fbpx

Guestbook

Dank je wel voor je bezoek aan mijn website. Ik ben erg benieuwd naar je gedachten en je commentaar over mijn cursussen, workshops, foto’s, teksten en de website in zijn algemeen.

Ik publiceer regelmatig nieuwe foto’s en blogberichten, dus ik hoop je hier gauw terug te zien.

Thank you very much for your interest in my website. I am looking forward to reading your comment. I’m curious about your thoughts on my photos, my texts and my website in general.

I regularly publish new content on my blog, so I hope to see you back soon.

 

Maak een nieuw bericht / Post a new message

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat ik het beoordeeld heb.

Bedankt voor je bericht! 🙂

Gert Jan
99 berichten.
Leah Leah uit Sneek
Basiscursus fotografie is zeker een aanrader als je jezelf meer wilt verdiepen in de mogelijkheden van je camera. Op die manier leer je beter omgaan met je camera waardoor je natuurlijk mooiere plaatjes kunt schieten.
Ik vind dat je veel persoonlijke aandacht kreeg en er een leuke sfeer hing. Gert Jan is geduldig en kan het erg leuk overbrengen! Ik heb er veel aan gehad en wil nu graag een nieuwe camera kopen om er nog beter mee bezig te kunnen gaan. Ook hier heeft Gert Jan mij tips bij gegeven wat betreft zijn ervaringen en wat voor type camera ik eventueel zou kunnen aanschaffen. Nogmaals erg tevreden en wie weet tot een volgende keer! Bedankt Gert Jan!
Nynke de Vries Nynke de Vries uit Witmarsum
Vanochtend de laatste lessen afgerond van de basiscursus. Vanwege corona een beetje later maar door aanpassingen van de ruimte en aantal personen het gelukkig kunnen afronden heel erg blij mee! Vond het echt super! Gert Jan is zeer enthousiast en zorgt ervoor dat iedereen het snapt veel persoonlijke aandacht ook voor alle verschillende merken camera's. Goede gezellige sfeer kleine groep je kunt alles zeggen en vragen! Zeer veel geleerd en heel erg blij dat ik dit gevolgd heb. Bedankt Gert Jan!
Nynke Nynke
Vorige week heb ik de beginnerscursus afgerond bij Gert Jan. Hij heeft daarbij alle moeite gedaan om deze te realiseren in deze Corona tijd. Alle cursus deelnemers werden opgedeeld zodat we met 2 personen bijna privé les kregen. Ik vond het een zeer boeiende cursus en ik heb daarbij veel geleerd over mijn eigen camera en de mogelijkheden. Gert Jan is enthousiast en daagt je uit om dingen uit te proberen met je camera. Er was veel individuele aandacht.
Gert Jan bedankt en tot ziens bij een volgende vervolg cursus.
Truus Phielix Truus Phielix uit Sint Nicolaasga
Ook ik heb de beginnerscursus fotografie afgerond. Een boeiende cursus met veel leermomenten. In een kleine groep met cursisten kun je veel van elkaar leren en van je camera. Gert Jan is een prima cursusleider met veel aandacht voor iedereen en hij heeft geduld. Echt een aanrader!!
Anke Anke uit Heerenveen
De fotografie cursus voor beginners deze week afgerond bij Gert Jan! Een fijne cursus waarbij er veel aandacht en tijd wordt besteed aan zowel (jouw) camera in de praktijk als aan de theorie. Hierdoor ben je overal van op de hoogte (inclusief alle functies/mogelijkheden van jouw camera). Gert Jan legt het duidelijk uit, neemt vooral de tijd en creëert een relaxte sfeer. Oftewel aangeraden!
Gjalt Gjalt uit Gytsjerk
Ik wilde van 'kiekjes maken' naar 'fotograferen'.
Met deze cursus heb ik een goed begin gemaakt in dit proces.
Met een persoonlijke benadering en je eigen camera in de hand laat Gert Jan je vele aspecten van je eigen camera en fotografie in het algemeen zien.
Een fijne cursus, nu zelf 'aan het werk', en wie weet komt er een vervolg.
Josephien Josephien uit Leeuwarden
Vanmiddag heb ik mijn laatste les van de basiscursus gehad, de ruimte had Gert Jan "corona proof" gemaakt. Ik heb van Gert Jan heel veel geleerd over mijn camera en over het fotograferen. De automatische stand hoef ik niet meer te gebruiken omdat ik nu begrip heb van onder andere diafragma, sluitertijd en ISO. Wanneer alles weer normaal is doe ik ook een workshop straatfotografie bij Gert Jan, want het smaakt naar meer!
Anne Anne uit Harlingen
De basiscursus fotografie heb ik bij Gert Jan gevolgd. Leuk, ontspannen, goed tempo, kleine groep met genoeg individuele aandacht. De cursus voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, op één punt na: ik zag op tegen de technische uitleg over de belichtingsdriehoek, dacht dat ik dat nooit zou snappen. Maar Gert Jan heeft het heel duidelijk en op een toegankelijke manier uitgelegd, waardoor ik het goed kon volgen. Dus mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ontzettend bedankt Gert Jan en tot ziens bij de cursus voor gevorderden!
Bodine Bodine uit Wolvega
Super cursus! Je leert alles te weten over jouw camera en leert door middel van praktijkopdrachten en voorbeelden de theorie toe te passen. Een complete cursus om echt een slag te maken in jouw hobby als fotograaf of zelfs als professionele carrière. Gert Jan is erg enthousiast en ervaren, waardoor de lessen erg leuk zijn om te volgen. Veel belangrijker is dat hij het heel makkelijk weet uit te leggen en veel praktijkvoorbeelden geeft. Je krijgt voldoende persoonlijke aandacht en hij laat zien wat jouw camera allemaal kan. Dus zeker een aanrader!
Anna Anna uit Oudega
3 weken terug een basiscursus fotografie in 1 dag gedaan.
Wat een ontzettend leuke en leerzame zaterdag.
Ik kom zeker terug voor de cursus gevorderden 🙂
Bedankt Gert Jan!
karin karin
Leuke en leerzame workshop flitsen gevolgd met een kleine groep. Veel aandacht en goede uitleg! Bedankt!
Catja de Vries Catja de Vries
Ik heb het als een gemoedelijke en leerzame dag ervaren met een leuke kleine groep. Vooral het gelijk kunnen oefenen met de eigen camera en het onderling uitwisselen gaf mij veel nieuwe inzichten. Dank je wel Gert Jan.
Laura Laura uit Leeuwarden
In een super leuke dag heb ik ontzettend veel geleerd over fotografie maar vooral over mijn eigen camera. De cursus had een hele gemoedelijke sfeer o.a. door het leuke contact met Gert Jan. De week erop gelijk aan het oefenen gegaan en de foto's zijn een stuk beter dan voorheen, bedankt daarvoor!
Auke Jan Auke Jan uit Groningen
Leuke en leerzame dag. Uitstekende aanvulling op fotografie basisboek mede door interactie met Gert Jan en hands-on met de camera diverse technieken te leren beheersen. Was behoorlijk intensieve dag met uitstekende docent.
Ria Ria
Basiscursus fotografie in één dag. Wat ik fragmentarisch wel wist, past nu als puzzelstukjes in elkaar. En handige weetjes over de mogelijkheden van mijn camera en over instellingen. Een aanrader!
Geeske Geeske uit Sneek
Ontzettend leuke en leerzame basiscursus bij Gert Jan Hermus gevolgd. In een kleine setting en aangename sfeer heb ik de basistechnieken van de fotografie geleerd waarmee je in eigen tijd kon oefenen. De gemaakte (thuis)opdrachten werden vervolgens tijdens de cursus geëvalueerd. Erg leerzaam!
Miny Miny uit Bolsward
Fijne cursus gevolgd bij Gert Jan. Veel geleerd. Vooral van de technische kant van het fotograferen, belichting, externe flitser heb ik veel opgestoken. Prima sfeer ook.
Mieke Witteveen Mieke Witteveen uit Sneek
Afgelopen dinsdag de Basiscursus Fotografie afgerond!
6 zeer inspirerende dinsdagochtenden gehad waarin ik vrienden ben geworden met mijn Nikon camera! Veel geleerd van de informatie die Gert Jan heeft gegeven en de beoordeling van de opdrachten die we mochten maken. Het was een kleine groep van 3 cursisten dus er was volop aandacht voor iedereen. Gert Jan bedankt voor je informatie/kennis en enthousiasme, ik kom vast nog wel een vervolgcursus of workshop volgen!
Luuk Bosloper Luuk Bosloper uit Leeuwarden
Samen met mijn vader en mijn broer hebben we een cursusdag gevolgd bij Gert Jan. Ik dacht dat ik de techniek van de digitale camera al aardig onder de knie had maar niets bleek minder waar. Echt een super dag gehad en erg veel geleerd. Na de cursus leest het boek welke ik bij mijn camera heb gekocht ook een stuk makkelijker en begrijpelijker. Gert Jan is ook nog eens een erg prettig persoon. Thanks Gert Jan.
Nico Altenburg Nico Altenburg uit SNEEK
Op zondag (20-10-19), mijn verjaardagscadeau van de kinderen, een workshop flitsfotografie, verzilverd. Het was een hele plezierige dag op een prima locatie. Er werd gewerkt in een kleine groep zodat er voor iedere deelnemer genoeg aandacht was. Zowel theorie als praktijk werd op een relaxte manier gegeven/begeleid door Gert Jan. De dag is dan ook "omgeflitst" een keerden we met veel nuttige tips en kennis huiswaarts.
Nogmaals hartelijk dank Gert Jan.
Renny Renny uit Menaam
Gister een leuke en leerzame workshop flitsfotografie gehad. Het was verfrissend en meteen oefenen in de praktijk. De cursus werd met veel enthousiasme en kennis gegeven.
Dank Gert Jan !
Evert Pruiksma Evert Pruiksma uit Koudum
Workshop flitsen: Had niet gedacht dat Gert Jan TTL-flitsen zou ophemelen, maar ik begrijp nu dat dit je vaak veel werk en testfoto's uit handen neemt. Ik ga er zeker mee aan de slag.... Mooie dag gehad.
Fred Fred uit Haren
De privéles van afgelopen zaterdag was voor mij een zeer leerzame maar ook zeer plezierige ochtend die mij weer ruim voldoende “materiaal” heeft opgeleverd om mijn hobby verder te kunnen verdiepen. Veel dank daarvoor.
Erich Bosloper Erich Bosloper uit Drachten
Gert Jan, bedankt! Was een leuke en leerzame dag (12 oktober). Toch weer bijgeleerd en nuttige tips gekregen.
Ronnie Veen Ronnie Veen uit Wolvega
Zaterdag 12-10 de dagcursus fotografie gedaan. In een kleine groep enthousiaste amateurfotografen veel geleerd. Heldere uitleg door Gert-Jan. Ik raad deze cursus dan ook zeker aan voor iedereen die meer uit zijn camera wilt halen.
Anita Grunsfeld Anita Grunsfeld uit Heeg
Afgelopen zaterdag, 12-10, fotografiecursus gehad.
Heb een hele plezierige en nuttige dag gehad.
Kijk weer met andere oog naar (en door) mijn camera.
Dank je wel Gert-Jan!
Rene van Dijk Rene van Dijk uit Wolvega
Gisteren een dag basiscursus gedaan, met een kleine groep
enthousiaste mensen, wat hebben we veel geleerd.
Gert Jan weet zijn kennis prima over te brengen, en als je er even
niet uit komt, helpt hij direct zodat je het snapt.
De camera van de automatische stand af, en gaan, de E-cursus is
een prima naslagwerk om je up to date te houden, nu de wei in met de opgedane kennis.
Tsjerk Zijlstra Tsjerk Zijlstra uit Heeg
Afgelopen tijd een basiscursus fotografie gevolgd bij Gert Jan Hermus om de mogelijkheden van mijn Nikon D90 te leren kennen. Voorheen maakte ik meestal foto's op de automatische stand, maar door de cursus heb ik meer inzicht gekregen waardoor ik merk dat ik mooiere foto's maak. Voor iedereen die meer uitdaging wil dan alleen gebruik van de auto stand op zijn fotocamera een aanrader.
Antsje Schoenmakers Antsje Schoenmakers uit Eastermar
Vanmiddag de laatste les gehad van de Basiscursus Fotografie. Heel veel opgestoken in een ontspannen en gemoedelijke sfeer. Heldere uitleg en goeie feedback op de gemaakte huiswerkopdrachten. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over fotografie en de eigen camera.
Nick en Annewieke Nick en Annewieke
Wij hebben de basiscursus fotografie gevolgd bij Gert Jan. Naast een gezellige middag hebben we ook veel geleerd van fotografie. In eerste instantie lijkt het lastig maar Gert Jan kan het erg goed overbrengen waardoor het snel leert. De dingen die we geleerd hebben passen we tegenwoordig graag toe in de praktijk. We zijn weer een hobby rijker, mede dankzij Gert Jan.
Dana Klinge Dana Klinge uit Hemelum
In augustus heb ik een privé workshop Studioportret gevolgd bij Gert Jan. Wat was het leuk!

Bij gebrek aan een model, heeft zijn zoon ons uit de brand geholpen.
Ik kon mijn eigen studiospullen meenemen en aan de hand daarvan heeft hij uitgelegd, hoe ik verschillende belichtingstechnieken/opstellingen kon doen.
Alle vragen die ik had, werden beantwoord. Gert Jan neemt uitgebreid de tijd om alles uit te leggen, heel erg fijn!

Het was een hele leerzame en leuke middag, ik kan iedereen een workshop aanraden!

Nogmaals dank! 🙂
Linda Linda uit Wirdum
Afgelopen voorjaar heb ik de beginnerscursus opnieuw bij Gert-Jan gevolgd. Ik zeg opnieuw omdat ik eerder in het jaar begonnen was en toen ziek werd. Hij gaf mij alle tijd om beter te worden en daarna opnieuw de cursus te volgen. Dat noem ik nou topservice!
Genoten van de cursus en helemaal de smaak van het fotograferen te pakken. Ik ga zeker ook de gevorderde cursus volgen.
Anita Koonstra Anita Koonstra uit Vinkenbuurt
Ik heb bij Gertjan een privécursus gevolgd. Ik heb een hele leuke en leerzame tijd hier gehad. Ik kon echt mijzelf zijn en hij heeft veel geduld. Hij legt het net zo vaak uit tot je het echt begrijpt. Een echte aanrader!
Joep Meijer Joep Meijer uit Ried
Ik heb 2 cursussen/workshops gevolgd. Een workshop flitsen met de reportageflitser en een workshop straatfotografie.

Bij de flitsworkshop waren we met een kleine, gezellige groep en bij gebrek aan een model heeft Gert Jan model gestaan. Dus naast het "lesgeven" kan hij ook model staan. Tijdens deze workshop heeft Gert Jan naast veel theorie ook veel ervaringen uit de praktijk gegeven.

Tijdens de workshop Straatfotografie leert Gert Jan je ook uit je comfortzone te stappen om mooie en aparte foto's te maken.

De workshops zou ik zeker aanbevelen. Vooral vanwege de kennis van de docent, maar ook vanwege de manier waarop hij zijn kennis en kunde overdraagt.
Er staat nog 1 workshop op mijn verlanglijstje, maar door tijdgebrek moet deze nog eventjes wachten
Petra Petra uit Scherpenzeel
Nogmaals bedankt voor de geweldige workshop straatfotografie. Ik heb veel geleerd en ik heb genoten. Ik had al grote bewondering voor je werk en dat is (voor zover mogelijk) nog meer geworden. Je bent een vakman en een kunstenaar. Met oog voor het bijzondere in alledaagse situaties en met heel veel humor. Top!
Lilyan Lilyan uit Raalte
Hoi Gert Jan,

Een dikke-dank-je-wel voor je superleerzame workshop reportageflitsen. Je weet het voor een beginner begrijpelijk uit te leggen. Ook fijn dat je voor elke cursist moeite doet om diens struggle/vraag te beantwoorden.
Heerlijk, je enthousiasme, kennis, humor en open houding. Ik heb er vertrouwen in gekregen dat ik het flitsen onder de knie ga krijgen.
Meteen aangemeld voor je nieuwsbrief, ik blijf je graag volgen en kom zeker terug voor een andere workshop. Er valt nog genoeg te leren.

Groet, Lilyan 📸
Henri Henri uit Wiuwert
Hallo Gert-Jan,
Vandaag de basiscursus gevolgd. Mijn complimenten voor de verzorging van deze cursus. Op een vriendelijke en duidelijke manier wordt getoond en uitgelegd hoe een digitale camera werkt en hoe je die optimaal kunt gebruiken. Ik heb met veel plezier geluisterd en heb weer veel geleerd. Bedankt!!!
Beheerdersantwoord van: Gert Jan Hermus
Beste Henri, Wat een aardige woorden en ik ben blij met je complimenten. Het plezier was wederzijds: het was een genoegen om je erbij te hebben!
Janny Marijke Postmus Janny Marijke Postmus uit Leeuwarden
Hoi Gert Jan,
Heb net je fotoboek doorgebladerd. Heel erg mooi zoals jij alledaagse dingen op een bijzondere manier in je foto s vastlegt. T Is kennelijk maar net hoe je door je lens kijkt....om de schoonheid, lelijkheid, humor enzo te laten zien. Groetjes
Dianne Cornelia Dianne Cornelia uit Western Australia
Hello from Australia, really really nice work Gert Jan, I will be back.. I realise I'm needing to brush up on my "Netherlands speak" to benefit from your stories, though I get the basic gist... well done.
peter van rijswijk peter van rijswijk
hallo gert jan
ik ben net op jouw website geweest,
en gekeken naar je foto,s straat fotografie
ik vond de foto,s gewoon schitteren dit soot fotografie
trekt mij gewoon aan.achter elke foto zit een verhaal
de foto,s in z/w vind ik toch mooier dan de kleuren.
ik fotografeer zelf met een nikon D90 met een
opjectief van nikon de 18-70.
omdat ik links gehandicapt ben wordt het wel eens lastig op zo,n foto te maken (straat foto,s)
meestal maak ik landschap foto,s en wat ik zelf ook schitterend vind is het urbex/urban fotografie.
in ieder geval de foto,s die ik heb gezien vanje waren gewoon schitterend.
vriendelijke groet
peter van rijswijk
Bill Dodd Bill Dodd uit Castle Rock
I have just started to look at your excellent "people" pictures. Wonderful stories to tell. By the way, I also do a monthly review blog for a music download site in the Netherlands, blog.nativedsd.com/catogory/dodds-dsd-discoveries/
Edward McDunn Edward McDunn uit Maassluis
Hallo Gert Jan,

Wat jij hier laat zien, is van een grote klasse, straat fotografie, is een bijzonder onderdeel van de fotografie, en kan soms best een beetje gevoelig liggen m.b.t privacy.
Sneek is mij niet onbekend, ik heb tot mijn 21e in Leeuwarden gewoond.
Beheerdersantwoord van: Gert Jan Hermus
Dank je wel voor je leuke reactie Edward.
Je hebt gelijk wat die privacy betreft. Ik kom soms wel 's voor de vraag te staan of ik een foto wel kan plaatsen. Maar ik probeer mezelf niet al te veel censuur op te leggen.
Ik hoop dat je zo nu en dan 's terugkomt op mijn site!
Olaf van Brouwershaven Olaf van Brouwershaven uit Heerenveen
Dag Gert Jan,


Mijn complimenten voor een reeks mooie foto's. Persoonlijk ben ik het meest gecharmeerd van zwart wit. Ze hebben een goede "kleur" mooi contrast en vertellen allen voor zich het verhaal van het moment. Mooi.
De tekst en of titel maakt de foto niet sterker. De locatie is leuke info .
Tot slot. Een iets minder bescheiden aankondiging is wel op zijn plaats. Je levert sterk werk af.

Mvgr O van Brouwershaven
Yannis Politopoulos Yannis Politopoulos uit Volos
The rainbow of art

Gert Jan is a photographer
that creates miracles

Gert Jan is a poem
that uses his clicks

Gert Jan is a rainbow
that illuminates his art
Hallo Gert Jan,

Zojuist je website bezocht (zag lezing straatfotografie via Facebook) en mag zeggen, dat de foto's werkelijk "plaatjes" zijn! Scherpte is fantastisch, leuk met de woorden ook bij de portretten !

Doe zelf ook graag straatfotografie en denk erover mensen te vragen om van hen foto's te mogen nemen, vind ik nog een beetje spannend :-))

Was zeker een plezier om bij je te kijken, ik heb je site in ieder geval opgeslagen :-))

Met vriendelijke groet,
Hans # Straatmoment
Piet Strieker Piet Strieker uit Utrecht
Hallo Gert Jan.
Met veel genoegen heb ik naar je website gekeken en naar de prachtige straatportretten, foto's die inhoud hebben, om langer naar te kijken. Perfecte scherpe zwart-wit opnamen.
Met vriendelijke groet. Piet
PepeB PepeB uit München
Dear Gert,
You have been very productive! I like your new website and your wonderful photos – especially your portraits are simply GREAT!
Saying hello from Munich, Petra
Rybnikov Igor Rybnikov Igor uit Israel
Wonderful photos and great website! I'm deeply impressed by your work filled with love to the subjects of your pictures! I wish you continue your creative and successful art!
Beste Gert Jan,
Je weet altijd zulke heerlijke straat taferelen vast te leggen! Zulke foto's zijn bijna altijd 'duizend woorden' waard; ze vertellen een heel verhaal.
Nederland is wel veranderd qua straatbeeld van ruim 33 jaar geleden...
Groetjes vanuit een zonnig en warm Georgia,
Mariette
JOEY ROBERTS JOEY ROBERTS uit MAASTRICHT
MOOOIE HELDERE PORTRETTEN SJIEK GEDAAN
GR JOEY

 

error: