Fotocursussen en workshops in lockdown (febr. 2021)

De huidige corona-lockdown loopt als het goed is af op 3 maart 2021. Als het goed is. Want de minister-president heeft zich van de week al laten ontvallen dat hij niet optimistisch is over eventuele versoepelingen. De onzekerheid houdt voorlopig nog niet op dus. Het is niet dat ik het niet snap hoor. Niets doen is namelijk ook geen optie.

Fotocursussen en workshops in coronatijd

Als ondernemer probeer ik, net als zoveel anderen het beste er maar van te maken. Er kan veel niet. Maar er kan natuurlijk ook veel wél! En daar wil ik me in dit blogbericht op concentreren: wat kan ik doen voor diegene die verder wil met zijn of haar fotografie in coronatijd? Hieronder een greep uit de mogelijkheden.

Online fotocursus

Ik kan je via internet helpen bij de beantwoording van jouw vragen omtrent fotografie en beeldbewerking. Ik gebruik daar onder andere Microsoft Teams voor. Zo kan ik je via een beeldverbinding op een eenvoudige manier instructie geven. Bovendien kun je live meekijken op mijn beeldscherm. Zo kan ik je ook dingen voordoen in Lightroom en Photoshop. Bekijk op deze pagina de mogelijkheden rond de online privéles.

Basiscursus onder voorbehoud gepland

Er staan al een hele poos basiscursussen gepland voor na de lockdown. Dat geldt voor zowel de 1-daagse cursus als de cursus in zes lessen. Dat was in januari al zo. Maar het begin van de cursussen is samen met de lockdown steeds opgeschoven. Want als we wel ‘los’ mogen, dan wil ik er klaar voor zijn. De beginnerscursussen zijn zo’n beetje volgeboekt. Er kunnen nog een paar mensen bij.

Privélessen gaan wel door

Als je ondanks de lockdown graag vooruit wilt in de fotografie dan kun je denken aan privéles. Want ook dan gaan deze lessen ‘gewoon’ door. Daarbij worden de RIVM-richtlijnen natuurlijk wel nageleefd. Mijn studio is groot genoeg om afstand te houden. Er zijn ontsmettingsmiddelen aanwezig. En ik maak na elk bezoek aan mijn studio alles schoon.

Ik geef privélessen in fotografie en in beeldbewerking zoals Lightroom en Photoshop (Elements), en Affinity Photo. Bij dit soort 1-op-1 lessen fotografie kun je denken aan algemene onderwerpen. Maar je kunt ook kiezen voor een speciale privéles portretfotografie of productfotografie.

Heb je speciale wensen wat privéles betreft? Neem dan contact met me op. Dan vinden we vast een oplossing.


fotocursus in lockdown workshop
Workshop in de Orchideeënhoeve – © Gert Jan Hermus

Workshops fotografie in lockdown

Ik ga voor de workshops pas data plannen als er zekerheid is over hervattingen van groepslessen. Houd wat dat betreft mijn website dus in de gaten. Als het zover is dan staan deze workshops als eerste op het programma:

Je kunt je alvast zonder verplichtingen opgeven voor een workshop. Ik stuur je een berichtje als ik data ga plannen.

Geef een reactie

error: