fbpx

Over mij

Gert Jan Hermus

Het plezier van fotograferen zit ‘m voor een belangrijk deel in de context, in de situatie waarin ik een foto maak.
Want een foto levert niet alleen een herinnering op aan het beeld dat ik fotografeer, maar ook aan de omstandigheden waarin ik dat deed.”
~ Gert Jan Hermus

Fotografie

Ik maak al zo’n vijfendertig jaar foto’s. Ik weet niet meer hoe, maar al in mijn jeugd kreeg ik mijn eerste analoge Practica spiegelreflexcamera in handen en ik was meteen verkocht. Mijn liefde voor dit prachtige medium is nooit meer overgegaan. Ik fotografeer inmiddels al jaren met digitale camera’s en ook de nabewerking van foto’s is al een hele poos geleden verhuisd van de donkere kamer naar mijn computer. Ik heb mezelf in al die jaren steeds verbeterd en ontwikkeld door het volgen van cursussen en masterclasses. Daarbij heb ik me altijd graag laten inspireren door anderen en ik probeer nu een inspiratiebron voor anderen te zijn.

In mijn vrije tijd gaat mijn belangstelling voornamelijk uit naar (sociaal) documentaire fotografie en straatfotografie. Want hoewel ik ook van de natuur, landschappen en dieren hou, ligt het fotograferen van mensen mij het meest na aan het hart. Ik vertel graag verhalen met mijn foto’s. Ik wil door mijn fotografie als het ware communiceren met mijn onderwerp én met mijn publiek. Daarbij houd ik altijd voor ogen dat mijn foto’s net zo veel zeggen over mijzelf als over mijn onderwerp.

Achtergrond

Ik ben geboren in Zuid-Holland, maar getogen en gerijpt in Fryslân. De Friese cultuur en historie liggen mij na aan het hart. Wat dat betreft beschouw ik mezelf als een Hollanner om Ynens, een Hollander met de Friezen. Sinds 2008 woon ik met veel plezier in Sneek (gemeente Súdwest-Fryslân).

Ik heb een economisch-juridische studie gevolgd. Voordat ik mij vestigde als fotograaf en trainer/coach ben ik werkzaam geweest als manager bij de openbare bibliotheken in Fryslân (hier staan mijn CV en quotes van anderen over mij).

Fotografie voor particulieren en bedrijven

Ik ben als fotograaf en trainer/coach gevestigd in Sneek. Maar ik ben voor opdrachten beschikbaar in het hele land en daarbuiten. Je kunt zowel particulier als zakelijk bij mij terecht voor verschillende soorten fotografie zoals portretten, reportages, productfotografie en bedrijfsfotografie. Bekijk de mogelijkheden via het menu.

Voor eventuele opdrachten of vormen van samenwerking kun je me mailen, bellen of appen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen en ik neem elk project net zo serieus als jij.

Studio en Apparatuur

In Studio Gert Jan Hermus wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige, professionele apparatuur:

  • Volledig uitgeruste studio van 100 m2
  • Natuurlijk kan ik ook op locatie fotograferen: ik heb de beschikking over een mobiele studio
  • Aparte kleed- en visagieruimte
  • Een flink aantal flitsers, softboxen, snoots en achtergronden
  • Full frame camera’s waaronder mijn ‘werkpaard’ de Canon EOS 5d mk4
  • Toplenzen uit de Canon professionele L-lijn.
  • DJI drone met Hasselblad-objectief
  • Beeldbewerking gebeurt op hardwarematig gekalibreerde beeldschermen van Eizo.

Fotocursussen, workshops en privélessen

Ik verzorg met veel plezier een uitgebreid aanbod fotografiecursussen en workshops voor beginners en gevorderden. Bekijk bijvoorbeeld mijn 1-daagse basiscursus , de basiscursus in 6 lessen of de cursus voor gevorderden. Of de workshops Portretfotografie, Modelfotografie of Straatfotografie. Of doe je liever een privéles?

Klik op de link voor het complete overzicht van mijn cursusaanbod en bekijk de reacties van mensen die al aan de cursussen hebben deelgenomen.

Coaching

Tijdens een coachingstraject fotografie van meerdere lessen kan ik je op weg helpen bij het uitoefenen van je (nieuwe) hobby of beroep en je tegelijkertijd ondersteunen en stimuleren bij een positieve uitoefening ervan. Voorbeeldsituaties waarbij ik jou met mijn vakinhoudelijke kennis en mijn managementervaring kan helpen: je persoonlijke ontwikkeling als fotograaf, het starten van een eigen fotografiebedrijf, ontwikkeling van je eigen stijl en bij je herstel en re-integratie bij burn-out en depressie.

Photoshop en Lightroom

Nabewerking met Photoshop is in mijn beleving een niet meer weg te denken onderdeel van de fotografie. Ik weet uit ervaring dat iemand die ik geportretteerd heb het erg op prijs stelt als ik die ene puist even verwijder of als ik de rimpels wat zachter maak. Het geeft me altijd een goed gevoel als ik iemand zo voordelig mogelijk, maar realistisch voor de dag kan laten komen.

Ik kan (product)foto’s waar nodig bijschaven, aanpassen en vrijstaand maken. Ik lever de foto’s in een formaat en resolutie die passen bij het medium waarvoor ze bedoeld zijn. Heb je zelf foto’s gemaakt die een opknapbeurt kunnen gebruiken of een bepaalde verandering nodig hebben? Ik kan ze in Photoshop aanpassen naar jouw wensen.

Digitale DoKa

Ik maak in mijn studio uitsluitend gebruik van professionele nabewerkingsapparatuur. Waaronder hardwarematig gekalibreerde wide-gamut beeldschermen van Eizo. Lezingen Je kunt me uitnodigen voor het geven van een lezingen. Het komt vaak voor dat ik daarbij als jurylid optreed bij fotothema’s van bijvoorbeeld fotoclubs.

Portfolio, blog en gastenboek

Ik nodig je uit om mijn portfolio op deze site te bekijken. En natuurlijk ben ik benieuwd naar je mening. Die kun je kenbaar maken via mijn gastenboek of door een reactie achter te laten op de fotopagina’s en mijn blog.

Sociale media

Ik ben naast mijn website actief op de sociale media. Je kunt me vinden op Facebook, Twitter,  LinkedIn en Instagram

Zakelijke ervaring

Klik hier voor een overzicht van mijn zakelijke ervaring (beknopt C.V.).

Mijn klanten

Ik heb als fotograaf/trainer onder andere samengewerkt met de volgende bedrijven: Gert Jan Hermus klanten referenties

Verder naar:

fotografie voor particulieren en bedrijven

error: