Vero: Sociaal medium zonder advertenties

Veel mensen zijn op zoek naar een alternatief voor Instagram. Vero zou zo’n alternatief kunnen zijn. Want ik maak er nu een paar jaar gebruik van en ik ben er erg positief over. Vero werkt zonder advertenties. En volgens de makers maken ze geen gebruik van algoritmes bij het tonen van berichten. Het werkt dus chronologisch. Dat vind ik een groot voordeel ten opzichte van Instagram en Facebook. Nog een reden voor mij om Vero te gebruiken: de content zoals foto’s en filmpjes die je er plaatst blijven van jou!

Waarom een alternatief?

Ik ben net als heel veel mensen ongerust over de steeds toenemende macht van de grote techbedrijven. Facebook is na de inlijving van Instagram en Whatsapp zó groot geworden. Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om content te delen zonder dat ik mijn hele privé-hebben en houden hoef te delen met mijn provider. De makers van Vero claimen dat ze geen big data verzamelen. In hun gebruiksvoorwaarden staat dat ook met zo veel woorden. Dat maakt Vero in potentie een goed alternatief voor mijn manier van communiceren.

Meer dan alleen foto’s delen

Binnen het platform van Vero kun je meer delen dan foto’s en video’s. Je kunt er namelijk ook muziek, films, series, links, boeken, artikelen en plekken, bijvoorbeeld restaurants plaatsen. Je kunt bij het publiceren en zoeken gebruik maken van #hashtags. Een opsomming:

Direct communiceren:

 • bellen (met meerdere gebruikers tegelijk)
 • chatten

Delen van:

 • foto’s
 • muziek
 • films
 • boeken
 • apps
 • games
 • plaatsen

Volgers in categorieën

Je kunt je volgers indelen in categorieën. Als je een bericht plaatst dan kun je aangeven wie dat bericht mag zien.

 • beste vrienden
 • vrienden
 • kennissen
 • iedereen op internet

Kies je voor ‘beste vrienden’ dan krijgen alleen je beste vrienden je bericht te zien.
Klik je op ‘vrienden’ dan zien vrienden en beste vrienden het.
Kies je voor kennissen dan wordt je bericht getoond aan kennissen, vrienden en beste vrienden.
Of je kiest voor iedereen op internet.

Dit is een groot verschil met met Instagram. Want in Instagram kun je je profiel openbaar maken of privé. In Vero kun je dus per bericht bepalen wie het te zien krijgt. Je kunt zelfs verschillende profielfoto’s gebruiken voor je groepen (zie afbeelding hieronder).

Mooie interface

Het oog wil ook wat. De Vero-app ziet er gelikt uit. Hij heeft een mooie, strakke vormgeving. En hij navigeert erg intuïtief.

Vero nog steeds gratis

Ik ben in 2017 ‘lid’ geworden van Vero. De makers hebben toen aangegeven dat de app voor de eerste paar miljoen gebruikers gratis is en dat latere gebruikers wellicht eenmalig een klein bedrag voor de app moeten gaan betalen. De app staat nog steeds gratis in de app-stores.

Wees er snel bij voor gratis download

Als je de app nu download en een account aanmaakt dan kun je hem voor altijd gratis gebruiken. Ik zou zeggen, sla je slag. Want misschien ben je er nu nog niet aan toe, maar dan heb je hem maar alvast. En voor niks!

Mij volgen op Vero?

Een sociaal medium is natuurlijk niets waard zonder volgers en goede content. Hoe meer mensen het gebruiken hoe krachtiger het voor de gebruikers gaat werken. Ik zou het leuk vinden als je mijn stream op Vero opzoekt en me gaat volgen. Natuurlijk volg ik jou dan ook!

Zoek mijn account binnen Vero: @gertjanhermus

Of: https://vero.co/gertjanhermus/

Jouw mening?

Zou jij overwegen om Vero te gaan gebruiken? Of doe je dat al? Ik ben benieuwd naar je mening en ervaringen. Die kun je hieronder kwijt.

Geef een reactie

error: