Is een reserve geheugenkaart noodzakelijk?

Ik vraag er in mijn cursussen en workshops altijd naar: wie van jullie heeft een reserve geheugenkaartje? Vaak is het antwoord van mijn cursisten ontkennend. Veel fotografen onderschatten namelijk het ‘gevaar’ van een defecte sd-kaart of flash-kaart. Ik heb het zelf een paar keer meegemaakt dat er een sd-kaartje kapot ging. Gelukkig stond er niets belangrijks op toen het gebeurde. Maar je zult maar voor de Piramide van Cheops staan en merken dat je camera de foto’s niet op kan slaan omdat je geheugenkaart kapot is…

Verder kan het natuurlijk ook voor komen dat je in je enthousiasme zóveel foto’s maakt dat je kaartje vol raakt. In dat geval is een reservekaartje ook onmisbaar.

Kan een geheugenkaart kapot?

Ja, een geheugenkaartje kan kapot gaan. Het is tenslotte techniek. Het kan vochtig worden. Of vuil. Je kunt ook gewoon een slecht, maandagmorgenexemplaar hebben. Gewone domme pech hebben dus.

Wat is een goede sd-kaart?

Je kunt al voor een paar euro een sd-kaartje kopen bij de bekende prijsknallerwinkels. En misschien koop je daar zelfs een goede. Maar ík doe mijn professionele shoots niet met een goedkoop kaartje. Ik wil niet het risico lopen dat er bijvoorbeeld iets mis gaat met de foto’s terwijl ze naar het kaartje worden weggeschreven of wanneer ik ze naar mijn computer kopieer. Ik betaal voor wat zekerheid liever wat meer. Als je je geheugenkaart bij een gerenommeerde fotowinkel aanschaft, dan weet je dat je een goed product koopt.

Reserve geheugenkaart is aan te raden

Ik raad je aan om altijd een of twee reservekaartjes in je fototas mee te nemen. Voor het geval er een kapot gaat. Of als je kaart vol raakt. Ik heb hieronder een paar goede sd-kaartjes en een flash-kaart voor je op een rij gezet.

Klik op de betreffende afbeelding om de actuele prijs te zien.


Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld gebeuren dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.


SanDisk 128GB SDXC Extreme 180MB/s

Met deze SanDisk Extreme koop je een sd-kaart met veel opslagcapaciteit. Bovendien is hij ook nog ’s erg snel in het wegschrijven van de data. Met zijn hoge snelheid hoef je nooit meer te wachten tot je camera klaar is met het opslaan van de foto’s. Dit is mijn favoriete kaart voor alle soorten fotografie.
Klik op de foto voor alle nodige informatie.

reserve geheugenkaart
Klik op de afbeelding!

SanDisk 64GB SDXC Extreme Pro UHS-II

Nog zo’n krachtpatser! Deze heeft iets minder capaciteit, maar hij heeft een zeer hoge schrijfsnelheid. Heel handig als je vaak foto’s maakt in de continu-stand. Bijvoorbeeld bij sportfotografie of vogelfotografie. 20 beelden per seconde kan deze kaart gemakkelijk aan. Hij is ook nog eens erg geschikt voor video.

geheugenkaart review
Klik op de afbeelding.

SanDisk 128GB SDXC Extreme Pro UHS-I U3 V30 200MB/s

Voor als je helemaal zeker van je zaak wilt zijn. Twee kaartjes in één koop. Met een goede opslagcapaciteit en uitstekende schrijfsnelheid voor de meeste situaties. Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

welke reserve geheugenkaart
Klik op de afbeelding!

SanDisk 64GB Compact Flash Extreme Pro 160MB/s

Veel camera hebben een flash-kaart aan boord. Soms in combinatie met een sd-kaart. Ik ben zelf altijd erg gecharmeerd van de snelheid van de flash-kaart. Dit exemplaar heeft maar liefst 64 Gigabyte aan schrijfruimte. En hij is zeer snel. Hij is bovendien geschikt voor 4K video. Een topkaart dus! Als je op de afbeelding klikt, dan krijg je de actuele prijs te zien.

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 39 andere abonnees

error: