op maat worden gemaakt.

Voor wie is deze workshop smartphone fotografie?

Om mee te doen aan deze workshop heb je geen voorkennis nodig. De cursus is ook voor beginners erg toegankelijk.

Wat heb je nodig?

Het enige dat je nodig hebt is een smartphone. Het merk maakt niet uit. Je kunt dus zowel met Android als met iOS aan deze cursus deelnemen.

Waar?

De workshop wordt gegeven in mijn studio aan de Zeilmakersstraat 15 in Sneek (Friesland). Maar hij kan ook op een locatie van jouw keuze worden georganiseerd. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer?

Vrijdag 20 september 2024 van 13:00 – 17:00 uur (er zijn nog plekken beschikbaar).

Voor bedrijven (bedrijfstraining) en scholen (klasactiviteit) maak ik graag een afspraak op een moment dat het jullie past.

Wat kost het?

De vier uur durende workshop voor particulieren in mijn studio kost € 125,- per persoon.

Voor bedrijven (bedrijfstraining) en scholen (klasactiviteit) maak ik graag een aanbieding op maat.

Meer informatie of opgeven voor deze workshop:

Mail me via:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen mag natuurlijk ook:
06 1344 0603


Studio Gert jan Hermus voor:

 • Workshop smartphone-fotografie
 • Lezing smartphone- iPhone en Android
 • Lezing fotograferen met telefoon voor bedrijf
 • Bedrijfscursus fotograferen met je telefoon
 • Fotograferen voor je werk cursus/workshop/lezing
 • Fotograaf inhuren voor les
 • Bedrijfscursus smartphone-fotografie

Ook op de agenda in Studio Gert Jan Hermus:error: