Straatfotografie in kleur

Straatfotografie in kleur? Als ik eerlijk ben dan vind ik zwart-wit voor straatfoto’s in veel gevallen het mooist. Op een andere pagina op deze website heb ik meer dan 100 zwart-witfoto’s geplaatst. Maar je kunt natuurlijk prima straatfotografie bedrijven in kleur. Kleur kan een foto versterken. Kleur kan zelfs een dominante rol hebben – kleur kan het onderwerp zíjn. Het mooie van de hedendaagse fotografie is dat je achteraf, tijdens de nabewerking nog kan bepalen of je een foto in zwart-wit of in kleur presenteert.

Laat kleur voor je werken

Gekleurde elementen kunnen bijdragen aan een goede compositie. Kleuren kunnen elkaar versterken maar je kunt er ook tegenstellingen of contrasten mee laten zien. En vaak kun je als fotograaf met kleur veel beter de sfeer in een bepaalde situatie weergeven dan met zwart-wit. En dat is wat je wilt als fotograaf: jouw verhaal vertellen door middel van je foto’s.

Straatfotografie in kleur

Er zijn veel mensen die liever naar een kleurenfoto kijken dan naar een zwart-witte. Ik snap dat wel. We zien de wereld om ons heen tenslotte ook in kleur.

Mijn straatfotografie in Kleur

Ik heb besloten om twee verschillende pagina’s in te richten op mijn website: straatfoto’s in zwart-wit – waarop ik ook vertel hoe ik tegen straatfotografie aankijk – en deze pagina. Eigenlijk zijn het vier pagina’s. Want ik heb ook nog een pagina gewijd aan straatportretten en een aan voorbijgangers. Hieronder zie je een selectie van mijn straatfoto’s in kleur. Ik hoop dat je het met me eens bent dat deze foto’s in zwart-wit veel aan kracht zouden inboeten.

Ik lees je mening over mijn ideeën en mijn foto’s graag bij de reacties hieronder.

Workshops

Binnenkort organiseer ik weer workshops Straatfotografie in Leeuwarden, Groningen en Zwolle. Klik hier voor meer informatie.

straatfoto man in de zon

straatfotografie in de regen

straatfoto in de avond

straatfotografie in kleur
Candid straatfotografie

straatfotografie in kleur

straatfotografie in kleur

straatportret in kleur

Straatfotografie in kleur

straatfoto kleur bolhoed

straatfotografie in kleur

Straatfotografie in kleur

Straatfotografie in kleur

klompen - wooden shoes

straatfotografie in kleur

Geef je reactie

Ik kijk uit naar jouw reactie op mijn foto’s. Dat kan in mijn gastenboek!

Wil je een fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn totale cursusaanbod! Daar vind je ook de workshop Straatfotografie.

fotograaf sneek

street photography in colors
street portraits in colors
error: