fbpx

Fotocursus voor gevorderden

Ook in het komende seizoen starten weer een paar kleine groepjes met de masterclass Fotografie voor gevorderden. Een cursus vol creativiteit en praktijk, verdeeld over drie avonden en twee zaterdagen. De cursus is modulair ingericht. Je kunt eigenlijk zeggen dat de fotocursus bestaat uit vijf hoogstaande workshops! 
Het aantal plaatsen is beperkt want deze fotocursus voor gevorderden is per groep toegankelijk voor maximaal 6 personen. Deze cursus is bedoeld voor fotografen die al een tijdje bezig zijn met fotografie en een volgende stap willen maken in hun ontwikkeling. Voor deze cursus is het nodig dat je je camera begrijpt en dat je hem handmatig kunt instellen. Als je twijfelt kun je overwegen om vooraf de Basiscursus Fotografie of een Privéles te volgen.

Praktijk en creativiteit

Deze cursus staat helemaal in het teken van de praktijk waarbij de nadruk ligt op creatief fotograferen, maar er is ook veel aandacht voor de techniek. Want natuurlijk leer ik je tijdens de cursus ook de theoretische kneepjes van het vak. Deze fotocursus is vooral gericht op jouw ontwikkeling als fotograaf. 

Gedurende de cursus krijg je uitdagende en inspirerende opdrachten mee naar huis waarbij je met verschillende kanten van de fotografie in aanraking komt. Tijdens de lessen worden de opdrachten besproken op een ontspannen, positieve en opbouwende manier.

Bij deze cursus voor gevorderden is inbegrepen:

Een fotocursus van drie avonden en twee ochtenden van een fotograaf met 35 jaar ervaring
(Dus geen wisselende docenten, maar één trainer die jou begeleidt van begin tot eind).
Een cursus met uitstekende beoordelingen.
Een klein groepje deelnemers (maximaal 6 deelnemers) met heel veel praktijk.
Koffie, thee en iets lekkers erbij.
Gratis parkeren.
De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Ontwikkel jezelf als fotograaf

1e avond (3 uren)

 • Introductie, kennismaking en bespreken van de ‘leerroute’.
 • Meteen na aanmelding van de cursus krijg je van mij de eerste thuisopdracht. De resultaten van die opdracht bespreken we in de eerste les. De positieve feedback die je krijgt (van mij en van je medecursisten) zal je helpen in het vervolg van de cursus.
 • Opfrissen van de theorie. Hoe zat dat ook alweer met die belichtingsdriehoek en de verschillende standen waaronder de M-stand en het histogram?
 • Verder kun je op deze avond je vragen kwijt over van alles.

2e avond (3 uren)

 • Bespreken van de thuisopdracht.
 • We gaan oefenen bij weinig licht; hoe kun je in slechtere lichtomstandigheden toch een goede foto maken? We gaan ook flitsen met de opzetflitser of met de flitser die op je camera zit. Heb je zelf geen flitser? Geen nood, neem even contact met me op dan verzinnen we er iets op. 
  Als je overweegt om een reportageflitser te kopen dan verwijs ik je graag naar mijn blogbericht waarin ik de goedkopere (rond de 100 euro) Yongnuo flitser bespreek. Deze flitser wordt gemaakt voor alle grote merken en hij doet qua prestaties niet onder voor de originele van het betreffende merk.

1e zaterdag (4 uren)

 • Vandaag gaan we fotograferen op locatie. Natuurlijk heb ik een aantal mogelijkheden, zowel in de open lucht als binnen.
 • Bespreking van de thuisopdracht doen we deze keer online zodat we alle uren van deze middag kunnen besteden aan de praktijkles. 

3e avond (3 uren)

 • Vanavond gaan we in de studio aan de slag om een stilleven te maken met achtergronden en studioflitsers. We gaan werken met een aantal studio-opstellingen. Je leert de werking van een losse lichtmeter, de vorm van licht, het belang van de kleurtemperatuur, de richting en uiteraard de kwaliteit van licht. Techniek en creativiteit vullen elkaar aan. Bekijk hier een blogberichtje met een kort verslag en foto’s van deelnemers.

2e zaterdag (4 uren)

 • De laatste les staat helemaal in het teken van portretfotografie. We gaan in een studio-opstelling portretten fotograferen. We doen onder andere een klassiek portret en we gaan aan het werk met Rembrandt-belichting. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. De kennis die je hebt opgedaan tijdens de ‘stilleven-les’ (zie 3e avond) komt je hierbij goed van pas.

Tot slot

Natuurlijk komt het werk van de cursisten in de Gallery op mijn website te staan. En ik ben nog aan het bekijken of we ergens met de foto’s kunnen exposeren in een openbare gelegenheid, maar daarover later meer.

Certificaat

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat.

De prijs

De kosten voor de totale cursus van drie avonden (3 uren per avond) en twee zaterdagochtenden (4 uren per ochtend) zijn 250 euro per persoon.
In overleg is betalen in termijnen mogelijk.
Een eventuele toegangsprijs tot de locatie (1e zaterdag) is niet inbegrepen.

Korting

Cursisten die de basiscursus of de 1-daagse cursus bij Gert Jan Hermus Fotografie hebben gedaan ontvangen € 50- korting op deze cursus!
Als je je samen met iemand anders of met meer personen aanmeldt dan betaal je € 200,- per persoon

Wanneer

Winter en voorjaar 2020

Uitstel door coronavirus

In verband met de situatie rond het coronavirus zijn alle lessen uitgesteld. Mensen die zich al hebben opgegeven voor een cursus krijgen daar persoonlijk bericht over. In overleg met de deelnemers wordt een nieuwe datum vastgesteld. Je kunt je nog wel opgeven als je belangstelling hebt. Ik hou je dan op de hoogte van de ontwikkelingen.

Groep 1 – woensdaggroep (vol):

Gestart op woensdagavond 22 januari.
Vervolglessen zijn op:
woensdagavond 29 januari
woensdagavond 26 februari
zaterdagochtend 7 maart
zaterdagochtend 14 maart.

Groep 2 – woensdaggroep (nog 2 plaatsen beschikbaar)

Start op woensdagavond 22 april.
Vervolglessen zijn op:
woensdagavond 6 mei
zaterdagochtend 23 mei
woensdagavond 27 mei
zaterdagochtend 13 juni.

Groep 3

Data komen binnenkort. Stuur alvast een bericht als je belangstelling hebt voor deze groep. Dan krijg je een mailtje als de data bekend zijn.

Tijd: de avonden zijn van 19:00 – 22:00 uur, de zaterdagochtenden van 09:00 tot 13:00 uur

Waar

De cursus wordt gegeven in Studio Gert Jan Hermus aan de Simmerdyk 1 te Sneek. (Er is ruim voldoende gratis eigen parkeergelegenheid vlak voor de deur). Vanaf Amsterdam is dit maar 1 uur rijden!

De studio heeft een totale oppervlakte van 100 m2 en heeft een apart studiogedeelte met professionele apparatuur en een aparte instructieruimte. 

Alternatief voor deze cursus

Voor mensen die het hele jaar door geïnspireerd en gemotiveerd willen blijven is er de Jaarcursus Fotografie. In deze cursus komen kleine groepjes cursisten het hele jaar door één keer per maand bij elkaar. Bekijk hier de Jaarcursus.

Andere cursussen en workshops:

Bekijk hier mijn volledige aanbod cursussen en workshops.

Opgave voor deze cursus:

Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op.
LET OP!! Je formulier is pas verstuurd als je daar een melding van krijgt. Op sommige apparaten moet je twee keer op verzenden drukken.
Ik reageer op elk bericht. Kijk even in je spam-box als je geen reactie van me krijgt in je inbox.

 

workshop portretfotografie friesland sneek
Tijdens een van de lessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan portretfotografie

 

fotografie voor gevorderden friesland
Een voorbeeld van een stilleven in de studio.

Opgave voor deze cursus:

Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op. 
LET OP!! Je formulier is pas verstuurd als je daar een melding van krijgt. Op sommige apparaten moet je twee keer op verzenden drukken.
Ik reageer op elk bericht. Kijk even in je spam-box als je geen reactie van me krijgt in je inbox.

 

Wil je een andere fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn totale cursusaanbod!

 

 

Zoektermen:
Fotocursus voor gevorderden Sneek Fotocursus voor gevorderden Leeuwarden Fotocursus voor gevorderden Bolsward Fotocursus voor gevorderden Joure Fotocursus voor gevorderden Drachten Fotocursus voor gevorderden Heerenveen Fotocursus voor gevorderden Lemmer Fotocursus Súdwest-Fryslân Fotocursus voor gevorderden Fotocursus Groningen Fotocursus Emmeloord Fotocursus Steenwijk Fotocursus Cameranu Fotocursus Kamera-express Franeker Fotocursus Harlingen Fotocursus Nijland Basiskennis fotografie Cursus fotografie Friesland Cursus fotografie Sneek Cursus fotograferen Cursus fotografie Leeuwarden Cursus fotografie Heerenveen Cursus fotografie Drachten Cursus fotografie Workshop fotografie Cadeautip Kadotip opleiding fotografie natuurfotografie Friesland Sneek Leeuwarden Drachten Heerenveen Bolsward Wommels Buitenpost Workum Makkum Joure Lemmer Surhuisterveen Emmeloord Senioren Steenwijk Meppel Assen Franeker Harlingen Workum Makkum Oosterwolde Wolvega Groningen Drenthe Alkmaar Den Helder Noord-Nederland Personeelsuitje Friesland Masterclass fotografie vervolgcursus fotografie

 

error: