Canon 50mm f/1.8

Met de Canon 50mm f/1.8 heb je een betaalbaar objectief in handen waarmee je creatieve foto’s en een hele mooie beeldkwaliteit behaalt. Deze lens is heel geschikt om portretten te maken met een mooie wazige achtergrond. Maar je kunt je met deze lens bij elk onderwerp uitleven met een kleine scherptediepte.

De belangrijkste kenmerken van de Canon EF 50mm f/1.8 STM

  • Ideaal voor portretfotografie
  • Snelle lens
  • Stille scherpstelling
  • Lichtsterk
  • Super spectra coating
  • Diafragma afgerond met 7 lamellen
  • Compacte en lichte behuizing
50mm f-1.8
Met een 50mm f/1.8 kun je een mooie wazige achtergrond creëren.

Waar te koop?

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.

Verschillende varianten

De 50mm lens is er in verschillende varianten. Hieronder vind je er drie. De f/1.8 is de goedkoopste. De varianten daaronder lopen op in prijs. Tenslotte zie je nog een verwijzing naar een 85mm-objectief. Klik op het plaatje om naar de betreffende uitvoering te gaan. Je krijgt meteen de actuele prijs te zien.

De 50mm f/1.8

Dit is de goedkoopste variant van de 50mm-objectieven. De plastic fantastic wordt ie ook wel genoemd! Klik hier. Prachtig voor portretten met een wazige achtergrond.

(Klik op de afbeelding).

De 50mm f/1.4

Ook een 50mm-lens, maar dan met een nog wat groter diafragma. Namelijk f/1.4. Deze variant is wat duurder dan de f/1.8. Klik hier.

(Klik op de afbeelding).

50mm f/1.2

Voor de fijnproever en professional. Als je naar deze lens op zoek bent dan hoef ik je niet uit te leggen hoe goed hij is. Klik op de foto voor de link.

canon 50mm f-1.2 usm
(Klik op de afbeelding).

Canon 85mm f/1.2

Dit is geen 50mm maar een 85mm objectief. Wat geldt voor de 50mm op cropcamera geldt met name voor dit objectief op een full frame-camera. Dit is een geweldig objectief voor portretwerk.

canon 85mm f-1.2 usm
(Klik op de afbeelding).

Andere lenzen en camera’s van Canon

Op deze pagina vind je een lijst met alle populaire spiegelreflexcamera’s van Canon. De lijst is in oplopende volgorde van prijs. Een mooi overzichtje als zeg ik het zelf 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: