Tentoonstelling Thierry Mugler

Afgelopen weekend heb ik in de Kunsthal in Rotterdam de expositie THIERRY MUGLER: COUTURISSIME bezocht. In deze overzichtstentoonstelling worden zo’n 150 creaties van de Franse modeontwerper Thierry Mugler getoond. Eigenlijk was onze dochter de aanleiding van dit bezoek. Zij doet de opleiding Specialist Mode/Maatkleding. En los van het feit dat ze de tentoonstelling geweldig vond, krijgt ze ook nog eens studiepunten voor dit bezoek.

Ik vind bijna alles wat voortkomt uit creativiteit en fantasie interessant: de ontwerpen van Mugler spreken tot de verbeelding. Bovendien herken je veel van zijn werken omdat ze zijn gedragen in bijvoorbeeld films en videoclips van grote artiesten. In de videoclip ‘Too Funky’ van George Michael kun je het een en ander voorbij zien komen.

Fotografie

De eigenlijke reden dat ik dit blogbericht schrijf zijn de foto’s die zijn opgenomen in de tentoonstelling. Op de tentoonstelling hangen werken van grote fotografen zoals Helmut Newton, Herb Ritts en Inez van Lamsweerde. Onder andere zij hebben creaties van Mugler, al dan niet gedragen door een beroemdheid gefotografeerd. Het is prachtig om de ontwerpen en de foto’s samen in een ruimte te zien. Want veel van de foto’s die er hangen kende ik al. Maar het blijft indrukwekkend om dit soort bekende werken in manshoge afdrukken aan de muur te zien hangen.

Als je van mode en fotografie houdt dan is deze tentoonstelling zeker een aanrader. Hij loopt nog tot maart 2020.

Tentoonstelling tentoonstelling Thierry Mugler Rotterdam
Kunsthal Rotterdam hierry Mugler
ontwerper Thierry Mugler Rotterdam

Wil je een fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn aanbod fotocursussen!

Geef een reactie

error: