fbpx

Cursus fotografie in 1 dag

Cursus Fotografie in één dag. Het hele jaar door organiseer ik deze unieke fotocursus, de cursusdata staan verderop vermeld. In deze intensieve maar gezellige 1-daagse workshop fotografie breng je de kwaliteit van je foto’s naar een hoger niveau. Bij de cursus ontvang je gratis een speciaal voor deze cursus geschreven cursusboek. De groepjes zijn klein, dus de individuele aandacht per cursist is groot. In deze cursus worden onderwerpen behandeld die bij bijna alle andere cursussen pas bij de gevorderden aan bod komen. Heb je een nieuwe camera of ben je een beginnende of iets gevorderde fotograaf? Dan is deze 8 uren durende fotocursus uitermate geschikt. Voor deze cursus hoef je helemaal geen kennis van fotografie te hebben, dit is een echte beginnerscursus.

Nog kleinere groepjes tijdens corona-maatregelen

De studio en de cursusruimte van Studio Gert Jan Hermus zijn ‘corona-proof’ gemaakt. Er wordt gewerkt in zeer kleine groepjes. Verder zijn alle noodzakelijke hygiënische maatregelen genomen om tegemoet te komen aan de RIVM-richtlijnen.

Koele ruimtes 

Alle ruimtes van Studio Gert Jan Hermus zijn voorzien van airconditioning.

Betere foto’s maken

Maak een grote stap voorwaarts en word je eigen camera de baas in één dag met deze basiscursus fotograferen! Je leert hoe je de camera van de automatische stand kunt halen en hoe je hem zelf in kunt stellen. Het resultaat is een betere belichting en prachtige foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. Te donkere, te lichte of bewogen foto’s behoren na deze cursus tot het verleden.

Voorkennis is niet nodig, je kunt zo aan deze cursus beginnen. Want of je nou betere vakantiefoto’s wilt leren maken of je wilt doorontwikkelen naar een hoger niveau. Met deze cursus heb je een stevige basis voor alle soorten fotografie.

Inhoud van deze cursus fotografie

De mooiste foto’s maak je als je je camera niet op de automatische stand hebt maar als je hem zelf kunt instellen. Tijdens deze intensieve en leerzame, maar ook gezellige fotoworkshop leer je hoe je dat doet. Met als resultaat een betere belichting en prachtige foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. Na deze cursus zet je jouw camera nooit meer op de automatische stand.

We behandelen de belangrijkste technische begrippen in de fotografie zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Bovendien leer je hoe en wanneer je ze toe kunt passen.
We schenken aandacht objectieven en aan scherpstellen (autofocus en scherpstelpunten) van stilstaande en bewegende onderwerpen.
Je leert hoe je het beste het licht kunt meten en hoe je hier zelf aanpassingen in aan kunt brengen met behulp van het histogram en belichtingscorrectie.
Witbalans
(kleur van het licht) en compositie komen aan bod en nog veel meer…

Kortom, je leert hoe je helemaal zelf je eigen camera handmatig kunt instellen voor de beste resultaten.
Met deze cursus kun je moeiteloos doorstromen naar bijvoorbeeld de workshops Portretfotografie, Modelfotografie en naar de cursus voor gevorderden.

Wat anderen zeggen

Bekijk hier de beoordelingen van voorgaande cursisten

Gratis hulp na de cursus

Na deze cursus sta je er niet helemaal alleen voor: je krijgt gratis twee maanden nazorg. En dan niet in de vorm van automatisch gegenereerde berichten van een website. Nee,  als je na de cursus nog vragen hebt kun je terugvallen op professionele ondersteuning. Bovendien krijg je toegang tot een exclusieve Facebook cursistengroep waarin je regelmatig kunt deelnemen aan fotografie-opdrachten en contact kunt houden met medecursisten om elkaar te ondersteunen en te inspireren.

Deze eendaagse cursus fotografie is ook zeer geschikt als voorbereiding voor diegene die een opleiding fotografie aan een fotovakschool of bijvoorbeeld het Cibap, ArtEZ of Deltion-college wil gaan doen.

Gratis cursusboek fotografie

Voorkennis is niet nodig. Ter ondersteuning van de cursus en als naslagwerk ontvang je vooraf gratis een door mij geschreven cursusboek waarin de in de cursus behandelde theorie uitgebreid beschreven staat.

Ik kan als je dat liever hebt een gedrukt exemplaar (zwart-wit) voor je verzorgen. De kosten hiervoor zijn 29 euro. Je ontvangt het tijdens de eerste les.

Gratis advies bij aanschaf camera

Misschien ben je van plan om een camera aan te schaffen. Ik kan je bij de aanschaf van een camera adviseren. Als je je inschrijft voor de 1-daagse cursus of de basiscursus over 6 avonden, dan is dat advies bij de cursusprijs inbegrepen.

Korting

Cursisten die deze 1-daagse cursus of de Basiscursus in 6 lessen hebben gedaan krijgen 50 euro korting op de cursus voor Gevorderden.

Bij deze cursus fotograferen is inbegrepen:

Een 8 uren durende eendaagse fotocursus van een professionele fotograaf met 35 jaar ervaring.
Een cursus met uitstekende beoordelingen.
Klein groepje deelnemers (maximaal 8). Daardoor veel persoonlijke aandacht.
Lunch.
Gratis parkeren.
Koffie, thee en iets lekkers erbij.
Mijn cursusboek Basiscursus Fotografie (70 pagina’s). Met daarin een uitgebreide uitleg en voorbeelden van de behandelde onderwerpen.
2 maanden nazorg.
50 euro korting op de cursus voor Gevorderden.

Wat neem je mee?

Voor deze workshop fotografie neem je je eigen fotocamera mee (een spiegelreflex, compactcamera of systeemcamera met voldoende instelmogelijkheden voor belichten en scherpstellen). Het merk van je camera maakt voor de cursus niet uit. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Pentax, Fuji of Panasonic, alles kan. De principes van de fotografie zijn voor elke camera gelijk.  Stuur bij twijfel even een mailtje, dan kunnen we overleggen. Verder kan de handleiding van je camera van pas komen.

Wanneer is het?

Zaterdag 24 oktober
Zondag 25 oktober
Zaterdag 21 november
Zaterdag 12 december

Tijd: van 9:00 – 17:00 uur

Wat kost het?

De kosten voor de cursus bedragen 125 euro. (met gratis e-boek ter waarde van 29 euro).

Waar is het?

De cursus wordt gegeven in Studio Gert Jan Hermus aan de Simmerdyk 1 te Sneek. Vanaf Amsterdam is dit maar 1 uur rijden! 

Alternatief

Als alternatief voor deze cursus kun je denken aan de Basiscursus Fotografie in 6 lessen. Anders is privéles wellicht iets voor je. Of wat dacht je van mijn fotocursus in de Orchideeënhoeve?

Gratis parkeren vlak voor de deur

Er is ruim voldoende en gratis (eigen) parkeergelegenheid.

Opgave- / contactformulier:

LET OP!! Je formulier is pas verstuurd als je daar een melding van krijgt. Op sommige apparaten moet je twee keer op verzenden drukken.
Ik reageer op elk bericht. Kijk even in je spam-box als je geen reactie van me krijgt in je inbox.

Op de cursus zijn algemene voorwaarden van toepassing.

 

fotocursus Sneek

– “Met de workshop fotografie voor beginners leer je beter fotograferen in 1 dag!”

cursus fotografie
Na deze fotocursus weet jij ook hoe je een achtergrond mooi onscherp kunt maken.

 

Opgave- / contactformulier voor de 1-daagse cursus:

LET OP!! Je formulier is pas verstuurd als je daar een melding van krijgt. Op sommige apparaten moet je twee keer op verzenden drukken.

Op de cursus zijn algemene voorwaarden van toepassing.

 

 

Wil je een andere fotocursus, een workshop of een privéles volgen?

Bekijk hier mijn totale cursusaanbod!

 

Zoektermen: Fotocursus Sneek Fotocursus Leeuwarden Fotocursus Bolsward Fotocursus Joure Fotocursus Drachten gratis Fotocursus Heerenveen Fotocursus Lemmer Fotocursus Súdwest-Fryslân Fotocursus voor beginners Fotocursus Groningen Fotocursus Cameranu Fotocursus Kamera-express Fotocursus Emmeloord Fotocursus Steenwijk Fotocursus Franeker Fotocursus Harlingen Fotocursus Nijland Basiskennis fotografie Cursus fotografie Friesland Cursus fotografie Sneek Cursus fotograferen Cursus fotografie Leeuwarden Cursus fotografie Heerenveen Cursus fotografie Drachten Cursus fotografie Workshop fotografie Cadeautip Kadotip Natuurfotografie Friesland Sneek Leeuwarden Drachten Heerenveen Bolsward Wommels Buitenpost Workum Makkum Joure Lemmer Surhuisterveen Emmeloord Senioren Steenwijk Meppel Assen Franeker Harlingen Workum Makkum Oosterwolde Wolvega Groningen Drenthe Alkmaar Den Helder fotocursus Amsterdam Noord-Nederland Personeelsuitje Friesland fotocursus op zondag cursus fotografie op zondag

 

 

 

error: