fbpx

Opdracht productfotografie (meubels vrijstaand maken)

Een leuke klus gedaan afgelopen week! Leuk vanwege het fototechnische aspect, maar vooral ook vanwege het onderwerp. Want zeg nou zelf. Zijn dit mooie meubels of niet?

Ik heb de foto’s op locatie gemaakt. In de fabriek van de Dutch Seating Company in Sneek om precies te zijn. De meubels die je ziet zijn nieuwe modellen in hun collectie. Dus er moesten foto’s komen voor de website en voor advertenties en brochures.

Flitsers en softboxen

Voor de technici onder jullie: ik heb de meubels uitgelicht met 4 studioflitsers. Een van die flitsers was uitgerust met een grote octabox. Dat is een achthoekige softbox, in dit geval een exemplaar van anderhalve meter in doorsnee. Daarmee creëer je heel mooi zacht licht.

De uitdaging in dit soort opdrachten ligt vooral in de kleurechtheid van de producten. En daarvoor is het van belang dat je het hele proces goed in de hand houdt. Dus vanaf het moment van opname tot en met het moment dat je de foto exporteert vanuit Photoshop moet je zeker zijn van de kleuren in je foto. Ik heb mijn hele workflow gekalibreerd. Dus ik weet zeker dat de kleur die mijn beeldscherm laat zien ook de kleur is die mijn camera heeft geregistreerd.

Verder heb ik de foto’s vrijstaand gemaakt en in een witte achtergrond geplaatst. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Wil je ook productfoto’s laten maken?

Kijk dan op deze pagina van mijn website.

 

Wil je ook productfoto’s laten maken?

Kijk dan op deze pagina van mijn website.

 

 

 

 

 

Zoekwoorden:
productfoto’s Friesland
meubels vrijstaand maken
productfotografie Friesland
meubels witte achtergrond
productfotografie Groningen
productfotografie Drenthe
productfotografie Flevoland
productfotografie Overijssel
meubels fotograferen fotograaf
dutch seating company meubels

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: