Privéles RAW-converter

Privéles RAW-fotografie: door te fotograferen in RAW (de ruwe sensor-data) kun je de kwaliteit van je foto’s aanzienlijk verbeteren. Haal het beste uit je camera en jezelf door zo’n RAW-bestand handmatig om te zetten naar een foto van een veel betere kwaliteit. Tijdens deze privéles RAW-conversie behandelen we stap voor stap de beeldbewerking en het ontwikkelproces. Dat kan in Photoshop, Lightroom of Digital Photo Professional (DPP). Je zult zien dat je foto’s met deze manier van werken nóg kleurgetrouwer en contrastrijker voor de dag komen. Ook de scherpte geven we een verantwoorde boost.

privéles RAW-conversie Photoshop Lightroom

Programmatuur en apparatuur

Voor deze privélessen RAW-conversie gebruik ik standaard het programma Adobe Camera RAW ( ACR). Deze RAW-converter is geïntegreerd in Adobe Lightroom en wordt standaard meegeleverd met Adobe Photoshop. Canon-gebruikers krijgen bij aanschaf van hun camera het programma Digital Photo Professional meegeleverd; ook dat kunnen desgewenst gebruiken.
Je kunt de privéles op mijn computerapparatuur volgen waarbij je gebruik maakt van een tekentablet en de nieuwste software.

Het gebruik van je eigen desktop of laptop is natuurlijk ook mogelijk. Als je nog geen Lightroom of Photoshop hebt, dan kun je eerst een proefversie van een maand installeren.

De kosten van een privéles RAW

Een privéles van 3 uren kost € 100,-. Je kunt de privéles ook samen volgen. Bij een tweede deelnemer pas ik een korting toe. De ervaring leert dat ik je in drie uren goed op weg kan helpen.

Privéles van 3 uren
1 persoon € 100,-
2 personen € 75,- p.p.

 

Uitgebreide privélessen

Als je je verder wilt bekwamen in beeldbewerking (waaronder retoucheren) of fotografie, dan geef ik je mijn privéles fotografie of privéles beeldbewerking in overweging.

Locatie

De lessen kunnen plaatsvinden bij mij of op een door jou gekozen locatie. Je kunt gebruik maken van je eigen apparatuur (laptop of desktop) of van die van mij.
Als je nog geen Lightroom of Photoshop hebt, dan kun je het van de Adobe website downloaden en het een maand lang gratis proberen.

Voor privélessen buiten Sneek breng ik reiskosten in rekening.

Informatie en aanmelden

Mail me om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan met het contactformulier hieronder.
Bellen of appen kan ook: 06 1344 0603

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: