Voorbijgangers

Voorbijgangers… Mensen. Is er een mooier onderwerp om te fotograferen? Ik vind van niet. Je komt ze tegen in alle soorten en maten. In elk mens of in zijn gedragingen kun je wel iets interessants ontdekken. Volgens de in de straatfotografie geldende definitie zou je de foto’s die je op deze pagina ziet straatportretten moeten noemen. Ik noem deze pagina liever voorbijgangers, want dat is precies wat deze mensen zijn: personen die je pad kruisen en een paar tellen onderdeel zijn van je omgeving. Noem me maar eigenwijs, maar ik heb mijn eigen definities als het mijn fotografie aangaat. Mijn straatportretten zijn geposeerde foto’s, vaak aangevuld met korte verhaaltjes van vreemden waarmee ik op straat in gesprek kom. Het overgrote deel van mijn straatfotografie bestaat uit zogenaamde candid-fotografie. Bekijk vooral ook die pagina met héél veel straatfoto’s.

Op deze pagina zie je een selectie van wat ik in de loop van de jaren gemaakt heb. Het is misschien een allegaartje, maar dat is inherent aan het onderwerp. Want elk mens is anders en juist dát maakt dit werk zo mooi.

De komende tijd zal deze pagina natuurlijk worden aangevuld. Want er lopen inmiddels ongeveer 7 miljard mensen op de wereld rond en ik heb ze nog lang niet allemaal voor de lens gehad. Dus kijk uit: I am the fly on your city wall 😉

Workshops en lezingen straatfotografie

Wil je zelf aan de slag met straatfotografie? Af en toe organiseer ik workshops straatfotografie. Voor fotoclubs en andere groepen verzorg ik lezingen over dit onderwerp. Op de betreffende pagina’s vind je meer informatie en mijn contactgegevens. Informeer er vrijblijvend naar!

Mijn vraag aan jou

Laat me weten wat je van mijn straatfoto’s vindt; onderaan de pagina kun je reageren. Als je mijn pagina deelt kan ik nog meer mensen bereiken en (hopelijk) inspireren. Veel kijkplezier!

straatportret man met hoed

straatportret man

straatportret voorbijgangers

punker hanekam

straatportret flirt

straatfotografie in kleur

Straatportretten

Straatportret

Straatportretten

Straatportret Sneek

Straatportret Zwolle

Straatportret in kleur

straatportret Zwolle

Straatportret in kleur voorbijgangers

Voorbijgangers Straatportret

Stadsomroeper Haghorst Harrie van Doormaal

voorbijgangers straatportret

Straatportret man

Straatportret man met hoed

Straatportret vrouw met pruik

Straatportret man met kuif

Straatportret vrouw met hoed

Straatportret voorbijgangers

Straatportret Sneek

Straatportret Denemarken

Straatportretten in kleur

Straatportret vrouw in Sneek

error: