Is een reservebatterij voor je fotocamera noodzakelijk?

Een reservebatterij voor je fotocamera is een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke fotograaf. Dit komt omdat je nooit weet wanneer je batterij het begeeft, vooral als je op locatie bent en geen toegang hebt tot een stopcontact om je batterij op te laden. Naar mijn mening is een reserve-accu onmisbaar.

Stroomslurpers

De display van moderne camera’s zorgen voor een groot stroomverbruik. Maar ook de autofocus, GPS en WiFi zijn functies die je accu snel leeg slurpen.

Een reservebatterij zorgt ervoor dat je altijd verder kunt fotograferen, zonder dat je hoeft te wachten tot je batterij opgeladen is. Dit is bijvoorbeeld handig als je op vakantie bent en niet de tijd hebt om steeds te wachten tot je batterij opgeladen is. Bovendien kun je met een reservebatterij ook langer doorgaan met fotograferen als je op een event bent, zoals een bruiloft of een concert, waarbij je misschien wel honderden foto’s wilt maken.


Is een reservebatterij voor je fotocamera noodzakelijk
Klik op de afbeelding voor het assortiment batterijen.

Gemiste kansen

Daarnaast kan een lege batterij ook leiden tot gemiste fotokansen. Stel je voor dat je op het punt staat om een prachtige zonsondergang te fotograferen, maar dat je batterij op dat moment leeg is. Met een reservebatterij heb je altijd een back-up, zodat je deze mooie momenten toch kunt vastleggen.

Het kan zelfs noodzakelijk zijn om meerdere reservebatterijen te hebben, zodat je ook als je langere tijd op locatie bent, niet zonder stroom komt te zitten. Zo kun je zonder zorgen blijven fotograferen zonder dat je hoeft te wachten tot je batterij opgeladen is.

Als ik op pad ga voor een klus, dan heb ik altijd minstens drie opgeladen accu’s bij me. Zekerheid voor alles!

Koop goede reservebatterijen!

Ik zou je adviseren om goede batterijen aan te schaffen. Dan weet je zeker dat je geen schade oploopt aan je dure apparatuur.

Waar te koop?

Je kunt op allerlei plekken goedkope accu’s kopen. Denk bijvoorbeeld aan Amazon of Ali… Maar zorg ervoor dat goedkoop geen duurkoop wordt. Ik steek mijn hand niet in het vuur voor wat de kwaliteit van die batterijen betreft.

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Via deze link kom je rechtstreeks op de pagina camerabatterijen op CameraNu.


ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 24 andere abonnees

Geef een reactie

error: