Foto op canvas laten printen 6 tips

Van de week heb ik voor een klant een foto op canvas laten printen. Ik vind het er altijd imponerend uitzien als je je eigen foto’s op groot formaat ziet afgedrukt. Ik kan je de foto hier niet laten zien omdat ik daarmee de privacy van mijn klant zou schenden. Maar neem van mij aan dat het er mooi uit ziet.

Wat zijn de voordelen van canvas?

Om te beginnen is canvas erg mooi om te zien. Verder is het erg licht materiaal, waardoor je het op heel veel ondergronden op kunt hangen zonder zware schroeven of ophangsystemen. Meestal worden de bevestigingsmaterialen gewoon meegeleverd. Verder is canvas sterk en je kunt het gemakkelijk schoon maken.

tip voor bestellen van foto op canvas

5 tips voor afdrukken op canvas

  1. Houd indien mogelijk bij het maken van de foto al een marge aan op de foto. Anders gezegd, hou er rekening mee dat een deel van de foto wegvalt omdat de randen om de lijst worden heengeslagen.
  2. Door het materiaal kan het contrast tussen lichte en donkere delen op de foto na het printen minder groot worden. Je foto kan op canvas daarom donkerder uitvallen. Zorg er in ieder geval voor dat je foto niet onderbelicht is.
  3. Controleer of je beeldscherm waarop je de foto’s selecteert niet te licht staat afgesteld. Daardoor kunnen foto’s lichter lijken dan ze zijn.
  4. Hou je histogram in de gaten. Die heb je in dit geval liever meer naar rechts dan naar links. Tijdens mijn cursussen krijg je het histogram uitvoerig uitgelegd.
  5. In de nabewerking kun je de foto natuurlijk ook een beetje lichter maken. In één privéles leg ik je uit hoe je je foto’s kunt optimaliseren.

Bonus-tip

Maak voordat je de canvasfoto’s bestelt een mapje aan waarin je de foto’s zet die je op canvas wilt laten afdrukken. Zo kun je ze in één keer uploaden.

Waar laat je de canvas-afdrukken maken?

Er zijn veel aanbieders. Ik heb zelf wel goede ervaringen met onderstaande webshop van de Fotofabriek:

Klik voor alle actuele prijzen en kortingen bij De Fotofabriek ,

Voordelen:

  • Bijzonder eenvoudig en klantvriendelijk
  • Als beste getest door Radar
  • Heel goede prijs/kwaliteitsverhouding

Geef een reactie

error: