Nikon 50mm f/1.8 review

Met de Nikon 50mm f/1.8 koop je voor niet al te veel geld een objectief waarmee je mooie kwaliteit foto’s kunt maken. Deze lens is heel geschikt om portretten te maken. Met het grote diafragma creëer je een mooie wazige achtergrond. Maar je kunt je met deze lens bij elk onderwerp uitleven met een kleine scherptediepte. Bovendien kun je met dit objectief met slechtere lichtomstandigheden ook nog fotograferen. Want hij laat door zijn grote lensopening veel licht door.

De belangrijkste kenmerken van de Nikon EF 50mm f/1.8

  • Ideaal voor portretfotografie.
  • Snelle lens.
  • Stille scherpstelling.
  • Lichtsterk (grote lensopening).
  • Super spectra coating.
  • Diafragma afgerond met 7 lamellen.
  • Compacte en lichte behuizing.

50mm f-1.8
Met een 50mm f/1.8 kun je een mooie wazige achtergrond creëren.

Waar te koop?

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.

Verschillende varianten

De 50mm lens is er in verschillende varianten. Hieronder vind je de twee goedkoopste. Klik op het plaatje om naar de betreffende uitvoering te gaan. Je krijgt meteen de actuele prijs te zien.


De 50mm f/1.8

Dit is de goedkoopste variant van de Nikon 50mm-objectieven. Geschikt voor elke digitale Nikon, FX en DX. Zelfs voor de goedkoopste Nikons zoals de D40, D40x, D60, D3000, D3100, D5000 en D5100.
Klik hier en zoek op de term ‘Nikon AF-S 50mm f/1.8G’

(Klik op de afbeelding).

De 50mm f/1.4

Dit is ook een 50mm-lens, maar dan met een nog iets groter diafragma, namelijk f/1.4. Hij laat dus nóg meer licht door en heeft een nog iets onscherpere achtergrond. Deze variant is wat duurder dan de f/1.8-variant. Klik hier.

(Klik op de afbeelding).

ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 39 andere abonnees

Geef een reactie

error: