Canon 50mm f/1.8 review

Met de Canon 50mm f/1.8 heb je een betaalbaar objectief in handen waarmee je creatieve foto’s en een hele mooie beeldkwaliteit behaalt. Deze lens is bijvoorbeeld heel geschikt om portretten te maken met een mooie wazige achtergrond. Maar je kunt je met deze lens bij elk onderwerp uitleven met een kleine scherptediepte. Door het grote diafragma kun je ook bij slechte lichtomstandigheden nog goed fotograferen.  

De belangrijkste kenmerken van de Canon EF 50mm f/1.8 STM

  • Ideaal voor portretfotografie.
  • Snelle lens.
  • Stille scherpstelling.
  • Lichtsterk (grote lensopening).
  • Super spectra coating.
  • Diafragma afgerond met 7 lamellen.
  • Compacte en lichte behuizing.

50mm f-1.8
Met een 50mm f/1.8 kun je een mooie wazige achtergrond creëren.

Waar te koop?

Ik heb zelf hele goede ervaringen met de webshop van CameraNu. Ze zijn goedkoop, snel en kundig.

Let op!

Controleer altijd of het product dat je aanschaft past bij de apparatuur die je al hebt. Ik heb de berichten op mijn blog met zorg samengesteld. Maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat specificaties op de website van de aanbieder in de loop van de tijd worden aangepast.

Verschillende varianten

De 50mm lens is er in verschillende varianten. Hieronder vind je er drie. De f/1.8 is de goedkoopste. De varianten daaronder lopen op in prijs. Tenslotte zie je nog een verwijzing naar een 85mm-objectief. Klik op het plaatje om naar de betreffende uitvoering te gaan. Je krijgt meteen de actuele prijs te zien.

50mm voor Canon M-serie

Voor de Canon systeemcamera’s in de M-serie, zoals de Canon M50 is (nog) geen 50mm objectief van Canon op de markt. Je kunt onderstaande objectieven tóch gebruiken met je M-camera door de adapter te gebruiken die ik onder aan de pagina vermeld.


De 50mm f/1.8

Dit is de goedkoopste variant van de 50mm-objectieven. De plastic fantastic wordt ie ook wel genoemd! Klik hier. Prachtig voor portretten met een wazige achtergrond. 

(Klik op de afbeelding).

De 50mm f/1.4

Ook een 50mm-lens, maar dan met een nog wat groter diafragma. Namelijk f/1.4. Deze variant is wat duurder dan de f/1.8. Klik hier.

(Klik op de afbeelding).

50mm f/1.2

Voor de fijnproever en de professional. Als je naar deze lens op zoek bent dan hoef ik je niet uit te leggen hoe goed hij is. Klik op de foto voor de link.

canon 50mm f-1.2 usm
(Klik op de afbeelding).

Adapter voor Canon M-serie

Met deze adapter kun je de lenzen die ik hierboven heb besproken gebruiken op je Canon M-camera.

adapter canon m-serie review

Andere lenzen en camera’s van Canon

Op deze pagina vind je een lijst met alle populaire spiegelreflexcamera’s van Canon. De lijst is in oplopende volgorde van prijs. Een mooi overzichtje als zeg ik het zelf 😉


ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 39 andere abonnees

Geef een reactie

error: