fbpx

Basiscursus Fotografie

Tijdens deze cursus Fotografie voor beginners staat jouw ontwikkeling centraal. We gaan in zes lessen aan de slag met de techniek van het fotograferen. Want de mooiste foto’s maak je niet met de camera op de automatische stand maar door hem zelf in te stellen. Het resultaat is een betere belichting en prachtige foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. Te donkere, te lichte of bewogen foto’s behoren na deze basiscursus fotografie tot het verleden. 

Kleine groepjes, gratis cursusboek

In deze basiscursus fotografie behandelen we natuurlijk uitgebreid de basis van het fotograferen. Maar tijdens deze lessen worden ook onderwerpen behandeld die bij bijna alle andere cursussen pas bij de gevorderden aan bod komen. Je krijgt dus een stevige basis waar je serieus mee aan de slag kunt en waarmee je jezelf kunt doorontwikkelen. Tussen de lesavonden door krijg je opdrachten mee naar huis die we tijdens de daaropvolgende les bespreken. Ter ondersteuning krijg je gratis een speciaal voor deze cursus geschreven cursusboek. De groepjes zijn klein. Dus de individuele aandacht per cursist is groot. Voorkennis is niet nodig. Je kunt zo aan deze cursus beginnen. Want of je nou betere vakantiefoto’s wilt leren maken of jezelf wilt doorontwikkelen naar een hoger niveau. Met deze cursus leg je een stevig fundament voor alle soorten fotografie.

Je kunt de cursus volgen op een voor jou geschikt moment. Want hij wordt gegeven op ochtenden, middagen en avonden. Wil je liever een fotocursus op één dag of een cursus op een door jou gekozen moment? Bekijk de mogelijkheden van de 1-daagse fotocursus of een privéles (fotografie en/of beeldbewerking).

Certificaat

De Basiscursus Fotografie wordt afgesloten met een certificaat.

Nog kleinere groepjes tijdens corona-maatregelen

De studio en de cursusruimte van Studio Gert Jan Hermus zijn ‘corona-proof’ gemaakt. Er wordt gewerkt in zeer kleine groepjes. Verder zijn alle noodzakelijke hygiënische maatregelen genomen om tegemoet te komen aan de RIVM-richtlijnen.

 

Basis cursus fotografie friesland

 

Cursusinhoud

De mooiste foto’s maak je als je je camera niet op de automatische stand hebt maar als je hem zelf kunt instellen. Tijdens deze intensieve en leerzame, maar ook gezellige fotoworkshop leer je hoe je dat doet met als resultaat een betere belichting en prachtige foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. Na deze cursus zet je jouw camera nooit meer op de automatische stand.

We behandelen de belangrijkste technische begrippen in de fotografie zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Bovendien leer je hoe en wanneer je ze toe kunt passen.
We schenken aandacht objectieven en aan scherpstellen (autofocus en scherpstelpunten) van stilstaande en bewegende onderwerpen.
Je leert hoe je het beste het licht kunt meten en hoe je hier zelf aanpassingen in aan kunt brengen met behulp van het histogram en belichtingscorrectie.
Witbalans
(kleur van het licht), flitsen en compositie komen aan bod en nog veel meer…

Kortom, je leert hoe je helemaal zelf je eigen camera handmatig kunt instellen voor de beste resultaten.
Na het behalen van dit certificaat kun je moeiteloos doorstromen naar bijvoorbeeld de workshops Portretfotografie, Modelfotografie en naar de cursus voor gevorderden.

Wat anderen zeggen

Bekijk hier de beoordelingen van voorgaande cursisten

Gratis cursusboek fotografie

Ter ondersteuning van de basiscursus en als naslagwerk ontvang je vooraf gratis een door mij geschreven cursusboek (e-book). Daarin staat de in de les behandelde theorie uitgebreid voor je beschreven.

Wat neem je mee?

Voor deze workshop fotografie neem je je eigen fotocamera mee (een spiegelreflex, compactcamera of systeemcamera met voldoende instelmogelijkheden voor belichten en scherpstellen). Het merk van je camera maakt dus niet uit. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Pentax, Fuji of Panasonic, alles kan. De principes van de fotografie zijn voor elke camera gelijk. Stuur bij twijfel even een mailtje, dan kunnen we overleggen. Verder kan de handleiding van je camera van pas komen.

Gratis hulp na de cursus

Na deze cursus sta je er niet helemaal alleen voor: je krijgt gratis drie maanden nazorg. En dan niet in de vorm van automatisch gegenereerde berichten van een website. Nee,  als je na de cursus nog vragen hebt kun je terugvallen op professionele ondersteuning. Bovendien krijg je toegang tot een exclusieve Facebook cursistengroep waarin je regelmatig kunt deelnemen aan fotografie-opdrachten en contact kunt houden met medecursisten om elkaar te ondersteunen en te inspireren.

Deze cursus fotografie is ook zeer geschikt als voorbereiding voor diegene die een opleiding fotografie aan een fotovakschool of bijvoorbeeld het Cibap, ArtEZ of Deltion-college wil gaan doen.

Gratis advies bij aanschaf camera

Misschien ben je van plan om een fotocamera aan te schaffen. Ik kan je bij de aanschaf van een camera adviseren. Als je je inschrijft voor de cursus, dan is dat advies bij de cursusprijs inbegrepen.

Korting

Cursisten die deze Fotocursus in 6 lessen of de 1-daagse basiscursus hebben gedaan krijgen 50 euro korting op de Cursus voor Gevorderden.

 

fotocursus voor beginners friesland
Leer hoe je portretten kunt maken met een mooie wazige achtergrond.

 

Bij deze basiscursus fotograferen is inbegrepen:

Een fotocursus van zes ochtenden, middagen of avonden van een fotograaf met 35 jaar ervaring
(Dus geen wisselende docenten, maar één trainer die jou begeleidt van begin tot eind).
Een cursus met uitstekende beoordelingen.
Onderwerpen die bij andere instituten pas bij de cursus voor gevorderden aan bod komen.
Een klein groepje deelnemers (maximaal 8) met heel veel praktijk.
Mijn cursusboek Basiscursus Fotografie (70 pagina’s). Met daarin een uitgebreide uitleg en voorbeelden van de behandelde onderwerpen.
Koffie, thee en iets lekkers erbij.
Gratis parkeren.
Gratis 3 maanden nazorg.
50 euro korting op cursus voor Gevorderden.
De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

 

cursusboek fotografie download gratis
Bij de cursus ontvang je mijn 70 pagina’s dikke cursusboek GRATIS!

Wat kost het?

De prijs van de cursus Fotografie voor beginners is 199 euro (met gratis cursusboek ter waarde van 29 euro). Wees er snel bij, want we gaan werken in hele kleine groepjes en vol=vol.
In overleg is betalen in termijnen mogelijk.

Wanneer is het?

Groep 1 maandagavond (vol):
start op maandag 8 juni. Vervolgavonden: 15 juni, 22 juni, 29 juni. Les 5 en 6 zijn in overleg gepland. (vol)

Groep 2 op dinsdagavond:
Start op 18 augustus. Vervolgavonden: 25 augustus, 1 september, LET OP maandag 7 september, 22 september en 29 september.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Groep 3 op woensdagmiddag:
Start op 19 augustus. Vervolgavonden: 26 augustus, 2 september, 9 september, 16 september en 23 september.
Tijd: van 13:30 – 16:00 uur.

Groep 4 op donderdagavond (nog 3 plaatsen beschikbaar):
Start op 20 augustus. Vervolgavonden: 27 augustus, 3 september, 10 september, 17 september en 24 september.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Waar is het?

De cursus wordt gegeven in Studio Gert Jan Hermus aan de Simmerdyk 1 te Sneek. (Er is ruim voldoende gratis eigen parkeergelegenheid vlak voor de deur). Vanaf Amsterdam is dit maar 1 uur rijden!

De studio heeft een totale oppervlakte van 100 m2 en heeft een apart studiogedeelte met professionele apparatuur en een aparte instructieruimte. 

Opgaveformulier voor de Basiscursus fotografie

Bellen of appen kan ook: 06 1344 0603

LET OP!! Je formulier is pas verstuurd als je daar een melding van krijgt. Op sommige apparaten moet je twee keer op verzenden drukken.
Ik reageer op elk bericht. Kijk even in je spam-box als je geen reactie van me ontvangt in je inbox.

Op de cursus zijn algemene voorwaarden van toepassing.

 

Opgaveformulier voor de Basiscursus fotografie

LET OP!! Je formulier is pas verstuurd als je daar een melding van krijgt. Op sommige apparaten moet je twee keer op ‘verzenden’ drukken.
Ik reageer op elk bericht. Kijk even in je spam-box als je geen reactie van me ontvangt in je inbox.


Op de cursus zijn algemene voorwaarden van toepassing.


Wil je een andere fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn totale cursusaanbod!

 

 

Zoektermen: Cursus fotografie Sneek Cursus fotografie Friesland Cursus fotografie Fryslân gratis Cursus fotografie Súdwest-Fryslân Cursus fotografie Leeuwarden Basiscursus fotografie Friesland Sneek Leeuwarden Drachten Heerenveen Bolsward Wommels Cameranu  opleiding fotografie Fotocursus Kamera-express Workum Het perfecte plaatje Makkum Joure Lemmer Emmeloord Steenwijk Meppel Assen Franeker Harlingen Workum Makkum Oosterwolde Wolvega Groningen Drenthe Overijssel Flevoland Noord-Nederland Fotocursus basis professionele cursus fotografie
Betere vakantiefoto’s maken
error: