fbpx

Voorbijgangers

Voorbijgangers… Mensen. Is er een mooier onderwerp om te fotograferen? Ik vind van niet. Je komt ze tegen in alle soorten en maten. In elk mens of in zijn gedragingen kun je wel iets interessants ontdekken. Volgens de in de straatfotografie geldende definitie zou je de foto’s die je op deze pagina ziet straatportretten moeten noemen. Ik noem deze pagina liever voorbijgangers, want dat is precies wat deze mensen zijn: personen die je pad kruisen en een paar tellen onderdeel zijn van je omgeving. Noem me maar eigenwijs, maar ik heb mijn eigen definities als het mijn fotografie aangaat. Mijn straatportretten zijn geposeerde foto’s, vaak aangevuld met korte verhaaltjes van vreemden waarmee ik op straat in gesprek kom. Het overgrote deel van mijn straatfotografie bestaat uit zogenaamde candid-fotografie. Bekijk vooral ook die pagina met héél veel straatfoto’s.

Op deze pagina zie je een selectie van wat ik in de loop van de jaren gemaakt heb. Het is misschien een allegaartje, maar dat is inherent aan het onderwerp. Want elk mens is anders en juist dát maakt dit werk zo mooi.

De komende tijd zal deze pagina natuurlijk worden aangevuld. Want er lopen inmiddels ongeveer 7 miljard mensen op de wereld rond en ik heb ze nog lang niet allemaal voor de lens gehad. Dus kijk uit: I am the fly on your city wall 😉

Workshops en lezingen straatfotografie

Wil je zelf aan de slag met straatfotografie? Af en toe organiseer ik workshops straatfotografie. Voor fotoclubs en andere groepen verzorg ik lezingen over dit onderwerp. Op de betreffende pagina’s vind je meer informatie en een contactformulier. Informeer er vrijblijvend naar!

Mijn vraag aan jou

Laat me weten wat je van mijn straatfoto’s vindt; onderaan de pagina kun je reageren. Als je mijn pagina deelt kan ik nog meer mensen bereiken en (hopelijk) inspireren. Veel kijkplezier!

 

 

straatportret man met hoed

 

 

straatportret man

 

 

straatportret voorbijgangers

 

 

punker hanekam

 

 

straatportret flirt

 

 

straatfotografie in kleur

 

 

Straatportretten

 

 

Straatportret

 

 

Straatportretten

 

 

Straatportret Sneek

 

 

Straatportret Zwolle

 

 

Straatportret in kleur

 

 

straatportret Zwolle

 

 

Straatportret in kleur voorbijgangers

 

 

Voorbijgangers Straatportret

 

 

Stadsomroeper Haghorst Harrie van Doormaal

 

 

voorbijgangers straatportret

 

 

Straatportret man

 

 

Straatportret man met hoed

 

 

Straatportret vrouw met pruik

 

 

Straatportret man met kuif

 

 

Straatportret vrouw met hoed

 

 

Straatportret voorbijgangers

 

 

Straatportret Sneek

 

 

Straatportret Denemarken

 

 

Straatportretten in kleur

 

 

Straatportret vrouw in Sneek

 

 

 

 

 

 

 

 

error: