Fotowandeling

Fotowandeling (ook wel photowalk)

Neem je camera mee, dan gaan we samen met een groep enthousiaste fotografen wandelen en foto’s maken op een mooie locatie! Lijkt het je niet heerlijk om op stap te zijn met collegafotografen en op die manier je hobby te delen en nog veel te leren ook? Ik trakteer op koffie of iets anders lekkers en ik gids jullie door ons fotojachtgebied. Tijdens deze gezamenlijke fotowandeling is er alle tijd om te fotograferen. Daarom lopen we geen grote afstanden: ongeveer 1 tot maximaal 4 km. We gaan op zoek naar fotogenieke onderwerpen en situaties. Ik leer tijdens deze workshop je gaandeweg welke camera-instellingen zoals sluitertijd en diafragma je kunt gebruiken en waar je op moet letten qua compositie en standpunt. En natuurlijk krijg je waar nodig meer adviezen en tips. Na de photowalk kunnen de gemaakte foto’s worden gedeeld via mijn afgeschermde facebookpagina. Zo kunnen de deelnemers elkaar feedback geven over hun werk en kan ik het desgevraagd van tips en trucs voorzien.

 

Gert Jan Hermus fotowandeling
Indiana Jones op safari… Wie gaat er mee? 🙂

 

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop is elke camera geschikt: een spiegelreflexcamera, een compactcamera, een systeemcamera of meetzoekercamera. Elk merk is welkom. Je kunt ook met een heel simpele camera goed fotograferen! 
Het is wel handig dat je kunt omgaan met je apparatuur, maar verder heb je geen voorkennis nodig. 

Verder zijn een paar goede stevige schoenen wel aan te raden en natuurlijk bij het weer passende kleding.

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen € 65,- per persoon (inclusief consumptie).
De workshop start om 12.30 uur op een nog nader te bepalen plaats.

Datum en plaats

Ik kom snel met data en plaatsen. Je kunt je nu alvast zonder enige verplichting opgeven, dan laat ik het je weten als er meer bekend is. Je mag natuurlijk ook zelf suggesties aandragen!

Opgave

Opgave kan via het formulier onderaan deze pagina.

Andere wandelingen

De fotowandelingen zijn een regelmatig terugkerend onderdeel in mijn cursusaanbod. De wandelingen zijn meestal gekoppeld aan een thema, zoals winter, herfst of stads- en dorpstaferelen. Als je speciaal geïnteresseerd bent in straatfotografie dan moet je zeker mijn workshop straatfotografie even bekijken. Het gaat hierbij niet perse om het wandelen, maar we zoeken nadrukkelijk het beoogde onderwerp op. Afhankelijk van het weer en de stand van de natuur wissel ik van onderwerp. We gaan 3 à 4 uren met elkaar op stap, met maximaal 6 deelnemers.

Wil je graag met een eigen groepje wandelen (bijvoorbeeld met buren, vrienden, familie, fotoclub of als creatief personeelsuitje) dan kun je het beste even contact met me opnemen, dan gaan we in overleg iets moois organiseren.

 

Fotowandeling photowalk
Een groepje van een eerdere fotowandeling. (Foto: Jeroen van der Kallen)

 

Informatie- en opgaveformulier:

 

zoekwoorden:

wandelen fotografie
wandelen natuur workshop fotografie
personeelsuitje Friesland