Lightroom start langzaam op

De laatste tijd viel het me op dat Adobe Lightroom er soms lang over doet om op te starten. Het kan minuten duren voordat je de functies kunt gebruiken omdat het systeem er lang over doet om Lightroom te laden. Zeker als je catalogus groter wordt. Het lijkt soms alsof Lightroom blijft hangen. Wat is de oplossing voor het trage laden van LR?

Oplossing voor traag laden van Lightroom

Antwoord: Lightroom wordt gestart zoals je hem achter laat. Ik heb gemerkt dat je het opstartproces aanmerkelijk kunt versnellen als je de mappenstructuur in de bibliotheekmodus sluit. Want als dat open staat, dan gaat de LR de gegevens die daarbij horen laden. Dan moet je denken aan de mappen en de bestanden. Maar ook de previews worden geladen of aangemaakt.

Dus:

Klik, voordat je Lightroom afsluit even je mappenstructuur weg door op het driehoekje te klikken. Het programma zal de volgende keer sneller opstarten.

Lightroom start traag op
Klik op het driehoekje om de mappen in de bibliotheekmodule te verbergen.

Andere tips om Lightroom te versnellen

Optimaliseer je catalogus:

Lightroom doet lang over opstarten

Optimaliseer het gebruik van de grafische kaart en de cache.

Menu ->Bewerken -> Voorkeuren -> Prestaties. Ik heb zelf deze instellingen:


Privéles Photoshop en/of Lightroom

Wil je meer weten over Lightroom of Photoshop? Ik geef privélessen beeldbewerking. In zo’n privéles krijg je 1-op-1 les. Op jou niveau en in jouw tempo.

Geef een reactie

error: