Nikon Tele-lenzen

Heel veel fotografen hebben naast hun standaardlens een objectief in hun cameratas dat hun onderwerp dichterbij haalt. Denk bijvoorbeeld aan fotografen met een voorliefde voor vogels. Hieronder vind je twee betaalbare telelenzen voor Nikon spiegelreflexcamera’s. Klik op de rode link of op de afbeelding om alle specificaties en de actuele prijs te zien.

Waar te koop?

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.

Lijsten van Nikon camera’s

Bij onderstaande objectieven maak ik onderscheid tussen cropcamera’s (Nikon DX) en fullframe-camera’s (Nikon FX).

Op deze pagina vind je een lijst van alle cropcamera’s die Nikon tot nu toe (jan. 2021) op de markt heeft gebracht.

Op deze pagina vind je een lijst van alle full frame-camera’s die Nikon tot nu toe (jan.2021) op de markt heeft gebracht.

Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Macro Nikon F-mount objectief

We beginnen met een objectief van Tamron. Deze lens is door Tamron speciaal gebouwd voor Nikon-camera’s. Deze lens past dan ook op de meeste camerabody’s van Nikon. Het is een goedkope, no-nonsense lens. Als je niet te veel geld uit wilt geven, maar toch je onderwerp dichterbij wilt halen, dan is deze lens voor jou. Hij heeft nog een macro-functie ook!

70-300mm f/4.5-6.3G ED VR

Alleen geschikt voor een aantal aps-c (crop) camera’s

Een lichte telelens voor natuurfotografie, sportfotografie, vogelfotografie en dergelijke. Maar hij is ook heel geschikt voor portretfotografie. Haalt je onderwerp dichtbij met zijn 300mm brandpuntafstand. Let op! Deze lens is met name geschikt voor camera’s met een aps-c sensor. Met een kleinere crop-sensor dus. Bekijk hier of jouw Nikon een cropcamera is.

Pas op!

Dit Nikon 70-300mm objectief is alleen geschikt voor camera’s uit de D3000-serie vanaf de Nikon D3300, camera’s uit de D5000-serie vanaf de Nikon D5200 en camera’s uit de Nikon D7000-serie vanaf de Nikon D7100. Ook is het objectief op de Nikon D500 te gebruiken.

Beeldstabilisatie

De lens een beeldstabilisatie van maar liefst 4 stops (!). Dat betekent dat je bij donkerder lichtomstandigheden 4 stops langere sluitertijden kunt gebruiken zonder dat je bewegingsonscherpte krijgt.

review Nikon 70-300mm DX
Klik op de afbeelding.

70-300mm f/4.5-5.6E ED VR

Geschikt voor aps-c en full frame.

Een iets duurdere variant. Dit objectief lijkt heel erg op die je hier boven ziet, maar er zijn een paar verschillen. Ten eerste is de beeldkwaliteit beter. Ten tweede is het objectief stiller en sneller met zijn autofocus. Ook dit objectief heeft beeldstabilisatie van maar liefst 4,5 stops (!). Dat betekent dat je bij donkerder lichtomstandigheden 4,5 stops langere sluitertijden kunt gebruiken zonder dat je bewegingsonscherpte krijgt. Ik kom dit objectief regelmatig tegen tijdens de fotocursussen en workshops die ik geef. De gebruikers zijn tevreden over de resultaten.

Pas op!

Dit Nikon objectief is alleen geschikt voor camera’s uit de D3000-serie vanaf de Nikon D3300, camera’s uit de D5000-serie vanaf de Nikon D5200 en camera’s uit de Nikon D7000-serie vanaf de Nikon D7100. Ook is het objectief op de Nikon D500 te gebruiken.

review Nikon 70-300mm AF-P
Klik op de afbeelding.

Voor de professionals:

70-200mm f/2.8E FL ED VR 

Geschikt voor aps-c en full frame.

Een teleobjectief voor de professional of voor de veeleisende fotografie-amateur. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat deze lens een schitterende beeldkwaliteit heeft. Bovendien heeft hij een groter diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik. Daarmee kun je een hele mooie onscherpe achtergrond creëren. Onderaan de lens zit een aansluiting (een zogenaamde statiefgondel) waarmee je het objectief op een statief kunt bevestigen. Dit objectief heeft een razendsnelle autofocus. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld vogelfotografie of sportfotografie. Dit is een lens uit de zogenaamde AF-S serie. Dat betekent dat de lens extra stil is (de S van Silent).

review Nikon 70-200mm AF-S
Klik op de afbeelding.

Geef een reactie

error: