6 redenen voor nabewerking van portretfoto’s

Als professionele portretfotograaf begrijp ik dat je je afvraagt waarom een portretsessie wat meer kost dan je misschien had verwacht. Laat me je meenemen achter de schermen van mijn portretfotografie en je vertellen waarom professionele nabewerking zo cruciaal is voor het eindresultaat van jouw kostbare herinneringen.

Om te beginnen moet je weten dat de hoeveelheid nabewerking per foto verschilt. Het belangrijkste criterium dat ik hanteer is dat een portret er natuurlijk uit moet zien. Verder geef ik je 6 redenen voor professionele nabewerking van portretfoto’s:

1. Fotograferen in RAW: de magie van onbewerkte beelden

Wist je dat ik fotografeer in RAW-formaat? Dit betekent dat ik alle prachtige details en nuances van je foto’s vastleg zonder enige compressie of verlies van kwaliteit. Het biedt een ongeëvenaarde flexibiliteit tijdens de nabewerking, waardoor ik elk aspect van je foto’s kan perfectioneren en aanpassen om ze echt spectaculair te maken. Vanuit RAW exporteer ik je foto’s naar hoge resolutie jpg-bestanden. Zodat jij ze voor allerlei doeleinden kunt gebruiken.

2. Weg met haartjes, puistjes en meer

We weten allemaal dat niemand perfect is, en dat is natuurlijk helemaal oké! Met professionele nabewerking kan ik kleine oneffenheden zoals haartjes, puistjes en andere storende elementen subtiel wegwerken, zodat je er op je allerbest uitziet in je portretten. Het resultaat? Een ‘vlekkeloze’, natuurlijke uitstraling waar je trots op zult zijn om te delen. Dus geen foto met de afbeelding van een plastic pop, maar een écht portret.


reden voor nabewerking van een portretfoto
© Studio Gert Jan Hermus

3. Versterken van natuurlijke schoonheid: emoties laten stralen

Een portret draait niet alleen om het uiterlijk, maar ook om de emoties die het vastlegt. Met behulp van nabewerking kan ik de emoties in je foto’s versterken, zodat elke glimlach, elke blik en elke uitdrukking echt tot leven komen. Het zijn deze emotionele momenten die je foto’s tijdloos maken en waardevolle herinneringen creëren die een leven lang meegaan.

4. Jouw unieke stijl: een persoonlijke touch toevoegen

Elke portretsessie is uniek, net als jij! Met professionele nabewerking kan ik een persoonlijke touch toevoegen aan je foto’s, waardoor ze perfect passen bij jouw stijl en persoonlijkheid. Of je nu houdt van een warme, romantische sfeer of een strakke, moderne uitstraling, ik kan ervoor zorgen dat je foto’s precies uitstralen wie je bent.

5. Zwart-wit: tijdloos mooi!

Een zwart-witportret heeft een tijdloze elegantie die de essentie van het onderwerp benadrukt. Zonder afleiding van kleur legt het de nadruk op vormen, contrasten en emoties, waardoor een diepere en meer introspectieve connectie ontstaat. De afwezigheid van kleur creëert een gevoel van tijdloosheid en klassieke schoonheid, waardoor het portret een tijdloze kwaliteit krijgt die de tand des tijds doorstaat. Het kan de nadruk leggen op subtiele details en expressies die anders zouden kunnen worden overschaduwd. Hierdoor ontstaat vaak een krachtig en meeslepend beeld.

Zwart-witfoto’s maak ik niet rechtstreeks in de camera. Ik gebruik mijn RAW-bestand om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Vanuit mijn nabewerking maak ik er een zwart-witte JPG van.

6. Speciale wensen: ik wil dat jij tevreden bent!

De vijfde reden is denk ik de belangrijkste. Ik wil dat jij mijn studio uit loopt met de wetenschap dat we een mooie portretfoto hebben gemaakt. Een foto waarin je jezelf herkent. Een portretfoto bovendien, waarmee je jezelf wilt presenteren of die je met trots aan de muur hangt. Heb je speciale wensen? Vertel het me. Samen maken we de mooiste versie van jou.

Conclusie: nabewerking is investeren in onvergetelijke herinneringen

Dus begrijp alsjeblieft dat de prijs van een portretsessie de waarde weerspiegelt van de tijd die er in gaat zitten. Professionele nabewerking is niet alleen een extraatje, maar een essentieel onderdeel van het proces dat ervoor zorgt dat je portretten er op hun allerbest uitzien.

Wil je ook zo’n mooi portret?

Dus investeer in een portretsessie en laat mij je helpen om prachtige herinneringen vast te leggen die een leven lang meegaan! Je kunt een portret-shoot ook cadeau geven. Informeer naar de mogelijkheden!

Meer redenen voor nabewerking?

Zie jij nog meer redenen om foto’s een nabewerking te geven? Ik ben benieuwd. Laat het hieronder in de reacties weten!

Cursussen en privéles nabewerking

Ik geef regelmatig cursussen Lightroom. En je kunt bij mij ook terecht voor privéles Photoshop en Lightroom.


ABONNEER JE GRATIS OP MIJN BLOG! 🔔

Vul je e-mailadres in. Dan ontvang je een seintje als ik een nieuw blogbericht publiceer.

Voeg je bij 23 andere abonnees

Geef een reactie

error: