Productfoto’s van meubels vrijstaand maken

Een leuke klus gedaan afgelopen week! Leuk vanwege het fototechnische aspect, maar vooral ook vanwege het onderwerp. Want zeg nou zelf. Zijn dit mooie meubels of niet? Productfoto’s maken van meubels vraagt om een speciale aanpak. Verder zijn de foto’s voorzien van een witte achtergrond. Met andere woorden: ik heb ze vrijstaand gemaakt.

Ik heb de foto’s op locatie gemaakt. In de fabriek van de Dutch Seating Company in Sneek om precies te zijn. De meubels die je ziet zijn nieuwe modellen in hun collectie. Dus er moesten foto’s komen voor de website en voor advertenties en brochures.

Flitsers en softboxen

Voor de technici onder jullie: ik heb de meubels uitgelicht met 4 studioflitsers. Twee van die flitsers zijn uitgerust met een grote octabox. Dat is een achthoekige softbox, in dit geval exemplaren van anderhalve meter in doorsnee. Daarmee creëer je heel mooi zacht licht.

De uitdaging in dit soort opdrachten ligt vooral in de kleurechtheid van de producten. En daarvoor is het van belang dat je het hele proces goed in de hand houdt. Dus vanaf het moment van opname tot en met het moment dat je de foto exporteert vanuit Photoshop moet je zeker zijn van de kleuren in je foto. Ik heb mijn hele workflow gekalibreerd. Dus ik weet zeker dat de kleur die mijn beeldscherm laat zien ook de kleur is die mijn camera heeft geregistreerd.

Verder heb ik de foto’s vrijstaand gemaakt en in een witte achtergrond geplaatst. Hieronder zie je ze staan. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Wil je ook productfoto’s laten maken?

Studio Gert Jan Hermus maakt productfoto’s. Snel. Goedkoop. Creatief. Kijk op mijn pagina productfotografie voor alle mogelijkheden.

Alle foto’s hieronde: © Studio Gert Jan Hermus

Foto's meubels vrijstaand maken witte achtergrond

Meubels productfoto's


foto van meubels witte achtergrond maken voor website fotograaf

foto van meubels voor website maken

 

Wil je ook productfoto’s laten maken?

Je kunt me mailen:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen mag natuurlijk ook:
06 1344 0603

 

Studio Gert Jan Hermus voor:

  • productfoto’s Friesland
  • meubels vrijstaand maken
  • productfotografie Friesland
  • meubels witte achtergrond
  • productfotografie Groningen
  • productfotografie Drenthe
  • productfotografie Flevoland
  • productfotografie Overijssel
  • meubels fotograferen fotograaf
  • Dutch Seating Company meubels

Geef een reactie

error: