Over mij

Achtergrond

Ik ben ongeveer een halve eeuw geleden geboren in Zuid-Holland, maar getogen en gerijpt in Fryslân. De Friese cultuur en historie liggen mij na aan het hart. Wat dat betreft beschouw ik mezelf als een Hollanner om Ynens, een Hollander met de Friezen. Sinds 2008 woon ik met veel plezier in Sneek (gemeente Súdwest-Fryslân).

Ik heb een economisch-juridische opleiding. Voordat ik mij vestigde als fotograaf en trainer/coach was ik werkzaam als manager bij de openbare bibliotheken in Fryslân (bekijk mijn CV en quotes van anderen over mij).

Fotografie

Ik maak al zo’n vijfendertig jaar foto’s. Ik weet niet meer hoe, maar al in mijn jeugd kreeg ik mijn eerste analoge Practica spiegelreflexcamera in handen. En ik was meteen verkocht. Mijn liefde voor dit prachtige medium is nooit meer overgegaan. Het is inmiddels jaren geleden dat ik ben overgestapt op digitale camera’s. En ook de nabewerking van foto’s is al een hele poos geleden verhuisd van de donkere kamer naar mijn computer. Ik heb mezelf in al die jaren steeds verbeterd en ontwikkeld door het volgen van cursussen en masterclasses. Daarbij heb ik me altijd graag laten inspireren door anderen. Nu probeer ik een inspiratiebron voor anderen te zijn.

Het plezier van fotograferen zit ‘m voor een belangrijk deel in de context, in de situatie waarin ik de foto maak. Want een foto levert niet alleen een herinnering op aan het beeld dat ik fotografeer, maar ook aan de omstandigheden waarin ik dat deed.

~ Gert Jan Hermus

In mijn vrije tijd gaat mijn belangstelling voornamelijk uit naar (sociaal) documentaire fotografie en straatfotografie. Want hoewel ik ook van de natuur, landschappen en dieren hou, ligt het fotograferen van mensen mij het meest na aan het hart. Ik vertel graag verhalen met mijn foto’s. Ik wil door mijn fotografie als het ware communiceren met mijn onderwerp én met mijn publiek. Daarbij houd ik altijd voor ogen dat mijn foto’s net zo veel zeggen over mijzelf als over mijn onderwerp.

Fotografie voor particulieren en bedrijven

Ik ben als fotograaf en trainer/coach gevestigd in Sneek. Maar ik ben voor opdrachten beschikbaar in het hele land en daarbuiten. Je kunt zowel particulier als zakelijk bij mij terecht voor verschillende soorten fotografie zoals portretten, reportages, productfotografie en bedrijfsfotografie (ook met een drone). Bekijk de mogelijkheden via het menu.

Teksten

Terwijl ik als fotograaf voor je aan het werk ben kan ik bijbehorende teksten voor je verzorgen. Dit heeft een paar belangrijke voordelen: je hebt alles in één hand en beeld en tekst sluiten mooi op elkaar aan. Klik op mijn pagina Tekstschrijven voor de mogelijkheden.

Studio Gert Jan Hermus voegt de plaat bij het woord!

Mijn fotostudio en Apparatuur

In Studio Gert Jan Hermus wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige, professionele apparatuur. Een kijkje in mijn keuken:

  • Ik heb de beschikking over een volledig uitgeruste studio van 100 m2.
  • Natuurlijk kan ik ook op locatie fotograferen: ik neem een deel van mijn studio gewoon mee op pad!
  • De studio heeft een aparte kleed- en visagieruimte.
  • Mijn fotostudio heeft daglicht, maar ik werk ook met een flink aantal flitsers, softboxen, snoots en achtergronden.
  • Ik fotografeer met full frame camera’s waaronder mijn ‘werkpaard’ de Canon EOS 5D mk4
  • Op die camera’s ‘schroef’ ik toplenzen uit de Canon professionele L-lijn.
  • Ik doe wel eens wat uit de hoogte: met mijn DJI drone met Hasselblad-objectief.
  • Beeldbewerken met onder andere Photoshop doe ik op hardwarematig gekalibreerde beeldschermen van Eizo.

portretfotografie studioportret studio workshop

Fotocursussen, workshops en privélessen

Ik verzorg met veel plezier een uitgebreid aanbod fotografiecursussen en workshops voor beginners en gevorderden. Bekijk bijvoorbeeld mijn 1-daagse basiscursus , de basiscursus in 6 lessen of de cursus voor gevorderden. Ook de inspirerende workshops Portretfotografie, Modelfotografie of Straatfotografie zijn de moete waard. Of doe je liever een privéles?

Klik op de link voor het complete overzicht van mijn cursusaanbod en bekijk de reacties van mensen die al aan de cursussen hebben deelgenomen.

Coaching

Tijdens een coachingstraject fotografie kan ik je op weg helpen bij het uitoefenen van je (nieuwe) hobby of beroep. Daarbij word je tegelijkertijd ondersteund en gestimuleerd bij een positieve uitoefening ervan. Voorbeeldsituaties waarbij ik jou met mijn vakinhoudelijke kennis en mijn managementervaring kan helpen:

Photoshop en Lightroom

Nabewerking met Photoshop is in mijn beleving een niet meer weg te denken onderdeel van de fotografie. Ik weet uit ervaring dat iemand die ik geportretteerd heb het erg op prijs stelt als ik die ene puist even verwijder of als ik de rimpels wat zachter maak. Het geeft me altijd een goed gevoel als ik iemand zo voordelig mogelijk, maar realistisch voor de dag kan laten komen.

Ik kan (product)foto’s waar nodig bijschaven, aanpassen en vrijstaand maken. Ik lever de foto’s in een formaat en resolutie die passen bij het medium waarvoor ze bedoeld zijn. Heb je zelf foto’s gemaakt die een opknapbeurt kunnen gebruiken of een bepaalde verandering nodig hebben? Ik kan ze in Photoshop aanpassen naar jouw wensen.

Digitale DoKa

Ik maak in mijn studio uitsluitend gebruik van professionele nabewerkingsapparatuur. Waaronder hardwarematig gekalibreerde wide-gamut beeldschermen van Eizo.

Privéles beeldbewerking

Degene die zelf aan de slag wil met Photoshop, Lightroom, Photoshop Elements of Affinity kan bij mij terecht voor privéles.

Lezingen

Je kunt me uitnodigen voor het geven van een lezingen over fotografie Het komt vaak voor dat ik daarbij als jurylid optreed bij fotothema’s van bijvoorbeeld fotoclubs.

Kan ik iets voor je doen?

Op mijn website vind je alle diensten die ik voor je kan doen. Natuurlijk geef ik je graag vrijblijvend uitleg op al je vragen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen en ik neem elk project net zo serieus als jij.

Contact

Voor eventuele opdrachten, informatie over een cursus of vormen van samenwerking kun je me bellen of appen (WhatsApp of Signal).
Mijn telefoonnummer is 06 1344 0603.
Mailen mag ook: studio@gertjanhermus.nl

Let op! Ik reageer altijd binnen 24 uur. Maar het komt soms voor dat mijn mail in de spambox van de ontvanger terecht komt. Check dat dus even als je geen antwoord van me krijgt.

error: