Sneeker Dweildag 2016


Met een vijftal enthousiaste fotografen hebben we afgelopen zaterdag de jaarlijkse Sneeker Dweildag gefotografeerd. Op de site van de organisatie staat te lezen: “De Dweildag Sneek is een unieke muziekhappening voor Sneek en wijde omgeving, waarbij dweilkapellen uit heel Nederland in twee klassen (een wedstrijdklasse en een leutklasse) strijden om de hoogste eer en mooie prijzen.”  Elke kapel speelt verdeeld over de middag een aantal sets op verschillende locaties in de binnenstad.
Op de site van de organisatie worden ook de foto’s getoond van de andere vier fotografen (Jeroen van der Kallen, Nico Altenburg, Jan Douwe Gorter en Wout Hamers).

Groepsfoto’s bij de Waterpoort

Bij en op de Waterpoort stond voor de dweilorkesten een zogenaamd fotomoment gepland. En dat mocht ik dit jaar voor mijn rekening nemen.

Ik heb een geweldige dag gehad. Geen wonder natuurlijk want de sfeer in de stad was opperbest en de mensen van de kapellen hadden de ‘leut’ er al vanaf het begin lekker in zitten. Het was trouwens hard werken. Ik rende van de ene kant van de Waterpoort naar de andere. En ondertussen maar van objectief wisselen: van groothoek naar tele en weer terug. Het waren trouwens best lastige omstandigheden om te fotograferen. De zon stond laag en het licht was hard en contrastrijk. Voor mijn werk als fotograaf kwam de voorspelde bewolking net een paar uur te laat. Maar daartegenover hebben we natuurlijk genoten van een prachtige nazomerse dag!

Hieronder zie je een kleine greep uit de foto’s die ik gemaakt heb. Voor veel meer foto’s van de Dweildag (met hogere resolutie) verwijs ik je naar deze pagina op mijn site: Foto’s dweilorkesten Sneek.

 

 

 

dweildag sneek 2016

 

Feintsjes fan Menaam

 

dweildag-sneek-2016-gj-hermus-9658

 

Sneeker Dweildag 2016

 

Sneeker Dweildag 2016

 

Dweildag Sneek

 

dweildag-sneek-2016-gj-hermus-9790

 

De Bullekus

 

dweildag-sneek-2016-gj-hermus-9789

 

Sneeker Dweildag

dweilorkesten Sneek
foto’s dweildag Sneek
dweildag waterpoort Sneek


Over Gert Jan Hermus

Ik ben fotograaf, tekstschrijver en adviseur voor online ondernemen.Alle content op deze website heb ik geplaatst op persoonlijke titel. Heb je een mening, een vraag of opbouwende kritiek? Ik hoor het graag van je, dus plaats gerust een reactie!---I am an allround photographer based in the Netherlands. I am looking forward to reading your comments below!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *