Welke Canon spiegelreflexcamera

Ik fotografeer al vanaf begin jaren negentig met fotocamera’s van Canon. Dat doe ik met veel plezier. Vooral omdat de Canons erg gebruiksvriendelijk zijn. Want de meeste functies zijn direct benaderbaar onder een knop. En die knoppen zitten altijd op de goede plek. Je hoeft niet zoals bij veel andere merken vaak naar het hoofdmenu om allerlei instellingen te veranderen. Natuurlijk is dat niet de enige reden voor mijn keuze. Fotokwaliteit, snelheid, duurzaamheid en uitbreidbaarheid zijn ook erg belangrijk. Dus ik kan uit eigen ervaring zeggen dat camera’s van Canon gewoon goed zijn.

Verschillende types Canon-camera’s

Er worden tegenwoordig geen slechte fotocamera’s verkocht. Maar natuurlijk zit er een verschil tussen een camera van 300 euro en een van 3.000 euro. Dat heeft niet alleen met de fotokwaliteit te maken. Maar ook met de vraag in hoeverre de camera tegen een stootje kan. Kan hij bijvoorbeeld tegen een regenbui? Hoe gevoelig is hij voor stof? En gaat hij meteen kapot als ik hem een keer laat vallen?

canon museum
Een Canonmuseum van oude en iets recentere modellen.

Mijn ervaringen

Op mijn website laat ik je alleen maar producten zien waarmee ik persoonlijke ervaringen heb. Dus ik ga je dus geen dingen aanbevelen waar ik niet zelf achter sta.

Hieronder zie je een rijtje met verschillende spiegelreflexcamera’s van Canon. In oplopende volgorde van prijs. Dus de bovenste is de goedkoopste. Je ziet de prijs van de betreffende camerabody (zonder objectief) zoals hij gold in december 2020. Als je op de rode link klikt dan ga je naar een blogbericht op mijn website. Daar vertel ik je mijn ervaringen. En je vindt er verschillende sets met verschillende, bijbehorende objectieven.

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.

Spiegelreflex camerabody’s:

Canon 2000d (€ 329). https://gertjanhermus.nl/canon-eos-2000d/

Canon 250D (€ 589). https://gertjanhermus.nl/canon-eos-250d-spiegelreflexcamera/

Canon 850D (€ 859): een middensegment camera. https://gertjanhermus.nl/canon-eos-850d/

Canon 90D (€ 1259): voor de veeleisende amateur. https://gertjanhermus.nl/canon-eos-90d-spiegelreflexcamera/

Canon 6D (€ 1399): de goedkoopste full frame camera van Canon. https://gertjanhermus.nl/canon-6d-mkii-met-all-round-zoomlens-voor-canon/

Canon 5D (€ 2629): de professionele Canon 5d mk4. https://gertjanhermus.nl/canon-eos-5d-mk4/

Bijpassende objectieven:

50mm lens voor Canon: https://gertjanhermus.nl/canon-50mm-f-1-8/

Macrolenzen: https://gertjanhermus.nl/canon-100mm-macrolens-f-2-8/

Telelenzen voor Canon: https://gertjanhermus.nl/canon-tele-zoomlens/

Bijpassende flitsers:

Flitsers voor camera’s van Canon : https://gertjanhermus.nl/godox-of-yongnuo-flitser-goed-alternatief/

Geef een reactie

error: