fbpx

Praktijkles fotografie

Leer beter fotograferen tijdens een afwisselende fotowandeling. Tijdens deze workshop leer je gaandeweg welke camera-instellingen zoals sluitertijd en diafragma je kunt gebruiken en waar je op moet letten qua scherpstellen, compositie en standpunt. Verder krijg je tijdens deze praktijkles fotografie allerlei tips en trucs en antwoord op al je vragen. De groepjes zijn altijd klein, want ik wil elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven. Om mee te doen hoef je helemaal geen kennis van fotografie te hebben, dit is een echte beginners workshop.

Fotowandeling (ook wel photowalk)

Ik trakteer op koffie of iets anders lekkers en ik gids jullie door ons fotojachtgebied. Tijdens deze gezamenlijke fotowandeling is er alle tijd om te fotograferen. Daarom lopen we geen grote afstanden: ongeveer 1 tot maximaal 4 km. We gaan op zoek naar fotogenieke onderwerpen en situaties.

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop is elke camera geschikt: een spiegelreflexcamera, een compactcamera, een systeemcamera of meetzoekercamera. Elk merk is welkom en je kunt ook met een heel simpele camera goed fotograferen!
Het is wel handig als je een beetje kunt omgaan met je apparatuur, maar verder heb je geen voorkennis nodig.

Bovendien zijn een paar goede stevige schoenen wel aan te raden en natuurlijk bij het weer passende kleding.

Kosten van deze workshop ‘Fotowandeling’

De kosten voor deze workshop bedragen € 65,- per persoon (inclusief consumptie).

 

cursus fotografie Sneek

Wanneer?

Deze workshop wordt in overleg met de deelnemers gepland als er voldoende aanmeldingen zijn. Laat het me dus weten als je belangstelling hebt. Dan hou ik je op de hoogte.

De workshop  is van 13:00 tot 16:00 uur.

Andere wandelingen

De fotowandelingen zijn een regelmatig terugkerend onderdeel in mijn cursusaanbod. Ze zijn meestal gekoppeld aan een thema, zoals winter, herfst of stads- en dorpstaferelen. Maar er is ook een speciale workshop in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Daar kun je overdekt maar bij daglicht fotograferen. Als je speciaal geïnteresseerd bent in straatfotografie dan moet je zeker mijn workshop straatfotografie even bekijken. Het gaat hierbij niet perse om het wandelen, maar we zoeken nadrukkelijk het beoogde onderwerp op. Afhankelijk van het weer en de stand van de natuur wissel ik van onderwerp. We gaan 3 à 4 uren met elkaar op stap, met maximaal 6 deelnemers.

Wil je graag met een eigen groepje wandelen (bijvoorbeeld met buren, vrienden, familie, fotoclub of als creatief personeelsuitje) dan kun je het beste even contact met me opnemen, dan gaan we in overleg iets moois organiseren.

Andere lessen die ook doorgaan tijdens corona-crisis:

Privélessen

Ook in deze tijd van corona-maatregelen gaan de privélessen fotografie en beeldbewerking onder bepaalde voorwaarden door. Mijn studio is groot genoeg (100 m2) om de anderhalve meter afstand in acht te kunnen nemen. Verder is er een goede gelegenheid om je handen te wassen en heb ik ontsmettingsmiddelen aangeschaft. Na elk bezoek aan mijn studio ontsmet ik de gebruikte materialen en meubelen. Op deze pagina heb ik mijn maatregelen uitgelegd.

Klik hier voor meer informatie over de privélessen.

Andere cursussen en workshops die door gaan:

Op deze pagina vind je een lijst met cursussen, workshops en privélessen die doorgaan tijdens de crisis. De lijst wordt continu aangepast.

 

Fotowandeling photowalk
Een groepje van een eerdere fotowandeling. (Foto: Jeroen van der Kallen)

 

Informatie- en opgaveformulier:

Ik reageer op elk bericht. Kijk even in je spam-box als je geen reactie van me krijgt in je inbox.

 

 

Wil je een fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn totale cursusaanbod!

 

 

 

zoekwoorden:

fotografie wandelen
wandelen natuur workshop fotografie
personeelsuitje Friesland
error: