Culinaire dag Straatfotografie

Lezing en workshop straatfotografie.
Dit evenement is inmiddels voorbij.

Heb je belangstelling om zo’n culinaire middag, avond of dag te organiseren? Neem dan voor meer informatie en overleg contact met me op via het contactformulier.

 

Geciteerd uit het persbericht:

Culinaire lezing en workshop Straatfotografie in Sneek

Op zaterdag 25 februari 2017 organiseert fotograaf Gert Jan Hermus in samenwerking met restaurant Aan de Gracht in Sneek een bijzondere dag met als thema ‘Straatfotografie’.

Straatfotografie wordt beoefend in de openbare ruimte, meestal op straat. Mensen worden gefotografeerd zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert (zie Wikipedia).

workshop lezing straatfotografie
Gert Jan Hermus is een ervaren straatfotograaf die inmiddels met zijn straatfoto’s internationale bekendheid geniet. Maar zijn belangstelling gaat uit naar verschillende thema’s binnen de fotografie: portretten, (sociaal) documentair, bedrijfs- en productfotografie en fotojournalistiek. Hij vertelt graag verhalen met zijn foto’s en zijn werk wordt beïnvloed door een grote maatschappelijke betrokkenheid. Bekijk hier een deel van zijn straatfoto’s en straatportretten.

Aanvang 10.30 uur

Ontvangst met koffie.

Lezing

In de lezing geeft Gert Jan Hermus zijn visie op dit genre binnen de fotografie. Hij laat aan de hand van zijn eigen foto’s (waaronder veel nog niet gepubliceerd materiaal) alle aspecten van de straatfotografie aan bod komen:  wat is straatfotografie; de geschiedenis; straatfotografie en de Wet; apparatuur en -instellingen; je houding als straatfotograaf, omgaan met agressie…
Verder laat hij vooral veel foto’s zien en geeft hij ruimte om daar met elkaar over te praten.

Lunch

In de pauze wordt er door Restaurant Aan de gracht een heerlijke lunch geserveerd.

Workshop

Aansluitend op de lezing en de lunch volgt de praktijk en gaan de deelnemers met hun eigen camera aan de slag. Onder deskundige begeleiding en aan de hand van een aantal opdrachten worden op straat de verschillende vormen van straatfotografie beoefend.
De workshop wordt georganiseerd op 25 februari. Op deze dag vindt om 14.00 uur de traditionele carnavalsoptocht plaats is Sneek. Hierdoor is het lekker druk in de stad en zullen er genoeg interessante onderwerpen te vinden zijn.

Fotobespreking

Om ongeveer 15.30 uur komen we terug in het restaurant waar we gezamenlijk, onder genot van een drankje de foto´s van de deelnemers zullen tonen en bespreken (vooropgesteld dat de deelnemers dat willen natuurlijk).

Plaats: restaurant Aan de gracht, Grootzand 4, 8601 AW Sneek
Tijd: 10.30 – 17.30 uur

 

Meer informatie

Dit evenement is inmiddels voorbij.
Voor meer informatie en overleg over mogelijke samenwerkingsvormen kun je me mailen of bellen. Zie contactpagina.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: