Sony systeemcamera’s vergelijking

Er zijn verschillende redenen waarom iemand voor een systeemcamera kan kiezen. Ze zijn bijvoorbeeld een stuk lichter dan een spiegelreflexcamera. Handig als je veel reist. Ze zijn ook stiller. Onder andere omdat er geen (vaak) luidruchtige spiegel in zit. Vroeger was een spiegelreflexcamera veel beter dan een systeemcamera. Maar dat verschil is de afgelopen jaren hard ingelopen door verschillende merken. Met Sony voorop. Tegenwoordig zijn ze kwalitatief min of meer gelijkwaardig.

Mijn camera’s

Ik ben al vanaf de beginjaren van mijn fotocarrière een fervent Canon-shooter. Mijn professionele Canon-apparatuur is helemaal afgestemd op het werk dat ik doe. Dus ik zou mijn body’s, objectieven, filters, flitsers en ga zo maar door dan ook niet willen missen.

Voor onderweg en voor straatfotografie heb ik speciaal een Sony a6000 systeemcamera aangeschaft. Omdat hij gemakkelijk is mee te nemen. Je stopt hem gemakkelijk in je zak of tas. Ik ga graag op pad met mijn racefiets. De Sony past precies in het tasje dat onder mijn zadel bungelt. En zoals ik al zei, de kwaliteit van deze camera is gewoon goed.

Sony systeemcamera’s

Hieronder vind je een aantal systeemcamera’s van Sony. De a6000 is de goedkoopste. Hij is er in een uitvoering met een standaardlens en er is een uitvoering met een standaardlens én een telelens. Bovendien heb ik nog de a6100 en de a6400 geplaatst. Deze duurdere Sony’s onderscheiden zich van de a6000. Ik heb de grootste verschillen hieronder neergezet. Klik op het betreffende plaatje voor meer informatie en de prijs. Je wordt doorgestuurd naar mijn favoriete fotowinkel.

Waar te koop?

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.

Sony a6000

Deze camera heb ik zelf al een poos. Ik ben er uiterst tevreden over. En ik ben niet de enige. Want tijdens de fotocursussen en workshops die ik geef kom ik hem regelmatig tegen. Hij is snel, scherp, stil, klein… Hij heeft een kantelbaar display. Met zijn 24 megapixels heeft hij een uitstekende fotokwaliteit. Dus je koopt een allround camera die je kunt uitbreiden met allerlei accessoires.

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

sony a6000 beste koop

Sony a6000 met extra telelens

De camera is dezelfde als die hierboven. Maar je krijgt er een extra telelens bijgeleverd. Het bereik van de telelens is 55-210mm. Daarmee haal je je onderwerp flink dichterbij!

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

Sony a6000 met extra telelens

Sony a6100

Een iets duurdere Sony. Het is eigenlijk de opvolger van de a6000 die nog steeds volop te koop is. Deze camera heeft een display dat je helemaal om kunt draaien. Handig als je wilt vloggen of als je selfies wilt maken. Bovendien heeft het display touch screen. Je kunt video’s maken in Ultra HD (de a6000 maakt video’s in ten hoogste Full HD). Deze systeemcamera heeft een razendsnelle autofocus. Hij wordt geleverd met een 18-200mm zoomlens.

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

Sony a6400

Nog een segmentje hoger. Deze a6400 heeft dezelfde specificaties als de a6100 hierboven. Hij onderscheidt zich door een hogere maximale ISO. De a6100 heeft maximaal ISO 51.200. Deze a6400 kun je versterken tot ISO 102.400. De zoeker van de a6400 is wat gedetailleerder dan de a6100. Maar als je vooral naar het display kijkt tijdens het fotograferen dan zal je daar geen voordeel van hebben. De schrijfsnelheid van deze camera ligt iets hoger. Het grootste verschil is vooral van belang voor videografen. Met de a6400 kun je video’s opnemen in een (flat) log profile. Dat komt vooral tijdens de nabewerking van video’s ten goede.

Onderstaande a6400 wordt geleverd met een 18-135mm objectief.

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

Sony E 50mm f/1.8 OSS objectief

Dit objectief van Sony past op de camerabody’s die je hierboven ziet. De lens heeft een groot diafragma van f/1.8. Dat betekent dat je ook bij donkerder omstandigheden nog goed kunt fotograferen zonder dat je een flitser hoeft te gebruiken. Bovendien kun je met zo’n grote lensopening foto’s maken met een prachtige wazige achtergrond. Bijvoorbeeld ideaal bij het maken van portretten.

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

Geef een reactie

error: