Basiscursus Fotografie in kleine groepjes

Tijdens deze basiscursus fotografie voor beginners staat jouw ontwikkeling centraal. We gaan in zes lessen aan de slag met de techniek van het fotograferen. Want de mooiste foto’s maak je niet met de camera op de automatische stand maar door hem zelf in te stellen. Het resultaat is een betere belichting en prachtige foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. Te donkere, te lichte of bewogen foto’s behoren na deze fotocursus tot het verleden.

Altijd kleine groepjes van 6

Alle cursussen van Studio Gert Jan Hermus worden gegeven in zeer kleine groepjes. Want ik wil iedereen voldoende aandacht kunnen geven. Ik hanteer dus GEEN groepen van 12, 15 of meer deelnemers. Het maximum aantal deelnemers in mijn cursussen en workshops is altijd 6!

Stevige basis

In deze basiscursus fotografie behandelen we natuurlijk uitgebreid de basis van het fotograferen. Maar tijdens de lessen worden ook onderwerpen behandeld die bij bijna alle andere cursus-instituten pas bij de gevorderden aan bod komen. Je krijgt in deze fotocursus dus een stevige basis waar je serieus mee aan de slag kunt en waarmee je jezelf kunt door ontwikkelen. De groepjes zijn klein. Dus de individuele aandacht per cursist is groot.

Met deze basiscursus leg je een stevig fundament voor alle soorten fotografie.

Gratis cursusboek

Tussen de lessen door krijg je opdrachten mee naar huis. Vervolgens worden die tijdens de daaropvolgende les besproken. Ter ondersteuning krijg je gratis een speciaal voor deze cursus geschreven cursusboek. Voorkennis is niet nodig. Kortom, je kunt zo aan deze cursus beginnen. Want of je nou betere vakantiefoto’s wilt leren maken of verder wilt naar een hoger niveau; met deze cursus leg je een stevig fundament voor alle soorten fotografie.

Wil je liever een fotocursus op één dag of een cursus op een door jou gekozen moment? Bekijk de mogelijkheden van de 1-daagse fotocursus of een privéles (fotografie en/of beeldbewerking).

Certificaat

De Basiscursus Fotografie wordt afgesloten met een certificaat.


© Gert Jan Hermus

Inhoud fotocursus

De mooiste foto’s maak je als je je camera niet op de automatische stand hebt maar als je hem zelf kunt instellen. Tijdens deze intensieve en leerzame, maar ook gezellige fotoworkshop leer je hoe je dat doet met als resultaat een betere belichting en prachtige foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. Na deze cursus zet je jouw camera nooit meer op de automatische stand. 

 • We behandelen de belangrijkste technische begrippen in de fotografie zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Bovendien leer je hoe en wanneer je ze toe kunt passen.
 • Je leert hoe je zelf je camera handmatig kunt instellen.
 • We schenken aandacht aan objectieven en aan scherpstellen (autofocus en scherpstelpunten) van stilstaande en bewegende onderwerpen.
 • Je leert hoe je het beste het licht kunt meten en hoe je hier zelf aanpassingen in je belichting aan kunt brengen met behulp van het histogram en belichtingscorrectie.
 • Witbalans (kleur van het licht), flitsen en compositie komen aan bod en nog veel meer…

Kortom, je leert hoe je helemaal zelf je eigen camera handmatig kunt instellen voor de beste resultaten. 
Na het behalen van dit certificaat kun je moeiteloos doorstromen naar bijvoorbeeld de workshops Portretfotografie, Modelfotografie of naar de vervolgcursus fotografie.


Wat anderen zeggen over deze basiscursus fotografie?

Bekijk hier de beoordelingen van voorgaande cursisten.

Gratis cursusboek fotografie

Ter ondersteuning van de basiscursus en als naslagwerk ontvang je gratis een door mij geschreven cursusboek (e-book). Daarin staat de in de les behandelde theorie uitgebreid voor je beschreven.

Ik kan als je dat liever hebt een gedrukt exemplaar (zwart-wit) voor je verzorgen. De kosten hiervoor zijn 29 euro. Je ontvangt het tijdens de eerste les.

Wat neem je mee?

Voor deze workshop fotografie neem je je eigen fotocamera mee (een spiegelreflex, compactcamera of systeemcamera met voldoende instelmogelijkheden voor belichten en scherpstellen). Het merk van je camera maakt dus niet uit. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Pentax, Fuji of Panasonic, alles kan. De principes van de fotografie zijn voor elke camera gelijk. Stuur bij twijfel even een mailtje, dan kunnen we overleggen. Verder kan de handleiding van je camera tijdens de cursus van pas komen.

Gratis hulp na de cursus

Na deze cursus sta je er niet helemaal alleen voor: je krijgt gratis drie maanden nazorg. En dan niet in de vorm van automatisch gegenereerde berichten van een website. Nee, als je na de cursus nog vragen hebt kun je terugvallen op professionele ondersteuning. Bovendien krijg je toegang tot een exclusieve Facebook cursistengroep waarin je regelmatig kunt deelnemen aan fotografie-opdrachten en contact kunt houden met medecursisten om elkaar te ondersteunen en te inspireren.

Deze cursus fotografie is ook zeer geschikt als voorbereiding voor diegene die een opleiding fotografie aan een fotovakschool of bijvoorbeeld het Cibap, ArtEZ of Deltion-college wil gaan doen.

Gratis advies bij aanschaf camera

Misschien ben je van plan om een fotocamera aan te schaffen. Ik kan je bij de aanschaf van een camera adviseren. Als je je inschrijft voor de cursus, dan is dat advies bij de cursusprijs inbegrepen.

Korting op vervolgcursus

Cursisten die deze Fotocursus in 6 lessen of de 1-daagse basiscursus hebben gedaan krijgen 50 euro korting op de vervolgcursus fotografie.


cursus fotografie voor beginners fotocursus
Leer hoe je portretten kunt maken met een mooie wazige achtergrond. © Gert Jan Hermus

Bij deze basiscursus fotografie is inbegrepen:

 • Een fotocursus van zes avonden van een fotograaf met 30 jaar ervaring
 • (Dus geen wisselende docenten, maar één trainer die jou begeleidt van begin tot eind).
 • Een cursus met uitstekende beoordelingen.
 • Onderwerpen die bij andere instituten pas bij de cursus voor gevorderden aan bod komen.
 • Een klein groepje deelnemers (maximaal 6).
 • Mijn cursusboek Basiscursus Fotografie (e-book van 70 pagina’s). Met daarin een uitgebreide uitleg en voorbeelden van de behandelde onderwerpen.
 • Koffie of thee.
 • Gratis parkeren voor de deur.
 • Gratis 3 maanden ‘nazorg’.
 • 50 euro korting op de vervolgcursus
 • De cursus wordt afgesloten met een certificaat.
gratis cursusboek download
Bij de cursus ontvang je mijn 70 pagina’s dikke cursusboek GRATIS!

De prijs

De prijs van de cursus Fotografie voor beginners is 199 euro (met gratis cursusboek ter waarde van 29 euro). Wees er snel bij, want we gaan werken in hele kleine groepjes en vol=vol.
Na overleg is betalen in termijnen mogelijk.

Wanneer is het?

Najaar en winter 2023:

Groep maandagavond (er zijn nog plekken beschikbaar)

Start: maandagavond 6 november 2023. Vervolglessen: 13 november, 20 november, 27 november, 11 december en 18 december.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur


Groep dinsdagavond (er zijn nog plekken beschikbaar)

Start: dinsdagavond 7 november 2023. Vervolglessen: 14 november, 21 november, 28 november, 12 december en 19 december.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur


basiscursus fotografie Friesland fotocursus
© Gert Jan Hermus

Waar is het?

De cursus wordt gegeven in Studio Gert Jan Hermus aan de Zeilmakersstraat 15 te Sneek. (Er is ruim voldoende gratis eigen parkeergelegenheid vlak voor de deur).


Opgeven voor deze basiscursus?

Mail me via:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen mag natuurlijk ook:
06 1344 0603


Ook op de agenda bij Studio Gert Jan Hermus:error: