Over mij

Gert Jan Hermus

Achtergrond

Ik ben geboren in Zuid-Holland, maar getogen en gerijpt in Fryslân. De Friese cultuur en historie liggen mij na aan het hart. Wat dat betreft beschouw ik mezelf als een Hollanner om Ynens, een Hollander met de Friezen. Sinds 2008 woon ik met veel plezier met mijn gezin in Sneek (Súdwest-Fryslân).

Fotografie

Ik maak al zo’n vijfendertig jaar foto’s. Ik weet niet meer hoe, maar op mijn 17e kreeg ik mijn eerste analoge Practica spiegelreflexcamera in handen en ik was meteen verkocht. Mijn liefde voor dit prachtige medium is nooit meer overgegaan. Ik fotografeer inmiddels al jaren met een digitale camera en ook de nabewerking is al een hele poos geleden verhuisd van de doka naar mijn computer.
Op een ander gedeelte van deze website kun je mijn werk bekijken en becommentariëren. Ik verzorg regelmatig met heel veel plezier fotografiecursussen (bijvoorbeeld mijn 1-daagse cursus en privéles fotografie), -workshops en -lezingen voor zowel beginners als gevorderden. Klik op de link voor een overzicht van mijn cursusaanbod en bekijk de reacties van mensen die al aan de cursussen hebben deelgenomen.

Mijn fotografische belangstelling gaat voornamelijk uit naar (sociaal) documentair, portretten en straatfotografie. Want hoewel ik ook van de natuur, landschappen en dieren hou, ligt het fotograferen van mensen mij het meest na aan het hart. Ik vertel graag verhalen met mijn foto’s. Ik wil door mijn fotografie als het ware communiceren met mijn onderwerp én met mijn publiek. Daarbij houd ik altijd voor ogen dat mijn foto’s net zo veel zeggen over mijzelf als over mijn onderwerp.
Ik nodig je uit om mijn portfolio op deze site te bekijken. En natuurlijk ben ik benieuwd naar je mening. Die kun je kenbaar maken via mijn gastenboek of door een reactie achter te laten op de fotopagina’s en mijn blog.
Voor eventuele opdrachten of vormen van samenwerking kun je me mailen, bellen of appen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen en neem elk project net zo serieus als jij.

 

Photoshop

Nabewerking met Lightroom en Photoshop is in mijn beleving een niet meer weg te denken onderdeel van de fotografie. Ik besteed vaak net zo veel tijd aan het nabewerkingsproces als aan het maken van de foto zelf. Ik geef regelmatig privélessen Lightroom en Photoshop.

Social media

Ik ben naast mijn website actief op de social media. Je kunt me vinden op Facebook, Twitter en Instagram

Zakelijke ervaring

Klik hier voor een overzicht van mijn zakelijke ervaring (beknopt C.V.).

%d bloggers liken dit: