Dronebeelden – IJs op het Sneekermeer en Tjeukemeer

Wat hebben we genoten de afgelopen periode. Nederland ging massaal het ijs op. Er werd zelfs serieus gesproken over een Elfstedentocht. Achteraf bleek dat er op heel veel plekken in Fryslân helemaal geen ijs op de sloten lag. Soms een laagje geel prut-ijs. Een aantal Grote Schaatsers van naam, waaronder een wereldkampioen en een heuse elfstedenwinnaar sprak er schande van dat de tocht niet werd georganiseerd. Ik hoorde ze de Vereniging De Friesche Elf Steden conservatief noemen. En bang. Ik denk dat ze geen idee hebben wat er komt kijken bij de organisatie van zo’n evenement.

Ik heb vanuit de lucht op een aantal plekken in Fryslân het ijs gefilmd. Zie onderstaand filmpje en het filmpje op deze pagina. Oordeel zelf. Kun je daar grote groepen mensen overheen sturen?

Ik ben geen schaatser

Nou ben ik zelf niet zo’n schaatser. Ik kan het gewoon niet goed. En daarom vind ik er ook niet veel aan. En ik vind mezelf te oud om het nog achter een stoel, op een donker achterafslootje te gaan leren. Maar ik vind het wél leuk om naar schaatsen te kijken. Het is toch een prachtig beeld als je een ’treintje’ schaatsers achterelkaar over het ijs ziet glijden? Het is voer voor fotografen en videografen!

Op pad met drone en camera

Ik ben er van de week een paar keer op uit gegaan met mijn drone. Het was snijdend koud. Daardoor hadden de baterijen het zwaar. Bovendien stond er een behoorlijke prak wind. Zeker op zondag. De drone hangt daardoor een beetje scheef in de lucht. Maar de beelden die je hieronder ziet zijn goed bruikbaar.

Geen beeldbewerking

Je kunt de videobeelden die een drone maakt achteraf goed bewerken. Zo kun je de kleuren en het contrast optimaliseren. Zogenaamde color grading toepassen. En de scherpte verbeteren. Normaal gesproken doe ik dat allemaal. De beelden die je in het filmpje hieronder ziet zijn niet bewerkt. Natuurlijk heb ik ze wel gemonteerd. Wat eenvoudige titels toegevoegd en een rechtenvrij muziekje eronder gezet.

Commerciële dronevluchten

Als je graag wilt dat ik iets voor jou uit de lucht fotografeer of film dan kan dat. Bekijk voor meer informatie de pagina drone-fotografie en video op mijn website. Trouwens, ik doe ook andere soorten fotografie. En ik geef ook nog allerlei fotocursussen.

IJs op het Sneekermeer en Tjeukemeer

Sneekermeer vanuit de lucht

De beelden van dit filmpje het ik gemaakt op twee locaties. Het eerste gedeelte is bij het Sneekermeer. Vlakbij de Mardyk. Op het moment dat ik daar was reden ze met quads over de ijsplaten. Op de achtergrond zie je Terherne. En als de camera vanuit de lucht naar rechts draait, komt recreatiegebied De Potten in beeld.

Tjeukemeer vanuit de lucht

Het tweede gedeelte van de film toont het Tjeukemeer in de buurt van Rohel. Typisch Hollandse plaatjes? Nee hoor, Friese plaatjes 😉


Wil je een fotocursus volgen?

Bekijk hier mijn totale cursusaanbod!


ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 39 andere abonnees

Geef een reactie

error: