Wat is de beste fotocursus

Fotografie is populair. Veel mensen willen een fotocursus volgen omdat ze willen leren hoe ze betere foto’s kunnen maken. Maar hoe kies je een goede cursus of workshop? Welke cursus fotografie past het beste bij jou? Hieronder vind je een aantal punten waar je rekening mee kunt houden.

6 punten bij je keuze voor een fotocursus

  1. Zoek een cursus fotografie die past bij je niveau. Er zijn cursussen voor beginners en voor gevorderde amateurs. Misschien overweeg je zelfs om van je hobby je beroep te maken. Laat je goed voorlichten of de fotograaf/docent past bij jouw wensen en doelstellingen. Zo voorkom je teleurstellingen.
  2. Bepaal of je een online cursus wilt gaan doen of dat je meer baat hebt bij een live cursus. Een online cursus lijkt in sommige gevallen ideaal. Maar denk goed na voordat je er aan begint. Ik krijg in mijn cursussen en workshops regelmatig mensen die een online cursus hebben gevolgd maar daar onvoldoende van geleerd hebben. Het komt zelfs voor dat er na zo’n cursus meer vragen zijn dan antwoorden. Want een online cursus is meestal eenrichtingsverkeer van standaard cursusinhoud. En ga maar na; het is lastig om in zo’n format in te spelen op individuele vragen van cursisten.
  3. Bepaal of je korte cursus wilt of een wat langere. Het voordeel van een korte fotocursus is dat je snel door de stof heen gaat. En dat je heel snel je camera leert kennen. Een langere cursus over meerdere avonden of dagdelen heeft als voordeel dat je samen met andere cursisten de verschillende onderdelen kunt oefenen en dat je regelmatig feedback krijgt op je werk. In deze vorm ga je stap voor stap door de lesstof heen.
  4. Ga voor jezelf na of je in een groep wilt leren of dat je meer voelt voor een individuele aanpak. De groepjes in mijn cursussen zijn (in vergelijking met andere cursusaanbieders) altijd klein. Want ik wil elke deelnemer voldoende aandacht kunnen geven. Kies voor privéles of een coachingstraject als je de cursus helemaal op jouw niveau, specifieke vraag en tempo wilt afstemmen.
  5. Zoek een docent met vakkennis en creativiteit.
  6. Kies voor een docent met passie voor fotografie. Een die jou op een enthousiaste, professionele en vakkundige manier de kneepjes van het vak leert.

Beoordelingen Studio Gert Jan Hermus

Ik kan je natuurlijk vertellen waarom ik vind dat je jouw cursus fotografie bij mij zou moeten volgen. En dat ik kan voldoen aan de overwegingen de ik hierboven schets. Maar dat is niet echt objectief. Daarom verwijs ik je graag naar de pagina met beoordelingen van cursisten die mijn cursussen al hebben gevolgd. Ik kan je zeggen dat ik trots ben op die reacties. En ik beloof je dit: tijdens mijn cursussen houd ik niks achter. Ik vertel je wat ik weet. Ik ga je als antwoord op je vraag niet zeggen dat je daarvoor maar een van mijn andere cursussen of workshops moet volgen. Het is mijn intentie om kennis over te dragen. Kennis, passie en enthousiasme. Elke les weer!

Over mij

Op deze pagina kun je meer lezen over mijn achtergrond.

Welke cursus fotografie past bij jou?

In mijn cursus- en workshopaanbod vind je vast de fotocursus die bij jou past. Want bij Gert Jan Hermus Fotografie kun je kiezen uit cursussen voor beginners en gevorderden. Met de Basiscursus Fotografie in één dag of de Basiscursus Fotografie over 6 avonden heb je de perfecte opstap naar een beter niveau van fotograferen. Je zult er achter komen dat ook jij die foto kunt maken die je voor ogen hebt. Bewogen en onder- of overbelichte foto’s zullen tot het verleden behoren.

Als je toe bent aan een volgende stap in je ontwikkeling kun je kiezen voor de Vervolgcursus fotografie. Een cursus waarin een klein groepje grote stappen maakt naar een eigen stijl in de fotografie.

Krijg je nooit genoeg van fotograferen en wil je jezelf blijven ontwikkelen en geïnspireerd blijven? Kijk dan eens naar mijn Jaarcursus Fotografie.

In een privéles (fotografie of beeldbewerking) of coachingstraject (bijvoorbeeld bij je voorbereiding op de vakopleiding of coaching bij re-integratie of starten eigen bedrijf) staan jij en je vraag centraal. Deze lessen worden qua niveau en tempo helemaal op maat samengesteld.

Workshops

Verder organiseer ik regelmatig workshops binnen allerlei thema’s van de fotografie, zoals Straatfotografie, Flitsen met de reportageflitser, Studiofotografie en Portretfotografie.

Voor bedrijven:

Ik verzorg regelmatig bedrijfstrainingen fotografie in mijn studio of op locatie. Haal kennis van fotografie binnen je bedrijf en breng de interne en externe communicatie naar een hoger niveau.

Wil je een fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn totale cursusaanbod!

Vragen?

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt over mijn cursussen en workshops. Dat kan via het contactformulier of via telefoon (en WhatsApp) 06 1344 0603

welke cursus fotografie is de beste

Zoekwoorden:

cursus fotografie online of bij cursus instituut
Beste cursus fotografie Friesland
Beste cursus fotografie Groningen
Beste cursus fotografie Drenthe
Beste cursus fotografie Flevoland
Beste cursus fotografie Overijssel
Beste cursus fotografie Canon
Beste cursus fotografie Nikon
Beste cursus fotografie Sony
Beste cursus fotografie Panasonic
Beste cursus fotografie Lumix
Beste fotocursus
panasonic lumix fotocursus
Welke cursus fotografie is de beste
Wat is de leukste fotocursus
Welke cursus fotografie is de goedkoopste
Fotocursussen reviews

Geef een reactie

error: