Adobe Photoshop en Lightroom duurder

Ik hielp vandaag een van mijn klanten bij de aanschaf (zeg maar gerust huur) van Adobe Photoshop en Lightroom toen ik er achter kwam dat dit pakket in 2019 flink duurder is geworden.

Photoshop in prijs verdubbeld?

Ik betaalde in september 2018 nog 12 euro voor een fotografiepakket met Photoshop, Lightroom en 20 Gb cloudopslag voor 12,09 euro per maand (€ 144,33 per jaar). Wie schetst mijn verbazing toen ik de prijzen zag die momenteel worden gehanteerd? Voor dit zelfde pakket betaal je nu het dubbele (!).

De prijs is maar liefst € 290,17 voor een jaar geworden. Je kunt Lightroom nog los huren voor € 12,09 per maand. Maar als je Photoshop wilt hebben dan betaal je daar € 24,19 per maand voor. Het loopt wat mij betreft de spuigaten uit zo langzamerhand:

Edit: verschil in Nederlandse en Belgische prijs

Karolien Cardon reageerde op dit bericht (zie onder) en geeft een link door waar nog wel het pakket met Lightroom én Photoshop wordt aangeboden voor de ‘oude’ prijs. Het lijkt erop dat dat alleen geldt voor België. Op de Nederlandse site krijg je wel degelijk een abonnement van 24 euro aangeboden…


adobe lightroom en photoshop duurder 2019

Alternatief?

Ik zou wel willen overstappen naar een goed alternatief. Wat zou dat alternatief voor Photoshop kunnen zijn? Heb jij een idee? Laat dat een reactie achter onderaan deze pagina.

Geef een reactie

11 gedachten over “Adobe Photoshop en Lightroom duurder”

error: