Coaching burn-out of depressie met fotografie

Je bent herstellende van een burn-out, een depressie of een combinatie daarvan. Misschien ben je zelfs al aan het re-integreren bij je werkgever. En je psycholoog of therapeut heeft je aangeraden om je te ontspannen en leuke dingen te gaan doen. Je hebt daar eigenlijk niet zoveel zin in , maar je weet zelf ook wel dat dat goed voor je is, want van thuis op de bank zitten met de gordijnen dicht word je ook niet veel wijzer. Coaching met behulp van fotografie kan je daarbij helpen.

Fotografie als activiteit bij herstel en re-integratie van burn-out of depressie.

Nee, nadat je van de eerste Grote Vermoeidheid bent uitgerust is de volgende stap het ondernemen van leuke activiteiten. Want door dingen te doen die je leuk vindt kom je weer in beweging en misschien kom je zelfs wel weer eens in de buitenlucht. Leuke activiteiten geven je weer een doel en verdringen je negatieve gedachten waardoor je rust in je hoofd creëert. Door bijvoorbeeld wandelen met fotografie te combineren koppel je ontspanning aan creativiteit. En omdat je je concentreert op de fotografie heb je geen tijd om je zorgen te maken over andere dingen.

herstel bij burn-out en depressie Friesland
– © Gert Jan Hermus – ‘Na regen komt zonneschijn’

Coaching door fotografie

Tijdens een coachingstraject fotografie van meerdere lessen kan ik je op weg helpen bij het uitoefenen van je (nieuwe) hobby en je tegelijkertijd ondersteunen en stimuleren bij een positieve uitoefening ervan.
In dit traject op maat ligt de nadruk op ontspanning en structuur. In nauw overleg bepalen we samen de inhoud van de cursus. We zorgen er samen voor dat je geen druk ervaart, maar dat je je creativiteit en het plezier in dingen (terug)vindt. Kortom, dat je door het leerproces en het maken van mooie foto’s een positief zelfbeeld creëert en dat je je hersenen op een ontspannen manier weer aan het werk zet.

Mogelijke inhoud van de coaching

Lopende het coachingstraject krijg je tussen de lessen door thuisopdrachten mee. Deze opdrachten zijn geheel afgestemd op jouw kennis- en energieniveau. De opdrachten borduren voort op wat we in de les hebben behandeld en zijn zo geformuleerd dat je er met plezier mee aan de slag zult gaan.

Voorbeelden van onderwerpen die we kunnen behandelen:

– werking en instellingen van jouw camera
– ISO, diafragma en sluitertijd; lichtmeting en belichtingscompensatie
– fotograferen in de M-stand
– fotograferen in RAW
– compositie
– flitsen met (opzet)flitser op de camera
– flitsen met studioflitsers
– histogram
– basiskennis filmen met de fotocamera
– nabewerking van foto’s in Photoshop of Lightroom
– RAW-conversie en retoucheren
– fotografie in sociale media
Samen op pad om:
– portretten te maken
– landschappen of natuur te fotograferen
– straatfotografie te bedrijven
– enzovoort (de inhoud van het traject wordt geheel afgestemd op jouw vraag)

Waarom bij mij?

Let op. Ik ben geen therapeut, maar ik combineer mijn vijfendertig jaar ervaring in de fotografie met een ruime ervaring als manager en leidinggevende. Klik hier voor een overzicht van mijn zakelijke ervaring (beknopt C.V.).
– tijdens het coachingstraject krijg je 1 op 1 les door zeer ervaren, professionele fotograaf met ruime ervaring in coachend leidinggeven
– op een moment waarop het jou uitkomt.
– zowel overdag als ’s avonds; doordeweeks of in het weekend.

Kosten van een coachingstraject

Coachingstrajecten zijn altijd op maat. Na een voorgesprek (eventueel in aanwezigheid van je werkgever) kom ik graag met een voorstel.


Bedrijven waar ik mee heb samengewerkt:

Studio Gert Jan Hermus referenties klanten
 

Opgeven of informatie vragen?

Mail me via:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen mag natuurlijk ook:
06 1344 0603

error: