Drone filmt schaatsers bij Sneek, Friesland

De weersverwachtingen beloven anderhalve week strenge tot zeer strenge vorst. En na een paar dagen sneeuwval en harde wind vond ik het tijd om er weer eens op uit te trekken. En ik heb mijn drone meegenomen naar buiten. Want de winter levert meestal erg mooi plaatjes op. Het vraagt trouwens wel wat extra aandacht om te filmen in dit soort omstandigheden. Want een winterlandschap ziet er nou eenmaal anders uit dan normaal. Bovendien heb je te maken met de kou.

9 februari 2021

Hoewel er op televisie volop wordt gesproken over een Elfstedentocht, ligt er in Friesland nog amper ijs. En het beetje ijs dat er ligt is van dat gelige fondantspul. Bepaald nog niet de harde, zwarte ijsvloer die toerschaatsers willen. Vanuit de lucht kun je de staat van het ijs goed zien.

Schaatsen bij het Rasterfhoffpark in Sneek

Een aantal durfals bonden vanmiddag in de buurt van Sneek de schaatsen onder om het te proberen. In het filmpje hieronder kun je daarvan een impressie bekijken.

Vliegen met een drone in de kou

De wind was vanmiddag wat gaan liggen. Dat maakt het vliegen met een drone een stuk eenvoudiger. Vooral als je stabiele beelden wilt maken. Maar de kou kan je als dronepiloot wel in de weg zitten. Mijn DJI drone moet tegen temperaturen kunnen van 10 graden onder nul. Maar het kan spannend worden voor de levensduur van je batterijen. En inderdaad bleek het dat de batterijen wat korter meegingen dan normaal. Bovendien is het voor jezelf ook een uitdaging. Want je kunt geen drone besturen zonder handschoenen. Dat was afzien dus! Horrorwinter 2021… 😉

Dronevluchten voor particulieren en zakelijke markt

Als je graag wilt dat ik iets voor jou uit de lucht fotografeer of film dan kan dat. Bekijk voor meer informatie de pagina drone-fotografie en video op mijn website. Trouwens, ik doe ook andere soorten fotografie. En ik geef ook nog allerlei fotocursussen.

Geef een reactie

error: