Workshop fine-art portret

Fine-art portretfotografie is een van de mooiste genres binnen de fotografie. In deze workshop Fine-Art Portretfotografie laten we ons inspireren door de schilders Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Deze workshop fine-art portret is een unieke samenwerking tussen Studio Gert Jan Hermus en Christina Fotografie. Hij is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren fotografen die hun technische vaardigheden willen verdiepen en hun creativiteit in de stijl van de Oude Meesters willen ontplooien.

De workshop is toegankelijk voor 6 deelnemers.

Programma workshop fine-art portret

Tijdens deze workshop wordt de kunst van styling, het fotograferen van een model, en de nabewerking in Photoshop en Lightroom behandeld. Het is een dagvullend programma, de lunch is inbegrepen.

1. Styling in de geest van de Oude Meesters

Styling is essentieel als het gaat om de sfeer en het karakter van de Gouden Eeuw, de tijd waarin zowel Rembrandt van Rijn als Johannes Vermeer floreerden. Tijdens dit deel van de workshop zul je samen met Christina Fotografie de geheimen van authentieke styling ontdekken. Van kledingkeuzes tot haar en make-up. Leer hoe je een tijdloze foto creëert die rechtstreeks uit de 17e eeuw lijkt te komen, terwijl je toch een moderne twist toevoegt die je eigen unieke stijl weerspiegelt.

Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van klassieke kleding, van mooie achtergronden en de nodige accessoires.

2. Het Fotograferen van een model in het licht van de Gouden Eeuw

Het fotograferen van een model vereist niet alleen technische vaardigheden, maar ook kennis van licht en compositie. Tijdens dit deel van de workshop fine-art portret zul je leren hoe je de kenmerkende belichtingstechnieken kunt gebruiken om dramatische en meeslepende portretten te creëren. Ontdek hoe je met subtiele schaduwen en lichtaccenten een gevoel van diepte en emotie kunt oproepen, net zoals de schilders ban de 17e eeuw dat deden.

Je krijgt allerlei technische informatie. Natuurlijk delen we de beste camera-instellingen met jou. We laten je het effect van verschillende objectieven zien. En bovendien leer je hoe je met studiolicht een prachtige sfeer creëert.

3. Nabewerking in Photoshop en Lightroom: het verfijnen van het beeld

Na het vastleggen van je beelden is het tijd om ze tot leven te brengen in de nabewerking. Tijdens dit laatste deel van de workshop laten we je zien hoe je de finishing touch kunt toevoegen aan je fine-art portretten met behulp van bewerkingstechnieken in Photoshop en Lightroom. Je leert hoe je kleurcorrecties maakt, texturen verbetert en artistieke effecten toevoegt om je foto’s te transformeren tot tijdloze meesterwerken.

Als je zelf een laptop met Lightroom Classic en Photoshop meeneemt dan kun je meteen mee-oefenen met de door jou gemaakte foto’s.


Foto: © Christina Fotografie.

Workshop fine-art portret Sneek
Foto: © Gert Jan Hermus – Styling: © Christina Fotografie

workshop fine-art portretfotografie Sneek Friesland
Foto: © Gert Jan Hermus – Styling: © Christina Fotografie

Naslagwerk

Als naslagwerk krijg je een boekje mee waarin alles wat we vandaag hebben behandeld nog eens voor je staat opgeschreven.

Certificaat

Na deelname aan deze workshop ontvang je een certificaat.

Waar?

De workshop fine-art portret wordt georganiseerd in Studio Gert Jan Hermus in Sneek.

Wanneer is het?

Zondag 16 juni 2024 van 10:00 – 17:00 uur. (nog meerdere plekken beschikbaar)

Zaterdag 22 juni 2024 van 10:00 – 17:00 uur. (VOL)

Zaterdag 28 september 2024 van 10:00 – 17:00 uur. (nog meerdere plekken beschikbaar)

Wat kost het?

De workshop kost 199 euro. Dat is inclusief:

  • btw
  • 2 fotografen/instructeurs
  • Model
  • Lunch
  • Certificaat

Wat heb je nodig?

  • Voor deze workshop fine-art portret heb je een camera nodig die je handmatig kunt instellen.
  • Verder moet begrijpen hoe je je camera kunt instellen. Je hebt bijvoorbeeld de basiscursus gevolgd.

Studio Gert Jan Hermus voor:

  • Fine-art fotografie portret
  • Cursus fine-art

error: