Welke Canon tele-zoom is het best?

Veel fotografen willen naast hun standaardlens een objectief dat hun onderwerp dichterbij haalt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vogelfotografie. Hieronder vind je een aantal telezoom-lenzen voor Canon spiegelreflexcamera’s. Klik op de rode link of op de afbeelding om alle specificaties en de actuele prijs te zien.

Waar te koop?

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.

Canon EF 75-300mm f/4.0-5.6 III

Een lichte tele-lens voor natuurfotografie, sportfotografie, vogelfotografie en dergelijke. Maar hij is ook heel geschikt voor portretfotografie. Haalt je onderwerp dichtbij met zijn 300mm brandpuntafstand.

Klik op de afbeelding.

Canon EF 70-300mm f/4.0-5.6 II IS USM

Een iets duurdere variant. Dit objectief lijkt erg op die hier boven, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. Ten eerste is de beeldkwaliteit beter. Ten tweede is het objectief stiller en sneller met zijn autofocus. Bovendien heeft de lens een beeldstabilisatie van maar liefst 4 stops (!). Dat betekent dat je bij donkerder lichtomstandigheden 4 stops langere sluitertijden kunt gebruiken zonder dat je bewegingsonscherpte krijgt. Ik kom dit objectief regelmatig tegen tijdens de fotocursussen en workshops die ik geef. De gebruikers zijn tevreden over de resultaten.

canon telelens met beeldstabilisatie
Klik op de afbeelding.

Voor de professionals:

Canon EF 70-200mm f/4.0L USM

Dit objectief wordt niet meer nieuw verkocht. Ze zijn nog wel te koop als occasion.

Dit is een objectief uit de professionele lijn van Canon. Professionele lenzen van Canon herken je aan de rode ring. Bovendien zijn professionele telelenzen van Canon een wit.

Dit de goedkoopste telelens in het professionele segment van Canon. Hij kost rond de 600 euro. De beeldkwaliteit is fantastisch. Hij heeft een groter kleinste diafragma dan zijn grote broer met f/2.8 die je hieronder ziet. En hij heeft geen beeldstabilisatie. Als je voornamelijk in niet te donkere omstandigheden fotografeert, dan heb je hier echt een geweldig objectief aan.

Canon eos 70-200mm f-4.0 review
Klik op de afbeelding.

Canon EF 70-200mm f/4.0L IS USM II 

Deze lens lijkt erg op die hierboven. Het zoombereik en het grootste diafragma zijn gelijk. Maar hij heeft in tegenstelling tot het objectief hierboven wél beeldstabilisatie. Een beeldstabilisatie van maar liefst 5 stops! Dat betekent dat je met dit objectief in donkerder omstandigheden nog goed uit de hand kunt fotograferen. De lens is ook nog eens weerbestendig. Je kunt hier gerust een dag mee in de regen lopen. Niet dat dat erg comfortabel is, maar het kan!

Canon 70-200mm f-4.0 IS review
Klik op de afbeelding.

Canon EF 70-200mm f/2.8L USM

Een objectief voor de professional of voor de veeleisende foto-amateur. Dit objectief heeft een prachtige beeldkwaliteit. Bovendien heeft hij een groter diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik. Daardoor kun je een mooie onscherpe achtergrond creëren. Onderaan de lens zit een aansluiting (een zogenaamde statiefgondel) waarmee je het objectief op een statief kunt bevestigen. Dit is de variant zonder beeldstabilisatie.

Klik op de afbeelding.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM III

De laatste uit de 70-200mm serie. Dit objectief heeft alles wat je je in dit zoombereik kunt wensen. Je maakt met deze lens loepscherpe beelden met een prachtig contrast. Hij is stil en snel. Hij heeft 3,5 stops beeldstabilisatie en hij kan tegen regenachtige omstandigheden en stof. De statiefgondel of statiefkraag die onder dit type ziet gebruik je om de lens en camera op een statief te gebruiken. Deze beugel kun je er afhalen als je dat wilt.

Canon 70-200mm f-2.8 IS
Klik op de afbeelding.

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L USM IS Type II

Met dit objectief haal je je onderwerp nóg dichterbij. Ik heb er een keer mee mogen fotograferen en deze lens presteert echt fantastisch. De beeldkwaliteit is super en het is een lust om er mee te werken.

Eigenschappen:

 • Ideaal voor natuur- en sportfotografie
 • 4-stops beeldstabilisatie
 • Hele snelle autofocus
 • Optimale lenscoating
 • Weerbestendige behuizing
 • Compact en licht
Canon 100-400mm IS
Klik op de afbeelding.

Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS USM

Wil je nóg meer in kunnen zoomen? Dan kun je deze overwegen! Met 500mm kijk je bij wijze van spreken een koe op 100 meter afstand in het oogwit. Met de Lens Control Ring heb je extra controle over ISO-, driafragma- en sluiterinstellingen.

De eigenschappen van dit prachtige objectief:

 • 100-500mm brandpuntsafstand
 • 5-stops optische beeldstabilisatie
 • Snelle en stille USM-focusmotor
 • Hittebestendige coating
 • Lens Control Ring
Canon 100-500mm IS review
Klik op de afbeelding.

Andere camera’s en lenzen van Canon

Op deze pagina vind je een lijst met alle populaire spiegelreflexcamera’s van Canon. De lijst is in oplopende volgorde van prijs. Een mooi overzichtje als zeg ik het zelf 😉

Geef een reactie

error: