Olympus OM-D-EM10 systeemcamera

De Olympus OM-D-EM10 mk4 is een kleine systeemcamera. Het sterke punt van deze camera is zijn overzichtelijkheid. Alle knopen zitten op een logische plek. De camera werkt stil en de kwaliteit van de foto’s is uitstekend. Tijdens mijn fotocursussen en workshops kom ik deze camera steeds vaker tegen. De gebruikers ervan zijn stuk voor stuk enthousiast. Dat is voor mij de beste graadmeter. Ik kan hem je van harte aanbevelen.

Specificaties van de camera

  • 20.3 megapixel Live MOS-sensor
  • langste sluitertijd van 60 sec. (!)
  • Met 5-assige beeldstabilisatie
  • Filmen in 4K en Full HD
  • Kantelbaar touchscreen
  • Wifi
  • 4K video
  • 121 scherpstelpunten
  • 8.7 beelden per seconde

Als je op de afbeeldingen hieronder klikt, kom je op een pagina met de uitgebreide specificaties. Daar vind je ook de actuele prijs van de sets. Die ligt rond de 800 euro per set.

Waar te koop?

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.

Hieronder zie je twee verschillende sets afgebeeld. De camera is in beide gevallen hetzelfde. Het verschil zit ‘m in de lenscombinatie.

Olympus OM-D E-M10 Mark IV systeemcamera Zilver + 14-42mm EZ

De M10 in een prachtige zilveren retro-look. Tenminste, dat vind ik. Hij lijkt op mijn allereerste camera uit 1979. Maar vergis je niet dit is een zeer modern fototoestel met alle snufjes die je tegenwoordig op een camera verwacht.

Combinatie met het 14-42 mm EZ objectief. Deze lens is klein en lichter (lichter dan de standaardlens). Maar hij heeft een prachtige kwaliteit. Het zoombereik komt overeen met 28-84mm op een full frame spiegelreflex. Daarmee heb je een zoombereik dat je kunt inzetten van landschapsfotografie, straatfotografie tot portretfotografie. Een veelzijdig combinatie dus.

Olympus OM-D-E-M10 MARK IV review
Klik op de afbeelding.

Olympus OM-D E-M10 Mark IV Zwart + 14-42mm f/3.5-5.6 EZ

Deze set heeft dezelfde camerabody, maar dan in zwart.

Olympus OM-D-E-M10 MARK IV zwart review
Klik op de afbeelding.

Professionele Olympus

Olympus OM-D E-M1X

Voor degene die op zoek is naar een (semi)professionele Olympus-camera plaats ik hier ook nog een link naar de OM-D-EM1X. Ik heb deze camera een keer kunnen proberen. Een genot om mee te werken! De prijs ligt hoger dan de camera’s die je hierboven gezien hebt: rond de 2.000 euro. Maar dan heb je ook een camera om je vingers bij af te likken!

Olympus OM-D E-M1X
Klik op de afbeelding.

Geef een reactie

error: