Fotocursus voor gevorderden

Deze winter en dit voorjaar starten weer een paar groepjes met de cursus Fotografie voor gevorderden. Een cursus vol creativiteit en praktijk, verdeeld over drie avonden en twee zaterdagen. De data van de zaterdagen worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. De cursus is modulair ingericht. Je kunt eigenlijk zeggen dat de fotocursus bestaat uit vijf hoogstaande workshops! 
Het aantal plaatsen is beperkt want deze fotocursus voor gevorderden is per groep toegankelijk voor maximaal 5 personen. Voor deze cursus is het nodig dat je je camera begrijpt en dat je hem handmatig kunt instellen. Als je twijfelt kun je overwegen om vooraf de Basiscursus Fotografie of een Privéles te volgen.

Praktijk en creativiteit

Deze cursus staat helemaal in het teken van de praktijk waarbij de nadruk ligt op creatief fotograferen, maar er is ook veel aandacht voor de techniek. Want natuurlijk leer ik je tijdens de cursus ook de theoretische kneepjes van het vak. Deze fotocursus is vooral gericht op jouw ontwikkeling als fotograaf. 

Gedurende de cursus krijg je uitdagende opdrachten mee naar huis waarbij je met verschillende kanten van de fotografie in aanraking komt. Tijdens de lessen worden de opdrachten besproken op een ontspannen, positieve en opbouwende manier.

Beoordelingen van cursisten

Lees hier de beoordelingen die voorgaande cursisten hebben gegeven over mijn cursussen.

Ontwikkel jezelf als fotograaf

1e avond (3 uren)

 • Introductie, kennismaking en bespreken van de ‘leerroute’.
 • Meteen na aanmelding van de cursus krijg je van mij de eerste thuisopdracht. De resultaten van die opdracht bespreken we in de eerste les. De positieve feedback die je krijgt (van mij en van je medecursisten) zal je helpen in het vervolg van de cursus.
 • Opfrissen van de theorie. Hoe zat dat ook alweer met die belichtingsdriehoek en de verschillende standen waaronder de M-stand en het histogram?
 • Verder kun je op deze avond je vragen kwijt over van alles.

2e avond (3 uren)

 • Bespreken van de thuisopdracht.
 • We gaan oefenen bij weinig licht; hoe kun je in slechtere lichtomstandigheden toch een goede foto maken? We gaan ook flitsen met de opzetflitser of met de flitser die op je camera zit. Heb je zelf geen flitser? Geen nood, neem even contact met me op dan verzinnen we er iets op. Als je overweegt om een reportageflitser te kopen dan verwijs ik je graag naar mijn blogbericht waarin ik de goedkopere maar niet slechtere Yongnuo flitser bespreek. Dat is een alternatief voor de flitsers van de grote merken. Met een zogenaamde third party flitser wordt flitsen óók leuk wat de kosten betreft. Voor rond de 100 euro heb je al een goede flitser!

1e zaterdag (4 uren)

 • Bespreking van de thuisopdracht doen we deze keer online zodat we alle uren van deze middag kunnen besteden aan de praktijkles. In onderling overleg bepalen we de locatie van deze les. Enkele mogelijkheden:
 1. We gaan samen een reportage maken in Lemmer. We bezoeken het ir. Woudagemaal, het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld (Sinds 1998 staat ‘Het Woudagemaal’ op de werelderfgoedlijst van UNESCO). Daarna gaan we naar het pittoreske Lemmer met zijn leuke grachtjes en bruggetjes. Je gaat een beeldverslag maken waar geen woorden meer bij nodig zijn. Maar je leert daarnaast ook de kracht van woord en beeld te combineren.
 2. We bezoeken de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. In deze overdekte ‘planten- en dierentuin’ kun je onder andere orchideeën, vlinders, ringstaartmaki’s en papagaaitjes (lori’s) fotograferen. De technieken die je hier kunt gebruiken zijn zeer divers. Met de tuinen als achtergrond kun je zelfs portretfotografie op elkaar oefenen.
 3.  …. mogelijke alternatieven uit de groep.

3e avond (3 uren)

 • Vanavond gaan we in de studio aan de slag met een stilleven van bloemen of iets anders als je dat leuk vindt. Deze avond staat in het teken van samenwerken. Er wordt in twee groepjes met twee studio-opstellingen gewerkt waarbij het de bedoeling is dat er een gezamenlijke creatieve inbreng is. Techniek, samenwerking en creativiteit vullen elkaar aan.

2e zaterdag (4 uren)

 • De laatste les staat helemaal in het teken van portretfotografie. We gaan in een studio-opstelling portretten fotograferen. We doen een klassiek portret, een dubbelportret en we gaan aan het werk met Rembrandt-belichting.

Tot slot

Natuurlijk komt het werk van de cursisten in de Gallery op mijn website te staan. En ik ben nog aan het bekijken of we ergens met de foto’s kunnen exposeren in een openbare gelegenheid, maar daarover later meer.

Certificaat

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

De prijs

De kosten voor de totale cursus van drie avonden (3 uren per avond) en twee zaterdagmiddagen (4 uren per middag) zijn 295 euro per persoon.
In overleg is betalen in termijnen mogelijk.

Wanneer

Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om mee te doen heb ik drie groepen op verschillende data gepland. Het is aan jou om te bekijken op welke data jij kunt en bij welke groep je aan kunt sluiten.

Groep 1 – Donderdaggroep (Vol):

Start op donderdag 14 februari
2e avond: donderdag 7 maart
3e avond: donderdag 28 maart
De twee zaterdagmiddagen plannen we in overleg.

Groep 2 – Dinsdaggroep (Vol):

Start op dinsdag 26 februari
2e avond: dinsdag 19 maart
3e avond: dinsdag 9 april
De twee zaterdagmiddagen plannen we in overleg.

Groep 3 – Maandaggroep:

Start op maandag 27 mei
2e avond: maandag 10 juni
3e avond: maandag 24 juni
De twee zaterdagmiddagen plannen we in overleg.

Groep 4 – Donderdaggroep:

Start op donderdag 6 juni
2e avond: donderdag 20 juni
3e avond: donderdag 4 juli
De twee zaterdagmiddagen plannen we in overleg.

 

Waar

De cursus wordt gegeven op locatie en in Studio Gert Jan Hermus:

Simmerdyk 1
8607 ZP Sneek

Tijd: de avonden zijn van 19:00 – 22:00 uur
De zaterdagen in overleg met de cursisten.

Andere cursussen en workshops:

Bekijk hier mijn volledige aanbod cursussen en workshops.

Opgave voor deze cursus:

Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op.

 

workshop portretfotografie friesland sneek
Tijdens een van de lessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan portretfotografie

 

Fotocursus voor gevorderden Friesland
Het Woudagemaal is het decor van de eerste zaterdagsessie van de cursus.

 

Fotocursus voor gevorderden Friesland
Binnen in het Woudagemaal.
Lori in de Orchideeënhoeve

 

Vlinder in de Orchideeënhoeve

Opgave voor deze cursus:

Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op.

 

 

Zoektermen:
Fotocursus voor gevorderden Sneek Fotocursus voor gevorderden Leeuwarden Fotocursus voor gevorderden Bolsward Fotocursus voor gevorderden Joure Fotocursus voor gevorderden Drachten Fotocursus voor gevorderden Heerenveen Fotocursus voor gevorderden Lemmer Fotocursus Súdwest-Fryslân Fotocursus voor gevorderden Fotocursus Groningen Fotocursus Emmeloord Fotocursus Steenwijk Fotocursus Cameranu Fotocursus Kamera-express Franeker Fotocursus Harlingen Fotocursus Nijland Basiskennis fotografie Cursus fotografie Friesland Cursus fotografie Sneek Cursus fotograferen Cursus fotografie Leeuwarden Cursus fotografie Heerenveen Cursus fotografie Drachten Cursus fotografie Workshop fotografie Cadeautip Kadotip natuurfotografie Friesland Sneek Leeuwarden Drachten Heerenveen Bolsward Wommels Buitenpost Workum Makkum Joure Lemmer Surhuisterveen Emmeloord Senioren Steenwijk Meppel Assen Franeker Harlingen Workum Makkum Oosterwolde Wolvega Groningen Drenthe Alkmaar Den Helder Noord-Nederland Personeelsuitje Friesland

Beoordeel deze cursus voor gevorderden:

Naam
Beoordeling in een paar woorden
Waardering
Beoordeling

Cursus gevorderden Overall rating: ☆☆☆☆☆ 0 based on 0 reviews
5 1
error: Content is protected !!