fbpx

Professionele foto’s en video’s met drone

Drone-foto’s en drone-video’s trekken de aandacht. Want met een drone maak je sensationele beelden. Kies voor luchtfoto’s en luchtvideo’s waarmee je je bedrijf, evenement, vastgoed of woning écht in de kijker kunt zetten. Luchtfotograaf Studio Gert Jan Hermus biedt dronefotografie van hoog niveau. Bovendien ga je in zee met een dronepiloot met de vereiste vergunningen. Dat geeft je de zekerheid dat jouw onderwerp veilig, legaal en goed in beeld wordt gebracht.

Gecertificeerde drone-fotograaf

Ik ben volledig gecertificeerd voor het vliegen met een drone. Dat is belangrijk voor jou als opdrachtgever. Want het uitbesteden van foto-en filmwerk aan niet-gecertificeerde dronepiloten kan tot hoge boetes leiden. Bovendien is het niet zonder risico’s op aansprakelijkheid in geval van incidenten.

Ten eerste is zakelijke dronefotografie (voor bedrijven en particulieren) in Nederland alleen toegestaan met een vergunning. Studio Gert Jan Hermus voldoet aan de strenge eisen en heeft:

 1. de verplichte vergunningen;
 2. geregistreerde en goedgekeurde, gecertificeerde drones;
 3. een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ‘commercieel gebruik drones’.

Kortom, je gaat in zee met een officieel geregistreerde dronepiloot. Je kunt er dus van verzekerd zijn dat alles legaal en veilig gebeurt.

professionele drone foto en video Friesland

Kwaliteit vanuit de lucht

Met Studio Gert Jan Hermus kun je terugvallen op 35 jaar ervaring in fotografie. In mijn studio wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige apparatuur. Vanwege de perfecte foto- en videokwaliteit vlieg ik met de DJI Mavic 2 Pro. Enkele specificaties van deze drone:

 • een indrukwekkende Hasselblad-camera;
 • foto’s van hoge resolutie
 • video in 4K Ultra HD: 3840×2160;
 • een 10-bit kleurenprofiel;
 • 20 megapixel;
 • professionele hyperlapse;
 • topsnelheid van 72 kilometer per uur;
 • opdrachtgever kan tijdens het vliegen meekijken.

Productfotografie in coronatijd

Ook tijdens de coronacrisis is Studio Gert Jan Hermus open voor drone- en productfotografie. Hierbij worden natuurlijk wel de geldende voorschriften nageleefd. 

Nabewerking

Alle foto’s en video’s die mijn studio verlaten krijgen de nabewerking die ze nodig hebben. Dus je bent ervan verzekerd dat je perfecte beelden ontvangt.

Foto’s

Mijn drone-foto’s worden gemaakt met een 20 megapixel sensor in 16-bit RAW. Ik bewerk ze met Lightroom en Photoshop. Daarbij worden kleur, contrast en scherpte worden geoptimaliseerd. Je krijgt de foto’s aangeleverd in een formaat die past bij de media waarop je ze wil publiceren.

Video’s

De nabewerking van video’s heeft wat meer voeten in de aarde. Natuurlijk krijgen de clips de nodige kleur- en contrastoptimalisatie. Als je dat wenst plaats ik titels en jouw logo in beeld. Vervolgens worden alle losse video’s gemonteerd tot een korte film. Tenslotte voeg ik eventuele muziek en voice-over aan de film toe.

Werkwijze

Voordat ik je aanvraag accepteer gaan we in overleg over je wensen. Verder bekijken we of een en ander binnen de wetgeving uitvoerbaar is. Tenslotte moet ik mij net als elke andere drone-piloot aan een aantal zeer strenge regels:

 • De overheid heeft no-fly zones ingesteld. Bijvoorbeeld in de buurt van vliegvelden.
 • Er moet minimaal op 50 meter afstand worden gehouden tot aaneengesloten bebouwing.
 • Je mag niet vliegen boven 80+ km-wegen, snelwegen en spoorlijnen.
 • Er mag niet worden gevlogen boven mensen die niet bij een project betrokken zijn.

Als we binnen de regels kunnen vliegen dan ontvang je een offerte op maat. Vervolgens plannen we onder voorbehoud van de weersomstandigheden een datum. Het kan zijn dat de weersomstandigheden het op de geplande dag niet toestaan om te vliegen. Dan maak ik zonder extra kosten een nieuwe afspraak met jou.

Welke toepassingen?

Drones kun je inzetten op heel veel manieren. Hieronder zie je een paar voorbeelden, maar de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt:

 • vastgoedfotografie (koop en verkoop);
 • videoproducties voor promotionele doeleinden
 • bedrijfsfotografie vanuit hoogte (toon je bedrijf vanuit een ander perspectief);
 • video en fotografie in een gebouw of hal (bijvoorbeeld een rondleiding);
 • landschapsfotografie;
 • agrarische fotografie;
 • infrastructuur;
 • bouwwerkzaamheden (controle en documentatie voortgang);
 • inspecties van moeilijk bereikbare objecten;
 • enzovoort….

Aanlevering van foto’s en video’s

Zoals gezegd maak ik alleen gebruik van professionele software en gekalibreerde beeldbewerkingsapparatuur. De luchtfoto’s en video’s die je krijgt aangeleverd zijn haarscherp worden in de juiste kleuren getoond. Je krijgt de foto’s in hoge resolutie aangeleverd én in het formaat waarin je ze op je website gebruikt. Tenslotte mag je het materiaal rechtenvrij gebruiken. En ze zijn niet voorzien van vervelende logo’s en reclame-uitingen van de maker.

Prijs

Studio Gert Jan Hermus hanteert goedkope tarieven voor drone-fotografie en -video. Al voor 175 euro (excl.btw) kun je foto’s laten maken met  een drone van jouw locatie vanuit verschillende gezichtspunten en hoogtes.

Contact

Voor informatie of het maken van een afspraak kun je me bellen of appen op 06 1344 06 03. Je kunt ook gebruikmaken van het contactformulier hieronder.

Let op! Ik reageer altijd binnen 24 uur. Maar het komt soms voor dat mijn mail in de spambox van de ontvanger terecht komt. Check dat dus even als je geen antwoord van me krijgt.


  Referenties

  Als fotograaf/trainer heb ik samengewerkt met onder andere de volgende bedrijven:

  Gert Jan Hermus klanten referenties

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: