fbpx

Basiscursus Fotografie

Tijdens deze cursus Fotografie voor beginners staat jouw ontwikkeling centraal. We gaan in zes lessen aan de slag met de techniek van het fotograferen. Want de mooiste foto’s maak je niet met de camera op de automatische stand maar door hem zelf in te stellen. Het resultaat is een betere belichting en prachtige foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. Te donkere, te lichte of bewogen foto’s behoren na deze basiscursus fotografie tot het verleden. 

Kleine groepjes, gratis cursusboek

In deze basiscursus worden onderwerpen behandeld die bij bijna alle andere cursussen pas bij de gevorderden aan bod komen. Tijdens de fotocursus krijg je opdrachten mee naar huis die we tijdens de daaropvolgende les bespreken. Ter ondersteuning krijg je gratis een speciaal voor deze cursus geschreven cursusboek. De groepjes zijn klein (maximaal 8 deelnemers), dus de individuele aandacht per cursist is groot. Voorkennis is niet nodig, je kunt zo aan deze cursus beginnen. Want of je nou betere vakantiefoto’s wilt leren maken of jezelf wilt doorontwikkelen naar een hoger niveau. Met deze cursus heb je een stevige basis voor alle soorten fotografie.

Je kunt de cursus volgen op een voor jou geschikt moment. Want de cursus wordt gegeven op ochtenden, middagen en avonden. Wil je liever een fotocursus op één dag of een cursus op een door jou gekozen moment? Bekijk de mogelijkheden van de 1-daagse fotocursus of een privéles (fotografie en/of beeldbewerking).

Basis cursus fotografie friesland

 

Cursusinhoud

We behandelen in deze basiscursus de belangrijkste technische begrippen in de fotografie zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Bovendien leer je hoe je ze toe kunt passen. We schenken aandacht aan objectieven en aan scherpstellen (autofocus en scherpstelpunten) van stilstaande en bewegende onderwerpen. Je leert hoe je het beste het licht kunt meten en hoe je hier zelf aanpassingen in aan kunt brengen met behulp van het histogram en belichtingscompensatie. Witbalans (kleur van het licht) en compositie komen aan bod en nog veel meer… 

Gratis cursusboek fotografie

Ter ondersteuning van de basiscursus en als naslagwerk ontvang je vooraf gratis een door mij geschreven cursusboek waarin de in de cursus behandelde theorie uitgebreid beschreven staat.

Wat neem je mee?

Voor deze workshop fotografie neem je je eigen fotocamera mee (een spiegelreflex, compactcamera of systeemcamera met voldoende instelmogelijkheden voor belichten en scherpstellen). Het merk van je camera maakt voor de cursus niet uit. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Pentax, Fuji of Panasonic, alles kan. De principes van de fotografie zijn voor elke camera gelijk. Stuur bij twijfel even een mailtje, dan kunnen we overleggen. Verder kan de handleiding van je camera van pas komen.

Gratis advies bij aanschaf camera

Misschien ben je van plan om een fotocamera aan te schaffen. Ik kan je bij de aanschaf van een camera adviseren. Als je je inschrijft voor de cursus, dan is dat advies bij de cursusprijs inbegrepen.

fotocursus Friesland
Leer hoe je portretten kunt maken met een mooie wazige achtergrond.

 

Bij deze basiscursus fotograferen is inbegrepen:

Een fotocursus van zes ochtenden, middagen of avonden van een fotograaf met 35 jaar ervaring 
Een cursus met uitstekende beoordelingen (lees hier wat anderen er over zeggen)
Onderwerpen die bij andere cursussen pas bij de ‘gevorderden’ aan bod komen
Een klein groepje deelnemers (maximaal 8 deelnemers) met heel veel praktijk
Mijn cursusboek Basiscursus Fotografie (70 pagina’s). Met daarin een uitgebreide uitleg en voorbeelden van de behandelde onderwerpen.
De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Beoordelingen van cursisten

Lees hier de beoordelingen die voorgaande cursisten hebben gegeven over mijn cursussen.

cursusboek fotografie download
Bij de cursus ontvang je mijn 70 pagina’s dikke cursusboek GRATIS!

Wat kost het?

De kosten voor de cursus Fotografie voor beginners bedragen 199 euro (met gratis cursusboek ter waarde van 29 euro). Wees er snel bij, want we gaan werken in een klein groepje en vol=vol.

Wanneer is het?

Let op: de cursus wordt gegeven op ochtenden, middagen en avonden. 

Groep 1 op woensdagavond:

Start: woensdag 13 februari. Vervolgavonden: 27 februari, 13 maart, 27 maart, 10 april, 24 april.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur

Groep 2 op dinsdagavond:

Start: dinsdag 5 maart. Vervolgavonden: 12 maart, 26 maart, 2 april, 16 april en 23 april.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Groep 3 op maandagavond:

Start op maandag 1 april. Vervolgavonden: 15 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni en 17 juni.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Groep 4 op donderdagavond:

Start op donderdag 18 april. Vervolgavonden: 25 april, 9 mei, 23 mei, 13 juni en 27 juni.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Groep 5 op dinsdagochtend:

Start op dinsdag 7 mei. Vervolgochtenden: 14 mei, 21 mei, 28 mei, 4 juni en 11 juni
Tijd: van 9:00 – 11.30 uur.

Groep 6 op dinsdagavond:

Start op dinsdag 7 mei. Vervolgavonden: 14 mei, 28 mei, 11 juni, 25 juni en 2 juli.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Groep 7 op woensdagmiddag:

Start op woensdag 8 mei. Vervolgmiddagen: 15 mei, 22 mei, 29 mei, 5 juni en 12 juni
Tijd: van 13:00 – 15:30 uur.

Groep 8 op woensdagavond: 

Start op woensdag 15 mei. Vervolgavonden: 22 mei, 5 juni, 19 juni, 3 juli en 10 juli.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Geef je nu alvast op want vol = vol!

Waar

De cursus wordt gegeven in Studio Gert Jan Hermus aan de Simmerdyk 1 te Sneek. (Ruim voldoende gratis eigen parkeergelegenheid vlak voor de deur). Vanaf Amsterdam is dit maar 1 uur rijden!

Alternatieven: 1-daagse cursus of privéles:

Bekijk de mogelijkheden van de 1-daagse fotocursus of een privéles (fotografie en/of beeldbewerking). Ben je al meer gevorderd? Kies dan voor een grote verdiepingsslag richting je eigen stijl met de Fotocursus voor gevorderden (3 avonden en 2 zaterdagen). Bekijk hier mijn volledige aanbod cursussen en workshops.

Opgaveformulier voor de Basiscursus fotografie

Bellen of appen kan ook: 06 1344 0603

LET OP!! Je formulier is pas verstuurd als je daar een melding van krijgt. Op sommige apparaten moet je twee keer op verzenden drukken.

Op de cursus zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Basiscursus fotografie Leeuwarden

Opgaveformulier voor de Basiscursus fotografie

LET OP!! Je formulier is pas verstuurd als je daar een melding van krijgt. Op sommige apparaten moet je twee keer op ‘verzenden’ drukken.


Op de cursus zijn algemene voorwaarden van toepassing.Zoektermen: Cursus fotografie Sneek Cursus fotografie Friesland Cursus fotografie Fryslân Cursus fotografie Súdwest-Fryslân Cursus fotografie Leeuwarden Basiscursus fotografie Friesland Sneek Leeuwarden Drachten Heerenveen Bolsward Wommels Cameranu Fotocursus Kamera-express Workum Makkum Joure Lemmer Emmeloord Steenwijk Meppel Assen Franeker Harlingen Workum Makkum Oosterwolde Wolvega Groningen Drenthe Overijssel Flevoland Noord-Nederland Fotocursus basis
error: Content is protected !!