Culinaire middag Straatfotografie

Wat hebben we een gezellige en inspirerende dag gehad met elkaar! Op zaterdag 25 februari heb ik in samenwerking met restaurant Aan de Gracht in Sneek een culinaire middag georganiseerd rond het thema Straatfotografie.

Ik doe al heel wat jaren aan straatfotografie en regelmatig krijg ik daar vragen over. Of dat allemaal wel mag en of ik iemand vooraf vraag of ik hem of haar mag fotograferen. Omdat ik het waardevol vind om mijn kennis te delen leek het me leuk om dat eens op een bijzondere manier te doen. De gedachte was om samen met andere enthousiastelingen onze fotografische passie te voeden met  inspiratie en de bourgondische kant van het leven.

Lezing

Een klein groepje foto-enthousiastelingen verzamelt zich ’s middags om één uur op het Grootzand in Sneek. Na ontvangst met koffie en een voorstelrondje ga ik van start met mijn lezing Straatfotografie. Hierin geef ik mijn visie op dit genre binnen de fotografie. Aan de hand van mijn eigen foto’s laat ik alle aspecten van de straatfotografie aan bod komen: wat is straatfotografie; de geschiedenis; straatfotografie en de Wet; apparatuur en -instellingen; je houding als straatfotograaf, omgaan met agressie…

Lunch

In de pauze wordt er door Restaurant Aan de gracht een heerlijke lunch geserveerd. Tijdens het eten wordt er al volop gespeculeerd over de workshop die zal volgen.

Workshop

Na de lunch volgt de praktijk en gaan de deelnemers in een workshop met hun eigen camera aan de slag. Onder mijn begeleiding en aan de hand van een aantal opdrachten oefenen ze op straat de verschillende vormen van straatfotografie. Bij terugkomst in het restaurant bekijken we elkaars foto’s en wordt er bij een drankje nog enthousiast gepraat, gediscussieerd en verslag gedaan.

Ik kijk terug op een mooie middag. De deelnemers waren enthousiast en vertelden dat ze zijn geïnspireerd om hun fotografie eens van een andere kant te benaderen.

culinaire dag straatfotografie
Een aantal deelneemsters tijdens de culinaire middag Straatfotografie. Foto: Jeroen van der Kallen

Meer weten?

Bekijk mijn andere blogartikelen of mijn cursusaanbod.

Geef een reactie

Een gedachte over “Culinaire middag Straatfotografie”

error: