Foto’s uploaden in WordPress wil niet

Ik heb mijn website gemaakt met WordPress. Ook het onderhoud ervan doe ik zelf. En naast fotograferen help ik anderen soms met de bouw en onderhoud van hun website. Ik heb in korte tijd een aantal keer van klanten de volgende vraag gekregen: “Waarom lukt het niet om foto’s te uploaden in WordPress?”

Foutmeldingen bij uploaden foto in WordPress:

De reactie is geen geldige JSON-reactie

Als je gaat googlen naar deze foutmelding, dan krijg je héél veel verschillende verklaringen te zien. Het hangt er erg vanaf op welk moment en in welk gedeelte van WordPress je deze melding krijgt. In het plaatje hieronder zie je deze foutmelding zoals hij verschijnt tijdens het uploaden van een afbeelding of foto in een afbeeldingen-blok.

uploaden foto wordpress geen geldige JSON-reactie
Foutmelding bij uploaden in afbeelding-blok.

Nabewerking van de afbeelding is mislukt

Je kunt ook een foutmelding krijgen als je een foto probeert te uploaden in de mediabibliotheek. Die ziet er dan zo uit:

Nabewerking van de afbeelding is mislukt, omdat de server druk was of niet genoeg bronnen heeft. Een kleinere afbeelding uploaden kan helpen. Aanbevolen maximum grootte is 2500 pixels.

Eigenlijk klopt de melding niet bij het probleem dat zich voordoet. Het kan je daardoor behoorlijk op het verkeerde been zetten.

wordpress nabewerking van de foto is mislukt uploaden
Melding bij uploaden in mediamodule van WordPress.

Foto’s uploaden in WordPress wil niet?

De oplossing

Alle keren waarin ik met dit probleem van klanten te maken kreeg was de oplossing simpel. Dat gebeurt vaak. Vaak is de oplossing zo eenvoudig dat iemand het over het hoofd ziet. Veel computeraars van het eerste uur zullen het ook nog wel herkennen uit de begintijd van de computer: computers konden niet zo goed tegen speciale leestekens. DOS kon daar bijvoorbeeld niet mee omgaan.

Apostrof

Tegenwoordig kun je in bestandsnamen ook speciale leestekens gebruiken. De apostrof (‘) is een veelgebruikte. In woorden als foto’s of Kees’ auto of kilo’s chips.

De oplossing is om de apostrof uit je bestandsnaam te halen. Gebruik bijvoorbeeld een spatie voor de apostrof: kilo s chips. Dat is taalkundig niet juist. Maar de goede schrijfwijze kun je eventueel wel als Alt-text neerzetten.

Geholpen?

Heeft dit artikel je geholpen? Ik hoor het graag van je. Succes!


ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 39 andere abonnees

Geef een reactie

error: