Cursus fotografie in 1 dag

Cursus Fotografie in één dag. Het hele jaar door organiseer ik deze unieke fotocursus, de cursusdata staan verderop vermeld. In deze intensieve maar gezellige 1-daagse workshop fotografie breng je de kwaliteit van je foto’s naar een hoger niveau. Bij de cursus ontvang je gratis een speciaal voor deze cursus geschreven cursusboek. De groepjes zijn klein, dus de individuele aandacht per cursist is groot. In deze cursus worden onderwerpen behandeld die bij bijna alle andere cursussen pas in de vervolgcursus aan bod komen. Heb je een nieuwe camera of ben je een beginnende of iets gevorderde fotograaf? Dan is deze 8 uren durende fotocursus uitermate geschikt. Want voor deze cursus hoef je helemaal geen kennis van fotografie te hebben, dit is een echte beginnerscursus.

Altijd kleine groepjes van 6

Alle cursussen van Studio Gert Jan Hermus worden gegeven in zeer kleine groepjes. Want ik wil iedereen voldoende aandacht kunnen geven. Ik hanteer dus GEEN groepen van 12, 15 of meer deelnemers. Het maximum aantal deelnemers in mijn cursussen en workshops is altijd 6!

Betere foto’s maken

Maak een grote stap voorwaarts en word je eigen camera de baas in één dag met deze basiscursus fotograferen! Je leert hoe je de camera van de automatische stand haalt en hoe je hem zelf in kunt stellen. Het resultaat is een betere belichting en mooie foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. Te donkere, te lichte of bewogen foto’s behoren na deze cursus tot het verleden. Voorkennis is niet nodig, je kunt zo aan deze cursus beginnen. Want of je nou betere vakantiefoto’s wilt leren maken of je wilt door ontwikkelen naar een hoger niveau. Met deze cursus heb je een stevige basis voor alle soorten fotografie.


cursus fotografie in 1 dag Friesland fotocursus

Inhoud van deze cursus fotografie

Theorie én praktijk

Deze 1-daagse cursus kent twee gedeeltes. In de ochtend behandelen we de nodige begrippen en de instellingen op je camera. ’s Middags gaan we naar een buitenlocatie om het geleerde in de praktijk te brengen. Doordat je het geleerde meteen toepast blijft het veel beter ‘hangen’!

Camera zelf instellen

De mooiste foto’s maak je als je je camera niet op de automatische stand hebt maar als je hem zelf kunt instellen. Tijdens deze leerzame, maar ook gezellige fotoworkshop leer je hoe je dat doet. Met als resultaat een betere belichting en prachtige foto’s met mooiere kleuren en betere scherpte. Na deze cursus zet je jouw camera nooit meer op de automatische stand.

 • We behandelen de belangrijkste technische begrippen in de fotografie zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Bovendien leer je hoe je ze op de beste manier toe kunt passen.
 • We schenken aandacht objectieven en aan scherpstellen (autofocus en scherpstelpunten) van stilstaande en bewegende onderwerpen.
 • Je leert hoe je het beste het licht kunt meten en hoe je hier zelf aanpassingen in aan kunt brengen met behulp van het histogram en belichtingscorrectie.
 • Witbalans (kleur van het licht) en compositie komen aan bod en nog veel meer…

Kortom, je leert hoe je helemaal zelf je eigen camera handmatig kunt instellen voor de beste resultaten.
Met deze cursus kun je moeiteloos doorstromen naar bijvoorbeeld workshops zoals Portretfotografie en Modelfotografie.


Wat anderen zeggen

Bekijk op mijn website de klantbeoordelingen van voorgaande cursisten. Ook in Google kun je reviews lezen over de cursussen en workshops.

– “Met de workshop fotografie voor beginners leer je beter fotograferen in 1 dag!”


Gratis hulp na de cursus

Na deze cursus sta je er niet helemaal alleen voor: je krijgt gratis twee maanden nazorg. En dan niet in de vorm van automatisch gegenereerde berichten van een website. Nee, als je na de cursus nog vragen hebt kun je terugvallen op professionele ondersteuning.

Deze eendaagse cursus fotografie is ook zeer geschikt als voorbereiding voor diegene die een opleiding fotografie aan een fotovakschool of bijvoorbeeld het Cibap, ArtEZ of Deltion-college wil gaan doen.

Gratis cursusboek fotografie

Voorkennis is niet nodig. En ter ondersteuning van de cursus en als naslagwerk ontvang je vooraf gratis een door mij geschreven cursusboek waarin de in de cursus behandelde theorie uitgebreid beschreven staat.

Ik kan als je dat liever hebt een gedrukt exemplaar (zwart-wit) voor je verzorgen. De kosten hiervoor zijn 29 euro. Je ontvangt het dan tijdens de eerste les.

Gratis advies bij aanschaf camera

Misschien ben je van plan om een camera aan te schaffen. Ik kan je bij de aanschaf van een camera adviseren. Als je je inschrijft voor de 1-daagse cursus of de basiscursus over 6 avonden, dan is dat advies bij de cursusprijs inbegrepen.


Bij deze cursus fotograferen is inbegrepen:

 • Een bijna 8 uren durende eendaagse fotocursus van een professionele fotograaf met 35 jaar ervaring.
 • Een cursus met uitstekende beoordelingen.
 • Klein groepje deelnemers (maximaal 6). Daardoor veel persoonlijke aandacht.
 • Lunch.
 • Gratis parkeren.
 • Koffie, thee en iets lekkers erbij.
 • Mijn cursusboek Basiscursus Fotografie (70 pagina’s). Dus je kunt altijd een uitgebreide uitleg en voorbeelden van de behandelde onderwerpen teruglezen.
 • 2 maanden nazorg. Met andere woorden: je staat er niet meteen alleen voor.

Wat neem je mee?

Voor deze workshop fotografie neem je je eigen fotocamera mee (een spiegelreflex, compactcamera of systeemcamera met voldoende instelmogelijkheden voor belichten en scherpstellen). Het merk van je camera maakt voor de cursus niet uit. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Pentax, Fuji of Panasonic, alles kan. Want de principes van de fotografie zijn voor elke camera gelijk. Stuur bij twijfel even een mailtje, dan kunnen we overleggen. Tenslotte kan de handleiding van je camera van pas komen.


Wanneer is het?

2024

 • zaterdag 18 mei (er zijn nog plekken beschikbaar)
 • zaterdag 15 juni (er zijn nog plekken beschikbaar)

Tijd: van 9:00 – 17:00 uur

Zit er geen geschikte datum bij? Als alternatief zou je een privéles kunnen overwegen of de Basiscursus in 6 lessen.


Wat kost het?

De kosten voor deze 1-daagse cursus bedragen 125 euro (met gratis e-boek ter waarde van 29 euro).

Waar is het?

De cursus wordt gegeven in Studio Gert Jan Hermus aan de Zeilmakersstraat 15 te Sneek. ’s Middags gaan we naar een locatie in of in de buurt van Sneek. Als je zelf geen vervoer hebt, dan kun je meerijden.

Gratis parkeren voor de deur

Er is ruim voldoende en gratis (eigen) parkeergelegenheid.

Opgeven voor deze cursus?

Mail me via:
studio@gertjanhermus.nl

Ik reageer altijd binnen 24 uur. Controleer je spambox even als je geen antwoord ontvangt.

Bellen of appen mag natuurlijk ook:
06 1344 0603


Cursusagenda

Bekijk de cursusagenda om de geplande cursussen en workshops te bekijken.


Ook op de agenda bij Studio Gert Jan Hermus:


error: