Basiscursus Fotografie

Tijdens deze cursus Fotografie voor beginners staat jouw ontwikkeling centraal. We gaan in zes avonden aan de slag met de techniek van het fotograferen. Want de mooiste foto’s maak je niet met de camera op de automatische stand maar door hem zelf in te instellen. Het resultaat is een betere belichting en prachtige foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. In deze basiscursus worden onderwerpen behandeld die bij bijna alle andere cursussen pas bij de gevorderden aan bod komen. Tijdens de fotocursus krijg je opdrachten mee naar huis die we tijdens de daaropvolgende les bespreken. De lessen worden om de week gegeven zodat je voldoende tijd krijgt om je huiswerk te doen. Ter ondersteuning krijg je gratis een speciaal voor deze cursus geschreven cursusboek. De groepjes zijn klein, dus de individuele aandacht per cursist is groot. Wil je liever een cursus op één dag of een cursus op een door jou gekozen moment? Bekijk de mogelijkheden van de 1-daagse fotocursus of een privéles (fotografie en/of beeldbewerking).

Cursusinhoud

We behandelen de belangrijkste technische begrippen in de fotografie zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Bovendien leer je hoe je ze toe kunt passen. We schenken aandacht objectieven en aan scherpstellen (autofocus en scherpstelpunten) van stilstaande en bewegende onderwerpen. Je leert hoe je het beste het licht kunt meten en hoe je hier zelf aanpassingen in aan kunt brengen met behulp van het histogram en belichtingscompensatie. Witbalans (kleur van het licht) en compositie komen aan bod en nog veel meer…

Gratis cursusboek fotografie

Voorkennis is niet nodig. Ter ondersteuning van de basiscursus en als naslagwerk ontvang je vooraf gratis een door mij geschreven cursusboek waarin de in de cursus behandelde theorie uitgebreid beschreven staat.

Wat neem je mee?

Voor deze workshop fotografie neem je je eigen fotocamera mee (een spiegelreflex, compactcamera of systeemcamera met voldoende instelmogelijkheden voor belichten en scherpstellen). Het merk van je camera maakt voor de cursus niet uit. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Pentax, Fuji of Panasonic, alles kan. De principes van de fotografie zijn voor elke camera gelijk. Stuur bij twijfel even een mailtje, dan kunnen we overleggen. Verder kan de handleiding van je camera van pas komen.

Gratis advies bij aanschaf camera

Misschien ben je van plan om een fotocamera aan te schaffen. Ik kan je bij de aanschaf van een camera adviseren. Als je je inschrijft voor de cursus, dan is dat advies bij de cursusprijs inbegrepen.

Bij deze cursus fotograferen is inbegrepen:

Een fotocursus van zes avonden van een fotograaf met 35 jaar ervaring (In onderling overleg met de cursisten kunnen we besluiten om in plaats van één of twee avonden één of twee zaterdagen in te plannen)
Een cursus met uitstekende beoordelingen (lees hier wat anderen er over zeggen)
Onderwerpen die bij andere cursussen pas bij de ‘gevorderden’ aan bod komen
Een klein groepje deelnemers (veel persoonlijke aandacht) met heel veel praktijk
Mijn cursusboek Basiscursus Fotografie (70 pagina’s). Met daarin een uitgebreide uitleg en voorbeelden van de behandelde onderwerpen.
De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Beoordelingen van cursisten

Lees hier de beoordelingen die voorgaande cursisten hebben gegeven over mijn cursussen.

Uitstekende instructie op groot beeldscherm
eboek download
Bij de cursus ontvang je mijn 70 pagina’s dikke cursusboek GRATIS!

De prijs

De kosten voor de cursus Fotografie voor beginners bedragen 199 euro. (met gratis cursusboek ter waarde van 29 euro). Betaling in termijnen is bespreekbaar. Wees er snel bij, want we gaan werken in een klein groepje en vol=vol.

Wanneer

Groep 1 op woensdagavond (VOL)

Start: woensdag 13 februari Daarna 1 x per 2 weken: 27 februari, 13 maart, 27 maart, 10 april, 24 april.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur

Groep 2 op dinsdagavond (VOL)

Start: dinsdag 5 maart. Vervolgavonden: 12 maart, 26 maart, 2 april, 16 april en 23 april.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Groep 3 op maandagavond (nog enkele plaatsen beschikbaar)

Start op maandag 1 april. Vervolgavonden: 15 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni en 17 juni.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Groep 4 op donderdagavond (nog enkele plaatsen beschikbaar)

Start op donderdag 18 april. Vervolgavonden: 25 april, 9 mei, 23 mei, 13 juni en 27 juni.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Groep 5 op dinsdagavond (VOL)

Start op dinsdag 7 mei. Vervolgavonden: 14 mei, 28 mei, 11 juni, 25 juni en 2 juli.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Groep 6 op woensdagavond

Start op woensdag 15 mei. Vervolgavonden: 22 mei, 5 juni, 19 juni, 3 juli en 10 juli.
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur.

Geef je nu alvast op want vol = vol!

Waar

De cursus wordt gegeven in Studio Gert Jan Hermus aan de Simmerdyk 1 te Sneek. (Ruim voldoende gratis (eigen) parkeergelegenheid vlak voor de deur). Vanaf Amsterdam is dit maar 1 uur rijden!

Alternatieven: 1-daagse cursus of privéles:

Bekijk de mogelijkheden van de 1-daagse fotocursus of een privéles (fotografie en/of beeldbewerking). Ben je al meer gevorderd? Kies dan voor een grote verdiepingsslag richting je eigen stijl met de Fotocursus voor gevorderden (3 avonden en 2 zaterdagen). Bekijk hier mijn volledige aanbod cursussen en workshops.

Opgaveformulier voor de Basiscursus fotografie

Bellen of appen kan ook: 06 1344 0603

Op de cursus zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Basiscursus fotografie Sneek

Basiscursus fotografie Friesland

Basiscursus fotografie Leeuwarden

cursus fotografie in 1 dag
Na deze cursus maak jij geen dertien in een dozijn-kiekjes meer, maar échte foto’s.

Opgaveformulier voor de Basiscursus fotografie


Op de cursus zijn algemene voorwaarden van toepassing.Zoektermen:
Cursus fotografie Sneek Cursus fotografie Friesland Cursus fotografie Fryslân Cursus fotografie Súdwest-Fryslân Cursus fotografie Leeuwarden Basiscursus fotografie Friesland Sneek Leeuwarden Drachten Heerenveen Bolsward Wommels Cameranu Fotocursus Kamera-express Workum Makkum Joure Lemmer Emmeloord Steenwijk Meppel Assen Franeker Harlingen Workum Makkum Oosterwolde Wolvega Groningen Drenthe Overijssel Flevoland Noord-Nederland

 

Beoordeel deze basiscursus:

Naam
Beoordeling in een paar woorden
Waardering
Beoordeling
Basiscursus Overall rating: ☆☆☆☆☆ 0 based on 0 reviews
5 1
error: Content is protected !!