Fotocursussen weer uitgesteld door coronamaatregelen (jan 2022)

Ik was heel even blij… Ik dacht eventjes tijdens de corona-persconferentie van 14 januari dat ik weer open mocht. Dat ik weer mocht starten met mijn fotocursussen en -workshops. Maar niets is minder waar. Zang-, dans- en acteerlessen mogen weer. Weliswaar zonder publiek, maar toch. Alle andere cursussen zijn alleen toegestaan als ze noodzakelijk zijn voor de uitoefening van een beroep. Zo is het tijdens de persconferentie niet expliciet gezegd, maar dit is te lezen in de toelichting op de website van de Rijksoverheid.

Ik snap het niet meer

Ik snap er eerlijk gezegd niet veel meer van. Ondanks dat de coronamaatregelen behoorlijk impact hebben gehad op mijn ondernemen, mijn bedrijfsvoering én mijn inkomen, ben ik nooit tegen die maatregelen geweest. Wat moet dat moet zullen we maar zeggen. Als het nodig is om dat virus onder controle te krijgen dan wil ik daar natuurlijk mijn steentje aan bijdragen.

Maar dit is toch niet meer uit te leggen? Ben je in een fotocursus besmettelijker dan in een zangcursus? Steek je elkaar minder snel aan als je met elkaar op de planken staat dan wanneer je op anderhalve meter afstand samen een fotoworkshop doet? Het is niet meer uit te leggen. Veel regels waren al discutabel, maar ik snap er nú echt niets meer van. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor mij. Veel ondernemers zitten in hetzelfde schuitje. Al een hele poos!

Hoe dan ook… Weer uitstel

Hoe dan ook. Ik klim weer in mijn mailmachine en ga mijn cursisten wéér teleurstellen. Alle GROEPSLESSEN worden wéér UITGESTELD. Nader bericht volgt. Houd mijn website in de gaten. Zodra het kan gaan we weer ‘los’! Als je je hebt ingeschreven voor een cursus, dan houd ik je via de mail op de hoogte van de ontwikkeling.

Privéles kan wel

Als je niet wilt wachten op de start van de cursussen dan kun je overwegen om privéles te nemen. Privélessen gaan ‘gewoon’ door tijdens de lockdown.

Tijdens de lockdown even geen groepslessen…

Geef een reactie

error: