Dweilorkesten in Sneek

Met een vijftal enthousiaste fotografen hebben we afgelopen zaterdag de jaarlijkse Sneeker Dweildag gefotografeerd. Op de site van de organisatie staat te lezen: “De Dweildag Sneek is een unieke muziekhappening voor Sneek en wijde omgeving, waarbij dweilkapellen uit heel Nederland in twee klassen (een wedstrijdklasse en een leutklasse) strijden om de hoogste eer en mooie prijzen.”  Elk dweilorkest speelt verdeeld over de middag een aantal sets op verschillende locaties in de binnenstad.
Op de site van de organisatie worden ook de foto’s getoond van de andere vier fotografen (Jeroen van der Kallen, Nico Altenburg, Jan Douwe Gorter en Wout Hamers).

Groepsfoto’s bij de Waterpoort

Bij en op de Waterpoort stond voor de dweilorkesten een zogenaamd fotomoment gepland. En dat mocht ik dit jaar voor mijn rekening nemen.

Ik heb een geweldige dag gehad. Geen wonder natuurlijk want de sfeer in de stad was opperbest en de mensen van de kapellen hadden de ‘leut’ er al vanaf het begin lekker in zitten. Het was trouwens hard werken. Ik rende van de ene kant van de Waterpoort naar de andere. En ondertussen maar van objectief wisselen: van groothoek naar tele en weer terug. Het waren trouwens best lastige omstandigheden om te fotograferen. De zon stond laag en het licht was hard en contrastrijk. Voor mijn werk als fotograaf kwam de voorspelde bewolking net een paar uur te laat. Maar daartegenover hebben we natuurlijk genoten van een prachtige nazomerse dag!

Hieronder zie je een kleine greep uit de foto’s die ik gemaakt heb.

dweildag sneek 2016 portret

Feintsjes fan Menaam Waterpoort

foto's dweildag Sneek

Sneeker Dweildag 2016 dweilorkest

Sneeker Dweildag 2016 Waterpoort

Dweildag Sneek

dweilorkesten Sneek

De Bullekus dweilorkest

dweildag Sneek portret

Sneeker Dweildag

Geef een reactie

error: