Fotowandeling – Praktijkles

Leer beter fotograferen tijdens een afwisselende fotowandeling. Tijdens deze workshop leer je gaandeweg welke camera-instellingen zoals sluitertijd en diafragma je kunt gebruiken en waar je op moet letten qua scherpstellen, compositie en standpunt. Verder krijg je tijdens deze praktijkles fotografie allerlei tips en trucs en antwoord op al je vragen. De groepjes zijn altijd klein, want ik wil elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven. Om mee te doen hoef je helemaal geen kennis van fotografie te hebben; ook echte beginners kunnen hier aan mee doen.

Fotowandeling (ook wel photowalk)

Ik trakteer op koffie of iets anders lekkers en ik gids jullie door ons fotojachtgebied. Tijdens deze gezamenlijke fotowandeling is er alle tijd om te fotograferen. Daarom lopen we geen grote afstanden. We gaan op zoek naar fotogenieke onderwerpen en situaties.

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop is elke camera geschikt: een spiegelreflexcamera, een compactcamera, een systeemcamera of een zogenaamde meetzoekercamera. Elk merk is welkom en je kunt ook met een heel simpele camera goed fotograferen!
Het is wel handig als je een beetje kunt omgaan met je apparatuur, maar verder heb je geen voorkennis nodig.

Bovendien zijn een paar goede stevige schoenen wel aan te raden en natuurlijk bij het weer passende kleding.

Kosten van deze fotowandeling

De kosten voor deze workshop bedragen € 100,- per persoon.

cursus fotografie Sneek

cursus fotografie in 1 dag
Leer hoe je foto’s met tegenlicht kunt maken!
praktijkles fotografie fotowandeling
Foto’s die zijn gemaakt tijdens een fotowandeling.

Wanneer?

Binnenkort wordt er een nieuwe datum gepubliceerd.

De locatie wordt nog bekend gemaakt (ergens in Friesland).

Andere wandelingen

De fotowandelingen zijn een regelmatig terugkerend onderdeel in mijn cursusaanbod . Ze zijn meestal gekoppeld aan een thema, zoals winter, herfst of stads- en dorpstaferelen. Maar er is ook een speciale workshop in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Daar kun je overdekt maar bij daglicht fotograferen. Als je speciaal geïnteresseerd bent in straatfotografie dan moet je zeker mijn workshop straatfotografie even bekijken. Het gaat hierbij niet perse om het wandelen, maar we zoeken nadrukkelijk het beoogde onderwerp op. Afhankelijk van het weer en de stand van de natuur wissel ik van onderwerp. We gaan 3 à 4 uren met elkaar op stap, met maximaal 6 deelnemers.

Nog een alternatief:

Privéles. Dat kan op korte termijn. Ook met meerdere personen.

Wil je graag met een eigen groepje wandelen (bijvoorbeeld met buren, vrienden, familie, fotoclub of als creatief personeelsuitje) dan kun je het beste even contact met me opnemen, dan gaan we in overleg iets moois organiseren.

Fotowandeling photowalk
Een groepje van een eerdere fotowandeling. (Foto: Jeroen van der Kallen)

Wil je een andere fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn totale cursusaanbod!

Opgeven voor deze workshop?

Mail me via:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen (WhatsApp of Signal) mag natuurlijk ook:
06 1344 0603

error: