Canon EOS 5d mk4

Met de Canon 5d mark 4 heb je een beest van een camera in handen. Ik fotografeer er nu een paar jaar mee en hij voelt inmiddels als een verlengstuk van mezelf. Overdreven? Misschien wel. Maar als je deze full frame camera wilt omschrijven dan kom je wel in dat soort termen terecht.

Topcamera

Als je op zoek bent naar een andere camera en op deze pagina terecht bent gekomen dan heb je je keuze waarschijnlijk al gemaakt. Wellicht ben je nog op zoek naar bevestiging van je keuze. Ik gebruik deze camera nu al een paar jaar op professioneel niveau. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik er uitermate tevreden mee ben. De beeldkwaliteit is verbluffend. De autofocus is snel. En alle knoppen zitten op de goede plaats. Bovendien is deze professionele camera gebouwd voor het zwaardere werk. Je kunt er gerust een dag mee door de regen lopen. Niet dat dat nou zo comfortabel is. Maar het kán wel! Hij raakt ook niet gauw overstuur van wat stof.

Mijn ervaringen met de Canon 5d mk4

De specificaties zijn zoals je die van een professionele camera kunt verwachten. Een 30.4 megapixel full frame sensor met een ISO-bereik van 100-32000 (nog uit te breiden). En ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat de camera over het hele ISO-bereik fantastisch presteert. De autofocus is supersnel en heel accuraat. Bovendien heb je heel veel keuze in scherpstelmogelijkheden. De Canon 5d mk4 heeft twee geheugenkaarten aan boord. Als de ene vol is dan kun je de andere gebruiken. Maar je kunt je foto’s ook op elke kaart laten wegschrijven. Zo heb je meteen een back-up van je foto’s.

Als je mij of mijn website kent dan wet je dat ik verschillende vormen van fotografie bedrijf. Uit liefhebberij doe ik veel aan straatfotografie. Zakelijk heb ik veel te maken met portretfotografie, behoefte aan snelheid in bedrijfsfotografie en kleurechtheid bij productfotografie. En in alle disciplines presteert deze professionele Canon op top-niveau.

Video

Met de Canon EOS 5d mk4 kun je ook prachtig filmen. Op YouTube zijn veel voorbeelden te vinden. De full frame sensor stelt je in staat om ook in video mooie onscherpte in de achtergrond te creëren. Ook in video werkt een krappe scherptediepte geweldig.

Specificaties

 • 30.4 megapixel full frame sensor
 • touchscreen
 • ISO tot 102.400
 • voorzien van 61 autofocus-punten
 • uitgebreide 4K-videomogelijkheden
 • dubbele kaartsleuf voor CF- en SD-geheugenkaarten
 • dual Pixel CMOS autofocus
 • filmen in 4K en full HD
 • magnesiumlegering body met sensorreiniging
 • stof- en spatwaterdicht
 • WiFi, NFC en GPS

Waar te koop?

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.

Canon EOS 5D Mark IV DSLR Body

De body van de Canon 5d mk4 zonder objectief. Voor als je zelf al een objectief of objectieven hebt.

Canon eos 5d mk4 body

Klik op de afbeelding.

Objectieven voor deze topcamera

Twee suggesties voor je professionele Canon-camera: de 50mm f/1.2 en de prachtige 85mm f/1.4. Twee toplenzen voor de fotograaf die het beste uit zijn camera wil halen.

Canon 50mm f/1.2 USM

Dit objectief kun je op allerlei manieren inzetten. Door zijn grote diafragma kun je zelfs bij weinig licht nog fotograferen zonder een flitser te hoeven gebruiken. Hij heeft een prachtige bokeh (onscherpte). De lens is haarscherp en de autofocus is bijna geruisloos.

canon 50mm f-1.2 usm
Klik op de afbeelding.

Canon EF 85mm f/1.4 L IS USM

Met deze 85mm lens maak je werkelijk schitterende foto’s. Hij wordt door veel fotografen beschouwd als dé ideale portretlens op een full frame camera. Door zijn grote diafragma maak je een prachtige wazige achtergrond, terwijl datgene wat je in focus hebt loepscherp is. Het contrast en de kleurweergave is uitmuntend.

Canon 85mm 1.2 L review
Klik op de afbeelding.

Tele-objectieven voor Canon

Ik heb over telelenzen van Canon een apart blogbericht geschreven.

Andere camera’s van Canon

Op deze pagina vind je een lijst met alle populaire spiegelreflexcamera’s van Canon. De lijst is in oplopende volgorde van prijs. Een mooi overzichtje als zeg ik het zelf 😉


ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 24 andere abonnees

Geef een reactie

error: