Foto’s printen op 50×70 centimeter

Foto’s komen het best tot hun recht als ze worden afgedrukt, daar ben ik van overtuigd. Een beeldscherm kan wat mij betreft niet tippen aan de kwaliteit van een goede print. En eerlijk is eerlijk, ik druk mijn foto’s te weinig af. Meestal deel ik mijn werk via sociale media. zoals op mijn Instagram-account. Of ik laat mijn klanten of visite foto’s zien op een laptop of telefoon. Deze week was het anders. Ik heb drie portretten laten printen op hoogwaardig papier van 50×70 centimeter. Vervolgens heb ik er lijsten om laten zetten die de foto’s écht laten knallen. Ze hangen nu in mijn studio en ik ben er zó blij mee!

Drie portretten op papier

Natuurlijk had ik al foto’s hangen in mijn studio. Maar die waren aan vervanging toe. Want ik wil mijn klanten zo nu en dan iets nieuws laten zien. Bovendien krijg ik zelf ook weer nieuwe energie van zo’n interieurverandering.

De foto’s die ik heb laten printen heb ik niet zomaar gekozen. Ze laten zien dat elke persoon een aparte aanpak verdient als het gaat om portretfotografie. Door te kiezen voor een bepaalde stijl en nabewerking komt een portret écht tot leven. Bovendien versterken de manier waarop de foto wordt afgedrukt en ingelijst dat beeld.

50×70 centimeter op polystyreen

Ik hou van portretfoto’s die zijn afgedrukt in de beeldverhouding 5 bij 7. Het plaatst de geportretteerde in een mooi kader en ik vind dat plezierig om naar te kijken. Daarom heb ik voor deze foto’s gekozen voor prints van 50×70 centimeter. De papiersoort is zacht en mat. Verder heb ik de foto’s laten verlijmen op 2 millimeter polystyreen. Zo komt het mooi glad achter het glas en zakt het niet in.

De lijsten

Ik was eerst van plan om de foto’s allemaal de zelfde lijst te geven. Maar de portretten zijn zó verschillend. Wat bij de een wel past is voor de andere niet zo geschikt. Bovendien moet het zo zijn dat de lijst het beeld versterkt. Het moet bij elkaar passen. Vandaar dat ik heb gekozen voor verschillende lijsten, maar wel in dezelfde stijl. Het verschil zit hem met name in de kleur van de lijst. De stijl is redelijk klassiek, maar strak.

De foto’s zijn ingelijst door Bax lijstenmakerij in Sneek.


Kwestie van smaak

De lijsten, de papierkeuze, zwart-wit of kleur. Het is allemaal een kwestie van smaak. Ik ben benieuwd of jij een voorkeur hebt. Laat jij je foto’s wel eens afdrukken? Je kunt het me laten weten in de reacties hieronder.


Fotolijsten 50x70 centimeter portretfotografie Gert Jan Hermus

Drie foto’s

In elk van deze foto’s heb ik iets willen vertellen over de gene die er op staat. Om dat goed te kunnen begrijpen zou je de foto’s eigenlijk in het echt moeten zien. Maar hieronder vind je alvast een een kleine samenvatting.

Leah: levendige persoonlijkheid, levendige kleuren

De foto links is een kleurenfoto van model Leah (Instagram: @leahjongsma). Ik wilde haar levendige persoonlijkheid weerspiegelen in de zachte, maar toch levendige kleuren van deze 50×70 foto. De lijst is goud-gelig, passend bij delen van Leah’s haar.

Leo: een tijdloos portret in zwart-wit

Het tweede portret dat ik heb laten afdrukken is een – al zeg ik het zelf – prachtige zwart-witfoto van Leo. Leo heeft een karakteristieke uitstraling die perfect tot zijn recht komt in zwart-wit. Met een klassieke belichting heb ik geprobeerd zijn persoonlijkheid vast te leggen op een tijdloze manier. Dit portret is een eerbetoon aan de kracht van eenvoud en de tijdloze schoonheid van zwart-witfotografie. De lijst is in de zelfde stijl, maar passend bij de foto in zwart met een matzilveren randje.

Alisia: een klassiek portret met tijdloze elegantie

Het derde en laatste portret dat ik heb gekozen om te laten afdrukken is een klassiek portret van Alisia (Instagram: @alisiaoosterhof). Alisia heeft een natuurlijke elegantie die perfect past bij de tijdloze sfeer in dit portret. Ik heb de foto gemaakt met een zachte belichting en een eenvoudige achtergrond. Dit portret is een eerbetoon aan de klassieke portretfotografie. De lijst die om deze foto zit is een beetje brons-achtig.


De impact van groot formaat afdrukken

Het laten afdrukken van deze portretten op een formaat van 50×70 centimeter heeft hun impact aanzienlijk vergroot. Door hun grootte komen de details tot leven en lijken de portretten van het papier ‘af te spatten’. Elk van deze portretten heeft een unieke sfeer en emotie. En die komen nog krachtiger naar voren dankzij het indrukwekkende formaat.

Foto’s vertellen een verhaal

Elk portret vertelt een uniek verhaal. Ik heb geprobeerd om je in deze blog de kracht van portretfotografie te laten zien. Ik zie het als een manier om de persoonlijkheid en schoonheid van mensen vast te leggen. Nu moet ik er ook even bij vermelden dat ik blij ben dat ik met zulke getalenteerde mensen mag werken. Want een goede portretfoto maak je samen..

Als je geïnteresseerd bent in het bekijken van deze afdrukken of meer wilt weten over mijn werk als portretfotograaf, nodig ik je van harte uit om langs te komen in mijn studio. Ik ben altijd enthousiast om mijn werk met anderen te delen en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te bespreken..


Wil je ook zo’n mooie portretfoto?

Neem contact met me op als jij ook zo’n mooie portretfoto wilt, of als je iemand anders er blij mee wilt maken. Dan maken we samen zo’n tijdloze foto.

Workshops portretfotografie

Ik geef regelmatig workshops portretfotografie en modelfotografie, ook in de fine art-stijl. Bekijk de ik cursus-agenda voor de actuele data. Wil je liever privéles portretfotografie? Dat kan ook!

ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 39 andere abonnees

Geef een reactie

error: