fbpx

Workshop Avondfotografie in Leeuwarden

In deze workshop Avondfotografie leer je hoe je ’s avonds en ’s nachts spectaculaire foto’s kunt maken. We gaan uitgebreid aan de slag met de instellingen van je camera. Aan het einde van de avond ga je gegarandeerd met prachtige foto’s naar huis.

Avondfotografie in Leeuwarden

De workshop wordt georganiseerd in de gezellige binnenstad van Leeuwarden. Maar we leggen ook het schitterende uitzicht op onderstaande kantooromgeving vast.

Over deze workshop

Deze workshop is een echte praktijkworkshop. Je neemt je eigen camera mee en gaat onder begeleiding van een ervaren professionele fotograaf aan het werk.

Aantal deelnemers

Het aantal plaatsen is beperkt want ik wil tijdens deze cursus voldoende aandacht kunnen geven aan individuele deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is vijf. Dus geef je snel op als je mee wilt doen: vol=vol.

Door wie?

Ik ben een fotograaf met meer dan vijfendertig jaar ervaring. Lees hier wat andere cursisten over mijn workshops en cursussen vertellen.

Wat gaan we doen?

We gaan in Leeuwarden verschillende locaties fotograferen. Tijdens de workshop maak je kennis met de invloed van sluitertijd, diafragma en ISO op je onderwerp in het donker. Alle belangrijke camera-instellingen worden behandeld. Je krijgt de tijd om deze op je eigen camera in te stellen. Bovendien zal ik jou en de andere deelnemers intensief begeleiden. We gaan het uitgebreid hebben over het vastleggen van sfeer en compositie. Verder krijg je tips en trucs over scherpstellen, statieven, witbalans en nog veel meer.  

Fotocursus gevorderden Friesland
Het kantorencentrum van Leeuwarden. © Gert Jan Hermus

 

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop avondfotografie heb je een spiegelreflexcamera of een systeemcamera nodig die je handmatig kunt instellen. Daarnaast heb je ook een statief nodig. Voor degene die twijfelt over de aanschaf van een statief heb ik dit blogbericht geschreven. Een flitser heb je tijdens deze avond niet nodig.

Welk niveau?

Je weet hoe je de basisinstellingen (ISO, sluitertijd en diafragma) toe kunt passen. Geen nood als die kennis wat is weggezakt. Want ik ga je gedurende de avond alle kneepjes leren. Als je twijfelt over je niveau dan kun je overwegen om vooraf de Basiscursus Fotografie, een 1-daagse basiscursus of een privéles te volgen. Of neem even contact op voor overleg.

De prijs

De prijs voor deze 3 uur durende workshop is 125 euro.

Wanneer

Maandag 11 januari van 19:00 – 22:00 uur. Ik heb gekozen voor de maandag omdat het dan relatief rustig is in de stad.

Alternatief

Als alternatief zou je de workshop Portretfotografie met natuurlijk licht kunnen overwegen. Deze workshop wordt in de buitenlucht gegeven. Ook de workshop Flitsen met de Reportageflitser gaat door. De RIVM-richtlijnen rond corona worden nageleefd. Tijdens de fotocursus voor gevorderden wordt ook uitgebreid stil gestaan bij avondfotografie (en flitsen).

Opgaveformulier Avondfotografie

LET OP!! Je formulier is pas verstuurd als je daar een melding van krijgt. Op sommige apparaten moet je twee keer op ‘verzenden’ drukken. Ik reageer op elk bericht. Kijk even in je spam-box als je geen reactie ontvangt.  

         

    error: