Sony 50mm f/1.8 review

Sony heeft een aantal hele goede objectieven op de markt, waaronder een 50mm f/1.8. Deze lens is een goede keuze voor fotografen die op zoek zijn naar een lens die kwalitatief hoogwaardige foto’s kan produceren. Het is een lichtsterke lens met een maximale diafragmaopening van f/1.8 Dat wil zeggen dat je nog kunt fotograferen bij weinig licht. Bovendien creëer je met dit diafragma een prachtige wazige achtergrond.

De lens is uitgerust met een autofocusmotor die een snelle, stille en precieze autofocus levert. Bovendien heeft de lens een stevige metalen body die een lange levensduur garandeert. Al met al is de Sony 50mm een waardevolle uitbreiding voor professionele fotografen en hobbyisten.

Verschillende lensvattingen

Sony heeft objectieven voor verschillende systemen. De A-mount lenzen zijn gemaakt voor digitale spiegelreflexcamera’s van Sony. De E-mount lenzen voor de systeemcamera’s. Een E-mount lens past zowel op systeemcamera’s met een APS-C sensor als op systeemcamera’s met een full frame sensor. Een objectief met A-bevestiging past niet zomaar op een camera met een E-bevestiging. Wel kun je een Sony E-mount voor fullframe op een APS-C systeemcamera zetten en andersom. Toch zijn sommige lenzen speciaal gemaakt en geoptimaliseerd voor full-frame of APS-C. Dat staat over het algemeen in de specificaties beschreven. Hieronder heb ik het er in ieder geval bij vermeld voor welk systeem de lens met name geschikt is.

Cropfactor

De E-mount objectieven van Sony hebben op een camera met een APS-C sensor een cropfactor van 1,5. Dat wil zeggen dat een 50mm objectief zich op een APS-C camera gaat gedragen als een 50mm lens keer 1,5. Dus als een 75mm lens. Ik heb over de cropfactor een blogje geschreven.

De belangrijkste kenmerken van de Sony E 50mm f/1.8

  • Ideaal voor portretfotografie.
  • Stille en snelle scherpstelling.
  • Lichtsterk (grote lensopening).
  • Beeldstabilisatie met Optical SteadyShot.
  • Diafragma afgerond met 7 lamellen voor een prachtig scherptediepteverloop.
  • Compacte en lichte behuizing.

Waar te koop?

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs!

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.


50mm-objectieven voor Sony APS-C

Sony E 50mm f/1.8 OSS objectief

Dit 50mm-objectief is speciaal ontworpen voor APS-C systeemcamera’s van Sony.
Klik op de afbeelding om de actuele prijs te bekijken.

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

Sony E 35mm f/1.8 OSS objectief

Ook een objectief dat geschikt is voor de APS-C systeemcamera’s van Sony. Met deze 35mm heb je een heerlijk objectief in handen voor als je een wat grotere beeldhoek wilt hebben. Ik gebruik deze lens zelf graag voor mijn straatfotografie. Hij heeft een snelle autofocus en een prachtig groot diafragma. Een aanrader!

Klik op de afbeelding!

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

Objectieven voor Sony full frame-systeemcamera’s

Hieronder vind je twee toplenzen voor Sony full frame systeemcamera’s. Het zijn prijzige objectieven, maar als je de beeldkwaliteit van dit tweetal bekijkt, dan zal je mond open vallen. Met deze objectieven breng je je gear naar the next level. Gegarandeerd!

De anti-reflectieve Zeiss T* lenscoating van deze lenzen zorgt er voor dat lensflares en schaduwbeelden worden gereduceerd. Bovendien zorgt deze coating ervoor dat de helderheid van het objectief optimaal blijft.

Sony FE 50mm f/1.4 ZA Planar T* objectief

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

Sony FE 50mm f/1.4 ZA Planar T*
Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

Sony FE 85mm f/1.4 GM objectief

Het 85mm-objectief is absoluut mijn lievelingslens op mijn full frame-camera’s. De scherpte is prachtig en hij maakt een verbluffend mooie onscherpe achtergrond. Samen met mijn 50mm zit de 85mm-lens het vaakst in mijn tas en op mijn camera. Een topper!

Klik op de afbeelding om de actuele prijs te bekijken.

Sony FE 85mm f1.4 GM objectief review
Klik op de afbeelding om de actuele prijs te bekijken.

Ander mooi 50mm objectief voor Sony:

Dat is een Sigma 50mm Art. Een toplens. Ik zou zeggen, bekijk ‘m!


ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 39 andere abonnees

Geef een reactie

error: