Guestbook

Dank je wel voor je bezoek aan mijn website. Ik ben erg benieuwd naar je gedachten en je commentaar over mijn cursussen, workshops, foto’s, teksten en de website in zijn algemeen.

Ik publiceer regelmatig nieuwe foto’s en blogberichten, dus ik hoop je hier gauw terug te zien.

Thank you very much for your interest in my website. I am looking forward to reading your comment. I’m curious about your thoughts on my photos, my texts and my website in general.

I regularly publish new content on my blog, so I hope to see you back soon.

 

Maak een nieuw bericht / Post a new message

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat ik het beoordeeld heb.

Bedankt voor je bericht! 🙂

Gert Jan
125 berichten.
Elske Elske uit Reduzum
Afgelopen vrijdag met een leuk groepje mensen de eendaagse fotocursus gevolgd. Heel veel informatie gekregen en mijn fototoestel beter leren kennen. Het was een erg gezellige dag, waarin ik heel veel heb geleerd. En nu is het zaak om de informatie die ik heb gekregen, te oefenen in de praktijk.
Gert Jan is een leuke docent, die je op een boeiende meeneemt in de fotografie.
Tom Fekkes Tom Fekkes uit Achlum
Op 28-8-21 heb ik de cursus straatfotografie gevolgd bij Gert Jan. Ik heb een fantastische middag gehad. Tussen neus en lippen door krijg je ontzettend veel tips die maken dat je je steeds bewuster wordt van waar je mee bezig bent. Zowel de beginnende als de meer ervaren fotograaf hebben veel aan deze workshop. Kortom, een echte aanrader voor iedereen die deze vorm van fotografie wil beoefenen. Bovendien is Gert Jan een bijzonder innemend mens.
Trynke Akkerman Trynke Akkerman uit Ouwsterhaule
Ik heb 6 lessen Basisfotografie bij je gevolgd Gert Jan en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Ik gebruik mijn camera nu op een andere manier, veel bewuster, al is het nog best wel lastig om snel een spontane foto te maken met de juiste instellingen. Dus blijven oefenen!
Ik heb heel veel geleerd, hartelijk dank daarvoor!
Cas Beumer Cas Beumer uit Zwijndrecht
Goedemiddag GertJan. Ik heb eens naar je zwart-wit straatfoto’s gekeken. In één woord ‘geweldig’.
Ik ben de brutaliteit een beetje verleerd. Ik fotografeer vanaf mijn veertiende jaar, ben nu 81 en nog steeds kan ik er geen genoeg van krijgen. Maar jouw foto’s, subliem, in één woord. Zwart-wit heeft toch juist iets meer dan kleur. Het lijkt of je in grijs veel meer “kleur” hebt. Je begrijpt mij vast wel
Beheerdersantwoord van: Gert Jan Hermus
Dag Cas,

Hartelijk dank voor je mooie complimenten. Ik begrijp je volkomen!
Ik hoop dat je nog lang van deze prachtige hobby mag genieten!
Andries Groen Andries Groen uit Workum
Onlangs een geweldige basis cursus fotografie gevolgd, heel veel geleerd en Gert Jan is een uitstekende presentator, nu ik meer te weten ben gekomen over diafragma, sluitertijden en iso maak ik betere foto’s.
Bedankt Gert Jan.
wianda ritsema wianda ritsema uit Drachten
Zaterdag 12 dec aan een dagcursus basisfotografie deelgenomen. Het was een leerzame en ontspannen dag. Veel tips en trucs gekregen over hoe je je camera kan instellen bij verschillende situaties. Uitleg is duidelijk en er is veel ruimte voor vragen. Al met al een zeer geslaagde dag....op naar de volgende workshops.
Erik Meindertsma Erik Meindertsma uit Burum
Gert Jan,
Afgelopen zaterdag een erg leerzame en leuke 1 daagse cursus.gehad. Veel dingen waren mij niet onbekend, maar met jouw theorie en uitleg wordt het allemaal nog duidelijker. Het werken met de verschillende instellingen op de camera zijn nu veel duidelijker. Ik verwacht dat dit me weer een stap verder brengt in deze leuke hobby. Het was ook een erg leuke groep deelnemers en weet zeker dat ze een hoop van jouw hebben geleerd.
Heel erg bedankt voor deze dag.

Erik
Pieter Pieter uit Ijlst
Bedankt voor de leerzame dag. Kleine groepen zorgen voor goede interactie.
Alle tijd voor vragen tussendoor en duidelijke antwoorden op die vragen.

Ik ga zeker voor een volgende cursus
Leonie van der Burg Leonie van der Burg uit Sneek
Beste Gert Jan en beste nieuwe cursisten

Ik heb de afgelopen weken met heel veel plezier de basis cursus fotografie gevolgd. Veel geleerd, prettig dat voor iedereen tijd en aandacht was en dat Gert Jan de moeite neemt voor elke camera(vrouw/man) apart de functies van haar/zijn camera uit te leggen. Herhaling als we het niet snappen en humor en geduld. Ik zeg deze cursus is een (coronaproof) aanrader.
Esther Esther uit Sneek
Onlangs heb ik geheel blanco de basis cursus fotografie bij Gert- Jan Hermus in sneek gevolgd. Ik ging er heen om mijn camera te leren kennen en de mogelijkheden die ik heb met mijn camera.
De cursus heeft mijn interesse in fotografie nog meer versterkt en is door de cursus nog groter geworden. Ik heb ontdekt dat ik met het juiste gebruik echt mooie foto’s kan maken. De cursus is een aanrader. En ik zou als mensen me vragen of het wat is deze cursus zeker aanbevelen.
Joost Joost uit Amersfoort
Mooie basis cursus dag gehad. Met veel geduld en individuele aandacht neemt Gert Jan je mee in het ontdekken van je camera. Na deze dag is de automatische stand verleden tijd. Echt een cursus waar je heel veel aan hebt.
Sietske de Groot Sietske de Groot uit Woudsend
Bij de Orchideeën hoeve heb ik een fotocursus gedaan, wat een mooie lokatie prachtig ,en wat kon je daar mooie foto, s maken heb veel geleerd en wil graag nog eens een cursus doen, bedankt Gert Jan
Nathalie Nathalie uit Heerenveen
Ik heb de basiscursus bij Gert Jan gedaan, welke ik erg kan aanraden om de basis te leren en aan de slag te gaan met je hobby. Duidelijke uitleg tijdens de les met theorie en vooral ook veel geleerd aan de hand van elkaars foto’s. Daarnaast zijn de lessen in kleine groepen met veel ruimte voor aandacht en diepgang.
Siska de Roos Siska de Roos uit Hindeloopen
Ontzettend leuke groepslessen gehad voor de basiscursus. Heel erg veel geleerd over mijn camera die ik al bijna 7 jaar heb! Meer inzicht in het fotograferen gekregen met mooie voorbeelden van Gert Jan zelf en natuurlijk heel erg leuk om ook de foto dagboeken van anderen te zien.
Annet Hoogland Annet Hoogland uit Sneek
Ik heb onlangs met veel plezier de gevorderden fotocursus gevolgd. Het waren 5 workshops. Naast de theorie hebben we ook veel geoefend. Ik kan nu veel beter met mijn camera overweg. Mijn foto's zijn nu veel mooier. We hadden een gezellig groepje. De cursus is kleinschalig waardoor er voldoende persoonlijke aandacht is.
Antsje Shoenmakers Antsje Shoenmakers uit Eastermar
De afgelopen weken heb ik deelgenomen aan de cursus voor gevorderden, bestaande uit vijf workshop. Het waren vijf leerzame en aangename workshops. Als het weer een keer uitkomt doe ik zeker weer mee.
Nieske Nieske uit Wirdum
Heb eerst de cursus basisfotografie gedaan en daarna cursus gevorderden heb veel geleerd , Gert Jan vertelde alles op een heel rustige manier.
En we hadden een heel gezellige ploegje. Kijk er met plezier op terug.
Janke Janke uit Sint Nicolaasga
Onlangs heb ik in ontspannen sfeer de basiscursus fotografie gevolgd
Ik leerde de fijne kneepjes van de instellingen
Ik ga nu met plezier de natuur in met mijn camera en met veel oefenen worden de resultaten steeds beter.
Jan de Jong Jan de Jong uit Lemmer
Zeer leerzame workshop gehad.
Professioneel en informatief.
Jacob van der Berg Jacob van der Berg uit Tjalleberd
Leuke cursus!
Heb gisteren de dagcursus basis fotografie bij Gert-Jan gedaan. Hele nuttige dingen opgestoken. En een hele goede relaxte sfeer.
Zeker een aanrader voor de beginnende hobby-fotograaf!
Martina van der Wey Martina van der Wey uit Wommels
Nog niet zo lang geleden een 1 daagse fotocursus gevolgd bij Gert Jan Hermus. Het is echt een aanrader voor de startende hobby fotograaf. Gert Jan legt helder uit wat alle ingewikkelde kreten betekenen. Je ontvangt ook een overzichtelijk naslagwerk waarmee je na de cursus goed uit de voeten kunt. De cursus heeft bij mij een vuurtje aangewakkerd waardoor ik nu anders naar dingen kijk. De cursus heeft ervoor gezorgd dat ik nu vaker mijn camera mee neem op stap.
peter van Rijswijk peter van Rijswijk uit Leersum
Dit vind ik straatfotografie schitterende foto,s die spreken mij echt aan.
ik ben zelf ook een beetje aan het experimenteren met straat fotografie,ik fotografeer met een fujifilm de X-T10. groet peter van rijswijk
Ilse Elkerbout Ilse Elkerbout uit Dronrijp
Vorige week heb ik de basiscursus fotografie bij Gert Jan afgerond. Tijdens de start van de cursus was een plaatje schieten op de automatische stand te doen, maar daar was dan ook wel alles mee gezegd. Na 6 informatieve en zeer leerzame lessen, ken ik nu de ins en outs van mijn camera en heb ik geleerd professioneler te fotograferen. Hetgeen wat ik de afgelopen weken heb geleerd, kan ik nu goed toepassen in mijn werk. Een grote aanrader voor eenieder die van fotografie houdt!
Sytske Sybrandy Sytske Sybrandy uit IJlst
De basiscursus fotografie gevolgd, 6 leuke leerzame lessen met veel persoonlijke aandacht, ook voor een leek zoals ikzelf was dit goed te doen.
Marijke de Boer Marijke de Boer uit Koudum
Een privé les 'straatfotografie' van Gert Jan gehad.
Zo lopende weg door Sneek heeft Gert Jan veel kennis gedeeld het was zeer leerzaam.
Ook informatie gekregen over de functies van mijn toestel wat mij meer inzicht geeft in de camera.
Er komt zeker eens een vervolg!!
Bedankt Gert Jan !
Roelof Roelof uit wommels
kortgeleden op bijzonder prettige wijze en cursus gevolgd bij Gert Jan. Buitengewoon informatief en leerzaam, maar daarnaast vooral ook in een gezellig en ongedwongen sfeertje. Voor de goedwillende amateur ideaal om een stapje verder te komen.
Leah Leah uit Sneek
Basiscursus fotografie is zeker een aanrader als je jezelf meer wilt verdiepen in de mogelijkheden van je camera. Op die manier leer je beter omgaan met je camera waardoor je natuurlijk mooiere plaatjes kunt schieten.
Ik vind dat je veel persoonlijke aandacht kreeg en er een leuke sfeer hing. Gert Jan is geduldig en kan het erg leuk overbrengen! Ik heb er veel aan gehad en wil nu graag een nieuwe camera kopen om er nog beter mee bezig te kunnen gaan. Ook hier heeft Gert Jan mij tips bij gegeven wat betreft zijn ervaringen en wat voor type camera ik eventueel zou kunnen aanschaffen. Nogmaals erg tevreden en wie weet tot een volgende keer! Bedankt Gert Jan!
Nynke de Vries Nynke de Vries uit Witmarsum
Vanochtend de laatste lessen afgerond van de basiscursus. Vanwege corona een beetje later maar door aanpassingen van de ruimte en aantal personen het gelukkig kunnen afronden heel erg blij mee! Vond het echt super! Gert Jan is zeer enthousiast en zorgt ervoor dat iedereen het snapt veel persoonlijke aandacht ook voor alle verschillende merken camera's. Goede gezellige sfeer kleine groep je kunt alles zeggen en vragen! Zeer veel geleerd en heel erg blij dat ik dit gevolgd heb. Bedankt Gert Jan!
Nynke Nynke
Vorige week heb ik de beginnerscursus afgerond bij Gert Jan. Hij heeft daarbij alle moeite gedaan om deze te realiseren in deze Corona tijd. Alle cursus deelnemers werden opgedeeld zodat we met 2 personen bijna privé les kregen. Ik vond het een zeer boeiende cursus en ik heb daarbij veel geleerd over mijn eigen camera en de mogelijkheden. Gert Jan is enthousiast en daagt je uit om dingen uit te proberen met je camera. Er was veel individuele aandacht.
Gert Jan bedankt en tot ziens bij een volgende vervolg cursus.
Truus Phielix Truus Phielix uit Sint Nicolaasga
Ook ik heb de beginnerscursus fotografie afgerond. Een boeiende cursus met veel leermomenten. In een kleine groep met cursisten kun je veel van elkaar leren en van je camera. Gert Jan is een prima cursusleider met veel aandacht voor iedereen en hij heeft geduld. Echt een aanrader!!
Anke Anke uit Heerenveen
De fotografie cursus voor beginners deze week afgerond bij Gert Jan! Een fijne cursus waarbij er veel aandacht en tijd wordt besteed aan zowel (jouw) camera in de praktijk als aan de theorie. Hierdoor ben je overal van op de hoogte (inclusief alle functies/mogelijkheden van jouw camera). Gert Jan legt het duidelijk uit, neemt vooral de tijd en creëert een relaxte sfeer. Oftewel aangeraden!
Gjalt Gjalt uit Gytsjerk
Ik wilde van 'kiekjes maken' naar 'fotograferen'.
Met deze cursus heb ik een goed begin gemaakt in dit proces.
Met een persoonlijke benadering en je eigen camera in de hand laat Gert Jan je vele aspecten van je eigen camera en fotografie in het algemeen zien.
Een fijne cursus, nu zelf 'aan het werk', en wie weet komt er een vervolg.
Josephien Josephien uit Leeuwarden
Vanmiddag heb ik mijn laatste les van de basiscursus gehad, de ruimte had Gert Jan "corona proof" gemaakt. Ik heb van Gert Jan heel veel geleerd over mijn camera en over het fotograferen. De automatische stand hoef ik niet meer te gebruiken omdat ik nu begrip heb van onder andere diafragma, sluitertijd en ISO. Wanneer alles weer normaal is doe ik ook een workshop straatfotografie bij Gert Jan, want het smaakt naar meer!
Anne Anne uit Harlingen
De basiscursus fotografie heb ik bij Gert Jan gevolgd. Leuk, ontspannen, goed tempo, kleine groep met genoeg individuele aandacht. De cursus voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, op één punt na: ik zag op tegen de technische uitleg over de belichtingsdriehoek, dacht dat ik dat nooit zou snappen. Maar Gert Jan heeft het heel duidelijk en op een toegankelijke manier uitgelegd, waardoor ik het goed kon volgen. Dus mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ontzettend bedankt Gert Jan en tot ziens bij de cursus voor gevorderden!
Bodine Bodine uit Wolvega
Super cursus! Je leert alles te weten over jouw camera en leert door middel van praktijkopdrachten en voorbeelden de theorie toe te passen. Een complete cursus om echt een slag te maken in jouw hobby als fotograaf of zelfs als professionele carrière. Gert Jan is erg enthousiast en ervaren, waardoor de lessen erg leuk zijn om te volgen. Veel belangrijker is dat hij het heel makkelijk weet uit te leggen en veel praktijkvoorbeelden geeft. Je krijgt voldoende persoonlijke aandacht en hij laat zien wat jouw camera allemaal kan. Dus zeker een aanrader!
Anna Anna uit Oudega
3 weken terug een basiscursus fotografie in 1 dag gedaan.
Wat een ontzettend leuke en leerzame zaterdag.
Ik kom zeker terug voor de cursus gevorderden 🙂
Bedankt Gert Jan!
karin karin
Leuke en leerzame workshop flitsen gevolgd met een kleine groep. Veel aandacht en goede uitleg! Bedankt!
Catja de Vries Catja de Vries
Ik heb het als een gemoedelijke en leerzame dag ervaren met een leuke kleine groep. Vooral het gelijk kunnen oefenen met de eigen camera en het onderling uitwisselen gaf mij veel nieuwe inzichten. Dank je wel Gert Jan.
Laura Laura uit Leeuwarden
In een super leuke dag heb ik ontzettend veel geleerd over fotografie maar vooral over mijn eigen camera. De cursus had een hele gemoedelijke sfeer o.a. door het leuke contact met Gert Jan. De week erop gelijk aan het oefenen gegaan en de foto's zijn een stuk beter dan voorheen, bedankt daarvoor!
Auke Jan Auke Jan uit Groningen
Leuke en leerzame dag. Uitstekende aanvulling op fotografie basisboek mede door interactie met Gert Jan en hands-on met de camera diverse technieken te leren beheersen. Was behoorlijk intensieve dag met uitstekende docent.
Ria Ria
Basiscursus fotografie in één dag. Wat ik fragmentarisch wel wist, past nu als puzzelstukjes in elkaar. En handige weetjes over de mogelijkheden van mijn camera en over instellingen. Een aanrader!
Geeske Geeske uit Sneek
Ontzettend leuke en leerzame basiscursus bij Gert Jan Hermus gevolgd. In een kleine setting en aangename sfeer heb ik de basistechnieken van de fotografie geleerd waarmee je in eigen tijd kon oefenen. De gemaakte (thuis)opdrachten werden vervolgens tijdens de cursus geëvalueerd. Erg leerzaam!
Miny Miny uit Bolsward
Fijne cursus gevolgd bij Gert Jan. Veel geleerd. Vooral van de technische kant van het fotograferen, belichting, externe flitser heb ik veel opgestoken. Prima sfeer ook.
Mieke Witteveen Mieke Witteveen uit Sneek
Afgelopen dinsdag de Basiscursus Fotografie afgerond!
6 zeer inspirerende dinsdagochtenden gehad waarin ik vrienden ben geworden met mijn Nikon camera! Veel geleerd van de informatie die Gert Jan heeft gegeven en de beoordeling van de opdrachten die we mochten maken. Het was een kleine groep van 3 cursisten dus er was volop aandacht voor iedereen. Gert Jan bedankt voor je informatie/kennis en enthousiasme, ik kom vast nog wel een vervolgcursus of workshop volgen!
Luuk Bosloper Luuk Bosloper uit Leeuwarden
Samen met mijn vader en mijn broer hebben we een cursusdag gevolgd bij Gert Jan. Ik dacht dat ik de techniek van de digitale camera al aardig onder de knie had maar niets bleek minder waar. Echt een super dag gehad en erg veel geleerd. Na de cursus leest het boek welke ik bij mijn camera heb gekocht ook een stuk makkelijker en begrijpelijker. Gert Jan is ook nog eens een erg prettig persoon. Thanks Gert Jan.
Nico Altenburg Nico Altenburg uit SNEEK
Op zondag (20-10-19), mijn verjaardagscadeau van de kinderen, een workshop flitsfotografie, verzilverd. Het was een hele plezierige dag op een prima locatie. Er werd gewerkt in een kleine groep zodat er voor iedere deelnemer genoeg aandacht was. Zowel theorie als praktijk werd op een relaxte manier gegeven/begeleid door Gert Jan. De dag is dan ook "omgeflitst" een keerden we met veel nuttige tips en kennis huiswaarts.
Nogmaals hartelijk dank Gert Jan.
Renny Renny uit Menaam
Gister een leuke en leerzame workshop flitsfotografie gehad. Het was verfrissend en meteen oefenen in de praktijk. De cursus werd met veel enthousiasme en kennis gegeven.
Dank Gert Jan !
Evert Pruiksma Evert Pruiksma uit Koudum
Workshop flitsen: Had niet gedacht dat Gert Jan TTL-flitsen zou ophemelen, maar ik begrijp nu dat dit je vaak veel werk en testfoto's uit handen neemt. Ik ga er zeker mee aan de slag.... Mooie dag gehad.
Fred Fred uit Haren
De privéles van afgelopen zaterdag was voor mij een zeer leerzame maar ook zeer plezierige ochtend die mij weer ruim voldoende “materiaal” heeft opgeleverd om mijn hobby verder te kunnen verdiepen. Veel dank daarvoor.
Erich Bosloper Erich Bosloper uit Drachten
Gert Jan, bedankt! Was een leuke en leerzame dag (12 oktober). Toch weer bijgeleerd en nuttige tips gekregen.

 

error: