Straatfotografie Amsterdam

Ik had onze hoofdstad al een hele tijd niet bezocht en terwijl we de toerist uithingen vroeg ik me af waarom we dat eigenlijk niet veel vaker deden. Ja, de toerist. Want je snapt natuurlijk wel dat ik niet alleen naar een stad ga om te winkelen. Ik was in vol ornaat en op alles voorbereid. Ik had een lichtsterke groothoekzoom op mijn Canon gemonteerd en in mijn rugtas zat alles wat nodig is voor een fijn robbertje ‘straatfotografie Amsterdam‘.En aan het eind van de dag kan ik zeggen dat ik mijn straatfotografieportfolio weer heb kunnen aanvullen met de nodige foto’s.

Groot en Snel

Als straatfotograaf leef ik graag Groot en Snel. Dat wil zeggen, met mijn diafragma zo gróót mogelijk en mijn sluitertijd zo snél mogelijk. Met een gemiddeld brandpunt van 20mm en waarden van bijvoorbeeld f/2.8 en 1/2000 sec. moet je er wel voor zorgen dat je met je camera dicht bij je onderwerp bent. Anders valt degene die je wilt fotograferen al snel buiten je scherptediepte. Was het niet oorlogsfotograaf Robert Capa die ooit zei: “If your photographs aren’t good enough, you’re not close enough”? Ik stel het als vraag, maar ik weet het natuurlijk wel zeker dat het Capa was. En hij had groot gelijk. Als je dicht op je onderwerp zit, dan wordt je foto veel indringender. Dat deed ik dus: met mijn camera in de aanslag en een beetje ineengedoken liep ik door de stad. Alert op de dingen die gingen komen. Dichter bij Capa kon ik niet komen – en gelukkig maar.

Klerendisco’s

In een stad als Amsterdam hoef je niet bang te zijn dat je zonder onderwerpen komt te zitten. Door het mooie vroege voorjaarsweer was het gezellig druk. Als ik links keek, dan was ik bang dat ik rechts iets zou missen! Ik zal vast wel iets gemist hebben, maar ik heb weer een geweldige dag gehad en ben bovendien met een mooie aanvulling voor mijn portfolio thuisgekomen.

Oh ja. En we hebben ook nog de lange rij voor het Anne Frankhuis van een afstand aanschouwd, de Ouwe Wester bekeken en zachtjes bezongen, patat met iets wat kip moest voorstellen gegeten en uiteindelijk hebben we voor onze zoon nog nieuwe kleren gekocht in een paar van die ‘klerendisco’s’. Ook werken bij Gert Jan Hermus? Kijk dan op mijn website… 😉

Bekijk mijn straatfotografie-portfolio:

Straatfotografie
Straatportretten
Voorbijgangers

straatfotografie amsterdam
Prinsengracht

straatfotografie amsterdam

amsterdam leidsestraat
amsterdam leidsestraat

amsterdam begijnhof
Begijnhof

Workshops straatfotografie

Ik organiseer regelmatig workshops straatfotografie in verschillende steden in het land. Bekijk hier alle informatie over de komende workshops straatfotografie.


ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 23 andere abonnees

Geef een reactie

2 gedachten over “Straatfotografie Amsterdam”

error: